GARMIN XT na nokiji prazni baterijo

wind

Pripravnik
17. sep 2007
293
0
16
Imam težavo pri namestitivi GARMINA XT na nokio N95, in sicer sem namestil na aparat garmina verzijo: Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition, Ver. 5.00.30,, ko v aparatu zaženem aplikacijo garmin gre vse ok. Imam pa sledeč problem sem ugotovil da mi ta garminova aplikacija po domače žere baterijo, prej mi je držala baterija 3 dni vendar je bila aplikacija Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition, Ver. 5.00.05, kakor dam gor novo aplikacijo mi baterija na gsm drži samo en dan pa pol aplikacija pa pri tem ni aktivna.
kako naj to rešim, ali kakšno drugo idejo??????

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Standardna težava pri GarminXT za symbian... v ozadju teče nek proces, čeprav je program ugasnjen. Lahko si naložiš kakega TaskManagerja in vedno na roko zapreš ta proces... sicer pa malo pogooglaj.

PS: Priporočam pa kako drugo navigacijo.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Če maš svežo verzijo 5.00.30 imaš rešitev.
V XT-ju-> Tools -> Settings -> System -> Launch Background Service (vklopi, izklopi).

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če se prav spomnim ti v ozadju, kljub izklopu navigacije, še vedno deluje proces tsrautostart.exe.

Težavo naj bi trajno odpravil izbris datotek CardRunner.dll (mapa \sys\bin\) in CardRunner.rsc (mapa \resource\plugins\) iz spominske kartice (če imaš navadno N95). Nato je potrebno telefon ugasniti in ponovno prižgati, da ta proces, ki je še v teku, izklopi (oz. proces lahko "ubiješ" tudi s Task Managerjem).

Nazadnje urejeno:

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Tisti, ki prvič nalagajo verzijo 5.00.30 ni treba brisati datoteke cardrunner.dll .Briše se samo takrat ko se nadgrajuje iz stare v novo verzijo.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Tisti, ki prvič nalagajo verzijo 5.00.30 ni treba brisati datoteke cardrunner.dll .Briše se samo takrat ko se nadgrajuje iz stare v novo verzijo.

Nadgrajeval sem N95 pa nisem rabil ničesar brisati, dovolj je bil že izklop "servisov v ozadju". Pri Samsungu G810 pa ni šlo brez brisanja. Očitno se aplikacija na vsakem telefonu (ali mogoče znamki) drugače obnaša.
rolleyes-1.gif

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Očitno nekaj ne delaš vredu, ker meni deluje in ne kuri baterije.

Orodja - nastavitve - sistem - launch background services nastavi na onemogočeno
probaj še program zagnati in končatio nekajkrat, bi potem moralo izginit. vprogramu tudi izklopi online services