Garmin zgleda začel svoj veliki konec

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Zgleda, da se podjetje Garmin prav tako spušča v zublje recesiji. Izdelki so počasi vse slabši in slabši to se nanaša predvsem na HW, SW počasi ukinjajo step by step. Ne delajo več toliko na razvoju je preveč izdelkov z malimi spremembami kakšne revolucije niso naredili že nekaj časa in izgleda tudi ne bojo več tega počeli. Sicer je Garmin zakon samo tole nategovanje end userjev je preveč, kar se jim po moje že dobro kaže na poslovnem področju upam, da se bojo še pravo časno obrnali. Upam, da jih bo sedaj, ko bojo izdali nov SW za IPHONE kej novosti. Namreč novi SW za appla se obeta.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nisem videl, da bo software za iPhone rešil podjetje vseh "težav", od področja navitke, avionike in nazadnje najmanjšega segmenta avtonavigacije...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Če je Garmin začel svoj veliki konec, kaj bi šele porekli za avto proizvajalce. Take, ki za navigacijo računajo par jurjev EUR, za update zemljevidov po jurja in potem še Slovenije nimajo not ...
smile-1.gif

Ogo

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Glej to kar sem rekel so zgolj razmišljanja in ne neka hard core dejstva lahko tudi kdo tudi sam kaj zraven doda, nisem nasprotnik Garmina. Temveč prav kontra. Tako da mirno kri in naj se razplete konstruktivna debata. Ne pa neka vojna debata. In nisem trdil da bo garmina zvlekla iz finančnega sranja soft za iphone je pa prav tako to pozitev trg za bilo katerega developerja. Iphonu pa vsekakor manjka en dober soft.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Ravno ta trenutek se končuje letna skupščina lastnikov Garminovih delnic. Če premorete dovolj teh papirčkov se lahko logirate in neposredno spremljate dogajanja. tukaj več informacij.
Zanimivo je, da so ugotovitve poročevalcev ravno nasprotne kot nam je napisal bokyoto. Mogoče bi morali nekako obvestiti delničarje o resnici, da ne ostanejo brez kapitala kot večina Slovencev pri takšnih in drugačnih nakupih delnic.

Nazadnje urejeno:

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Žal pri nas premoremo nekaj teh delnic in je tako, kot sem napisal. Res žal ampak očitno gre za napačne poteze vodilnih pri podjetju to opravičujejo z poplavo pol-izdelkov, katerim ni konca in kraja. Trenutno smo v odprodajni fazi in se umikamo iz posla.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Žal pri nas premoremo nekaj teh delnic in je tako, kot sem napisal. Res žal ampak očitno gre za napačne poteze vodilnih pri podjetju to opravičujejo z poplavo pol-izdelkov, katerim ni konca in kraja. Trenutno smo v odprodajni fazi in se umikamo iz posla.

No potem ste pa eni redkih, če ne edini, ki prodajajo korporativne delnice branže, ki je v zadnjem času povečala čisti dobiček glede na ustvarjeni promet.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Niti ni vse tako kot se zdi rožnato verjem.

Tebi ali frankfurtski borzi ? Javne Garminove delnice (GA1) so v enem dnevu (takoj po skuščini delničarjav) narasle za 5,68%.
Če razpolagaš s kakšnimi verodostojnimi podatki bi mogoče navedel kakšen link, da rešimo, če je potrebno kaj reševati.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Torej podjetje, ki je defakto skoraj standard v avioniki, navtiki, geodetski satelitski kartografiji... bo zato, ker se mali mlinčki, na katere kitajčki lepijo Garmin nalepke in SW, za katerega vedo, da gre večina čez travnik in je le marketinško prisoten (za privabljanje kupcev preko mularije) kobajagi ne prodajajo.Podjetje, ki ima najudarnejši prodor v EU, vzhodni evropi in južni ameriki na področju cestne navigacije... Tako podjetje bo propadlo? Zakaj že.

Dej ne kvasi neumnosti.

BTW, po koliko prodajaš delnice? Če si tako siguren, mi jih daj po 80% ponedeljkove cene. Če si za, ti na ZS pošljem EC al pa BB konto, povej kam ti pošljem buy ticket in sva opravila.

Edit: Zdaj sem opazil, ko sem šel malo brskat, Ti si Leeja iz GS prebral in nam to tu serviral. Le beri njegove analize, le daj. Večjega paranojika v finančni industriji ni in ga še lep čas ne bo. Njegove analize so povzročile že toliko škode, da je joj. Sploh pa Goldman Sachs market maker naj raje gobec drži, so se že dobro izkazali v zadnjih nekaj mesecih, aneda.

Nazadnje urejeno: