Garmin z Bluetooth?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Pisem pismo Bozicku
evil.gif
in mu narocam Garmina z bluetooth.

Vklopljen bo vsaj 8 ur dnevno in preko njega bi najvec prostorocno telefoniral-normalno,da ga bom uporabljal tudi za navigacijo po mestih (verjetno AR2.2)
Najcenejsi ki sem ga nasel je Garmin nüvi 265W - kako se obnese telefoniranje preko njega in ali je kaksen cenejsi model z Bluetooth.
Z GPSi imam bolj malo izkusenj - en teden z 200tko
tongue-1.gif

Za vse odgovore se vnaprej zahvaljujem
nahrung002.gif

EDIT: na http://www8.garmin.com/bluetooth/phones.jsp ne najdem,da bi bila podprta Nokia 6120 Classic
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Lahko ti povem za Nuvi 760 - odsvetujem! Vse škripa, zvok obupen.... skratka škoda denarja. Priporočil bi ti pa Parrot za prostoročno telefoniranje. Ta je pa res super.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Za BT prostoročno telefoniranje je še vedno zakon Parrot
wink-1.gif

Saj imam slusalko pa me malo j... vtipkavanje stevilk,pa na nuviju bi hitro videl stevilko klicocega,...
Torej bi rad imel 3 v 1
cool-1.gif

Predvsem me zanima kako je s telefonijo na tej stvarci - drugace napisem Bozicku za enega "navadnega"
tongue-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Pri tipkanju številk je v prednosti Garmin z zaslonom na dotik.

A iz izkušenj pri Parrotu ti povem, večina številk se ponavlja in jih pokličeš z govornim klicem.
Tisti, ki se ne poiščeš(vtipkaš) iz telefona.
Dohodne ti napiše na LCD ekrančku.
Zvok je odličen (ločen mikrofon, radijski zvočniki), radio se ugasne, sistem je stabilen, ne rabiš ga odnašat iz avta, ob kontaktu je vse pripravljeno,...

Minus je le vgradnja (enkrat na avto).

PS: Upam, le da se pri novi seriji niso pokvarili MKI9x000
wink-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Garmin z BT najbrž res ni najboljša prostoročna telefonija, vendar pa dovolj dobro deluje, da je čisto uporabno (uporabljal sem Nuvija 360 in 760). Če si se res odločil za Garmina z BT, potem je najcenejši Nuvi265 (brez W), ki je po funkcijah identičen modeloma 205 in 255, le da ima še BT (vsi ti trije pa so le rahlo spremenjen model Nuvi2x0).

Za kar precej Nokij S60 ne piše, da bi bile kompatibilne z Nuviji in v veliko primerih so res problemi s SMSji, medtem ko telefonski imenik deluje brez problemov. Ko enkrat Nokijo in Nuvija spariš, greš v telefonski imenik GSMja, izbereš vse kontakte in jih po BT pošlješ na Nuvija, pa je.

medeni

Pripravnik
6. dec 2008
56
0
6
Murska Sobota
No na 860T deluje telefon kr odlično. Nokia 5220 komplet meni telefona se ob povezavi avtomatično prenese na NUVI-ja vsaj jaz nimam težav.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Prej uporabljal Nuvi 760, sedaj Nuvi 765. Razlika v kvaliteti kot dan in noč. Nekaj so izumljali in na ohišju naredili dve luknjici za mikrofon, čeprav je vgrajen samo eden. S tem s o odpravili neželjene ehote in precej dvignili kvaliteto zvoka na obeh straneh govorcev.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Imam nuvi 765 vendar za telefoniranje še vedno uporabljam bluetooth Nokia. Razlika v kvaliteti je velika, čeprav je nuvi 765 v primerjavi z 660 velik napredek. Konec koncev je govorno izbiran je še vdno najboljša varianta.

medeni

Pripravnik
6. dec 2008
56
0
6
Murska Sobota
Nokia se povsem odlično konekta na "modri zob" tako na garmin, kot na prenosnik, pa na avtoinštalacijo kero mamo v firmi. Jaz osebno z nokio nisem mel nikoli problem se konektat pa dela hiper Hyper Terminal za prenos podatkov z GSM modemov pa marsikaj.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Matko ... V Garminu je Parrot not ... vsaj SW tako piše ...

Jaz uporabljam v mojmu avtu Garmina 760 z BT ... Nadgradnja zunanji mikrofon ...

V avtu od boljše polovice imam Parrota CK3600 GPS (se mi zdi da je taka oznaka) ...

Oba delata zadovoljivo ... Veliko pa je odvisno od avta do avta ...