Garmin nuvi 760 problem

perosem

Zelenc'
16. avg 2008
8
0
1
Lep pozdrav vsem skupaj.
Na tem forumu sem zacetnik , glede GPS sistemov pa mogoce ne
grin1.gif

K bistvu; kupil sem Nuvi 760 z vgrajeno karto, dodal se adria route 2.0 in vse lepo in prov,
sedaj pa mi, ko prizgem garmin napravo pride do:loading maps in potem ugasne ali pa javlja kot da je prikljucen na racunalnik(ona crnobela slikica z racunalnikom).

naj povem se to, da sem "resetiru napravo "z drzanjem gumba v levo ter z varjanto drzanja prsta na spodnjem desnem ekranu ter vklopa sem tudi probal(clear data).

Kaj mi svetujete oz. ali je morda imel ze kdo podoben primer?

lp

terminator

Pripravnik
24. okt 2007
33
0
6
Priklopi ga na računalnik, pa ga softwersko nadgradi, če ti ga sploh zazna. A AR 2.0 si naložil na Garmin ali SD?

Nazadnje urejeno:

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Poglej navodila, ker pri doloæenih znamkah gps mora biti baterija vsaj do polovice polna pred prenosom.
Lahko je ttorej udi baterija vzrok.

LP

perosem

Zelenc'
16. avg 2008
8
0
1
Lp

Nadgradil sem ga, ni nic boljse, racunalnik mi ga zazna, nalozil sem na interni spomin AR 2.0.
Ta teza z baterijo se mi zdi pa zanimiva, je res razlika, ker vcasih z napol prazno se pride v meni, ko pa je
baterija priblizno polna, potem pa se ponavlja vedno isto:)

Kaj storiti sam, ali je mozen se samo servis

Hvala za odgovore

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Res najbolje da se pozanimaš na servisu, ker čudno je da so problemi ko je baterija polna.
Ali prižgeš gps šele potem ko je povezan z računalnikom, ker æe je prižgan ko ga povezuješ, so lahko vzroki tudi tu.

LP

perosem

Zelenc'
16. avg 2008
8
0
1
GPS se tako prizge sam ko ga prilkjucis na racunalnik in tako sem tudi jaz naredil, naj povem se, da sem po ponovni namestitvi vsega
dosegel, da je gps delal normalno do trenutka ko je javilo da je baterija skoraj prazna, potem pa sem ga prikljucil na avtomobilsko napajanje, mi je pa pokazalo kot da je spet prikljucen na racunalnik.
Pa se nekaj, po celi noci polnjenja v avtomobilu bi morala baterija zdrzati dlje kot pa en dan, ce ga nisem nic uporabljal?

NUVI je nov ker sem ga kupil 14 dni nazaj ,se bo to priznalo na garancijo in kje je servis v Celju?

lp in hvala za odgovor

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Ne vem če se je ponoči polnil, ker vsaj pri meni ko avto ugasneš izklopi napajanje oziroma vpraša če nadaljuje na baterije.

LP

perosem

Zelenc'
16. avg 2008
8
0
1
Ponoci je bil prikljucen na napajanje 12 v ( ford fiesta) in lucka je gorela , je pa res da je indikacija na ekranu
bila bolj slaba-pisalo je samo garmin na screenu, tako da ne verjamem da se je naprava polnila.

Jst mislim, da je problem v softwaru tako velik, da je potrebna garminova pomoc:

Naj povem da sem jih ze obvestil in so rekl da bodo pogledal in po vsej verjetnosti zamenjal.

lp

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Sam imam zelo dobre izkušnje z njimi, tako s servisom, kot pomočjo preko telefona oziroma e_pošte.
Za vsak slučaj pa imej s seboj še 25 mestno kodo AR, da Ti bodo zgenerilali novo.

LP

perosem

Zelenc'
16. avg 2008
8
0
1
Jst tudi mislim da bodo vse postimali tako kot je treba, kar se pa karte tice pa ni problema, sem jo ze
zbrisal iz kartice, to bom jst ze pol sam uredil.

Kako dolgo pa mislite da traja zamenjava?ce slucajno kdo ve

lp in hvala za odgovore

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Problem bo lahko nastal zaradi tega, ker je AR registrirana na to napravo ki jo imaš sedaj, zato Ti na novi ne bo delovala in je potrebno dobiti novo 25 mestno številko.
Se zna zgoditi da zamenjajo še isti dan, če le prideš pravočasno da lahko pregledajo kje je napaka.

LP

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Potem je pa lahko problem ravno v tem, ker nimaš originalne mape (registrirane).
Kako pa dela samo z naloženo mapo! Če dela brez problema, potem ne rabiš servisa ampak pravo karto.

LP

perosem

Zelenc'
16. avg 2008
8
0
1
Garmin je delal z nalozeno karto bp, le en dan se je odlocu da bo zacel zafrkavat. Ni bilo nobene napacne instalacije
pa tudi nobene veze nima kartografija z garminovim menijem. Sem pa poskusal potem tudi v prvotno stanje postavit
garmin, pa tudi ni bilo nobene spremembe.

v karti ni bilo nobene pogreske, mislim pa da tudi ta karta ni imela nobenega vpliva na to sedajsne stanje.

Mislim, da se je prov ta moj garmin "rodil" z napako, bojo pa na servisu sporocil, kaj je bilo narobe in vam potem sporocim

hvala za odgovore

lp

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Karta nima veze z nastalo situacijo, zadevo pa bi ti načeloma morali zamenjati na licu mesta, servis pa je mislim da edino v šenčurju (blizu mene
wink-1.gif
), vendar pa so občutljivi na skrekane karte zato bodi pazljiv da vse lepo pobrišeš sledove, da ne bojo brez veze kompliciral.

perosem

Zelenc'
16. avg 2008
8
0
1
garmin je bil vrnjen, zamenjan je bil z novim.

Tako, da moram pohvaliti servis:)

lep pozdrav

Nazadnje urejeno: