GARMIN TMC Sprejemnik GTM 12

kapsula

2.400. registrirani uporabnik
17. jan 2008
7
0
1
zanima me če je že kdo uporabil/probal sprejemnik prometnih informacij FM TMC.
Stvar baje deluje le v tujini. Sam bi jo potreboval predvsem za Italijo.

vkolikor imate izkušnje, bi vas prosil za vaša mnenja.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
nažalost je pokritost (vsaj na uradni garmin strani piše tako) le v Franciji, tako da ne bo z italijo nič. Pa še večina teh informacij je plačljivih!

kapsula

2.400. registrirani uporabnik
17. jan 2008
7
0
1
vbistvu rabim le za Italijo.... no če ima še kdo kake izkušnje se mu že vnaprej lepo zahvaljujem
smile-1.gif
)

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Več o sistemu TMC lahko izveš na:
http://en.wikipedia.org/wiki/Traffic_Message_Channel
Podrobnosti o partnerjih oziroma pokritih državah najdeš tukaj:
http://www.tmcforum.com/
V zahodni Evropi je pokrito vse razen Irske in Portugalske. Vzhod je druga zgodba.
Jaz uporabljam iGo na dlančniku v navezi z nosilcem, ki ima dodan TMC sprejemnik. Ker zadeve še nimam dolgo sem do sedaj to preizkusil samo v Avstriji. Slovenija naj bi to tudi uvedla v prihodnosti.
frown-1.gif

Sheky

Zelenc'
7. mar 2008
15
0
1
Zdravo

Uporabljam Garmin XT z bluetooth GPSom ki ima vgrajen tudi TMC sprejemik( klik ). Ali bom lahko z garmin XT izkoristil TMC ali ne?

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Da ne odpiram nove teme o tem sprejemniku.

Me samo zanima, ali je normalno, da ko ga priklopim mi javi, da potrebuje zunanje napajanje?
Vem, da v slo to ne dela. Mogoče mi zaradi tega to napiše? Ikonca "promet" se mi pojavi na začetnem meniju, tako da zadevo očitno zazna.
Ali to napiše samo zato, ker ta storitev tukaj ni podprta?

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Ponavadi je TMC sprejemnik povezan skupaj z 12V kablom za napajanje, tako da tudi če bi bile prometne informacije dosegljive - z baterijskim napajanjem sprejem nebi deloval.
Mislim pa da tega priklopiš direktno iz 12 V na aparat.
Poglej na Garminovi spletni strani, če ni drugih navodil.
LP

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Imam točno samo tole kar je na linku:
tmc
Se pravi samo en vtič za na garmina.

Če prav razumem, pomeni, da moraš garmina priklopit na external power? Se pravi, da lahko priklopim tako, da vtaknem v nosilček za garmina 12v iz vtičnice, potem pa na garmina anteno?
Ali je kako drugače še možno?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ce se peljes v Avstriji po avtocesti iz Gradca proti Celovcu in nekje vmes je nesreca, ali mora biti v napravi nastavljena relacija ali je dovolj, da je naprava samo prizgana in te kljub temu opozori oziroma predlaga drugo pot ? Sprasujem zato, ker sem danes sel po stari cesti iz Domzal proti Trojanam in celi cas je bil v kotu naprave prikazan znak za nevarne ovinke. In cez nekaj casa pritisnem na njega in pojavi se opozorilo, da mi lahko predlaga boljso cesto, se pravi avtocesto. Napravo sem imel samo prizgano, tudi te antene nimam, to je ze prednastavljeno v karti. Zato me zanima, ce je dovolj, da je naprava samo prizgana in ti cestne informacije kljub temu predlagajo drugo pot.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Informacije o predlagani boljši poti se pokažejo glede na relacijo tudi ko je napajanje iz baterije, dočim TMCmora biti povezan tudi z zunanjim napajanjem.
Kaj več informacij (tudi če se motim) pa bo mogoče razložil kdo drug ki ima odgovor iz lastne izkušnje!

LP

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Tisti znak pomeni da je našel boljšo pot od trenutno predlagane, ne glede na prometne informacije.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ja vem, niti ni to bistvo, ampak mene zanima, ce mora biti vkljucena vnesena pot ali je dovolj, da je naprava samo prizgana in te vseeno opozori o nesreci ?