Garmin Nuvi 660 Europe

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Tega oldtimerja sem dobil, pa me zanima ali je možno kako uredit, da bi na njem poslušal glasbo iz telefona preko BT. Telefonski klici, itd. delujejo normalno, muzike pa mi noče predvajat. Na telefonu kaže, da je povezan z avtoinštalacijo, vendar mi žal nič ne predvaja. Kolikor sem gledal naj bi podpiral zgolj telefonski profil. Se da zadevo kako natvekat?
Druga zadeva je, da je baterija že zelo slaba, tako da dela zgolj na napajanju. Je baterija kakšna standardna ali specifična za Nuvi (in se raje preneham obremenjevat s tem)? Kako se odpre zadeva?
Update kart se sicer dela normalno ali je kakšna specifika?

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ta nuvi ti predvaja Mp3, če jih imaš na SD kartici, preko bluetooth mislim da nima možnosti in tudi zelo težko je karkoli predelat v samem FW.
Baterijo najdeš na ebay in je cenovno ugodna, karte pa se nalagajo po standardnem postopku in podpira SD kartico do 4Gb, za več pa nisem siguren.
Kako se pa menja baterija pa si lahko pogledaš v spodnjem videu:

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Evo, baterija še ni menjana, sem pa dal noter 8GB SDHC kartico in zadeva deluje brez problemov.

Sicer pa še eno hitro vprašanje:
V posameznih datotekah imam Adria Route 4.00NT, zadnjo verzijo CN in Adria Topo XL 1.0.
CN imam na SD kartici z imenom gmapsupp.img, AR na napravi z imenom gmapsupp.img.
AT pa mi ne prime ne na SD kartici in ne na napravi. Tudi poimenovanje na napravi v gmaprom.img ali na kartici v gmapsup2.img ne pomaga. Kako lahko uredim, da bi imel vse gor?
CN in AR ne bom imel hkrati vključeni, bi pa imel CN in AT ali AR in AT.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Starejše serije nuvijev so:

2xx , 2xxW , 3xx , 5xx , 6xx , 7xx , 8xx , 5000

Z najnovejšim FW pa vsi omenjeni podpirajo SD kartice do 4Gb.

Na teh nuvijih se nahajajo karte v mapi Garmin .

V internem spominu nuvija poznajo karte z naslednjimi imeni:

gmapsupp.img , gmapprom.img in gmapprom1.img.

Na SD kartici pa poznajo v mapi Garmin samo ime karte gmapsupp.img

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če imaš na SD kartici CN poimenovan gmapsupp.img in v samem nuviju AR gmapsupp.img to pomeni, da ti avtomatsko ti dve karti prekrije, ker imata isto ime.

Sedaj če pi rad da se ti prekrivata CN in AT potem v samem nuviju daj ime karti AT gmapsupp.img
Ostala imena v samem nuvij pa daj gmapprom.img in gmapprom1.img (pozoren bodi koliko je črk p, v tvojem zgornjem postu imaš ime narobe zapisano ni gmaprom.img ampak je pravilno gmapprom.img)

Glede na to da bi na nuviju rad uporabljal 3 karte in v primeru, da bi jih tudi rad izklapljal pa poimenuješ takole:

Na SD v mapi Garmin imaš gmapsupp.img
V samem nuviju pa gmapprom.img in gmapprom1.img

p.s.
Samo v primeru, da bi rad da se ti karte v osnovi prekrivajo pa daš tisti karti, ki bi rad da prekrije CN ime gmapsupp.img

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Hvala obema, rešeno
smile-1.gif
.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pozdravljeni

Meni pa ne spozna kart na SD kartici?? Imam 4gb kartico na kateri imam mapo Garmin/gmapsupp.img.
Tudi z Webupdaterjem sem preveril in mi javi, da je zadnja posodobitev.
confused-1.gif

Zdaj pa res več ne vem kaj naj naredim.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Probaj spremenit ime mape Garmin v garmin ali pa probaj dat karto do 2Gb, če ti jo bo potem prepoznalo.
Sedaj sem dal gor karto od Adria Route in mi jo prepozna.
confused-1.gif

CN 2013.10 pa ne najde.
confused-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Pa proba naj z drugo SD kartico. Kot sem omenil meni kvalitetna Samsungova 8GB SDHC kartica deluje popolnoma brez težav.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Mislim a ti stari Nuviji ne podpirajo kart večjih od 4gb. Snami verzijo v dveh datotekah, pa bo zadeva delala. Meni tudi ni prepoznal CN v eni datoteki.
Pa sedaj je zunaj verzija CN 2013.30.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Mislim, da bi moralo prepoznat celo CN, je pa vsekakor priporočljivo probat z karto do 2Gb, če bo to normalno prepoznalo.
Ali pa če je CN poškodovana.
Kaj ti slučajno pri CN javi kako opozorilo avtentikacije?

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Pa proba naj z drugo SD kartico. Kot sem omenil meni kvalitetna Samsungova 8GB SDHC kartica deluje popolnoma brez težav.
Pa imaš gor večji file od 2gb?
Mi lahko poveš katero verzijo FW imaš.

Hvala

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Mislim, da bi moralo prepoznat celo CN, je pa vsekakor priporočljivo probat z karto do 2Gb, če bo to normalno prepoznalo.
Ali pa če je CN poškodovana.
Kaj ti slučajno pri CN javi kako opozorilo avtentikacije?
Ne nič mi ne javi

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Mislim a ti stari Nuviji ne podpirajo kart večjih od 4gb. Snami verzijo v dveh datotekah, pa bo zadeva delala. Meni tudi ni prepoznal CN v eni datoteki.
Pa sedaj je zunaj verzija CN 2013.30.
Dve datoteki? Pa CN 2013.30. tudi nisem zasledil
confused-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Dve ja, če imaš MS varianto. Eno na SD, drugo na napravo. Drugače, pa si poišči CN velik 2Gb, jih imaš kolikor hočeš.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
660 prepozna samo do 2Gb.....

Na kartico naloži CN2013 pač tm v mapsourcu do ene 1,8Gb ( da je zazihr da ne gre kak kilobajt pri konvertiranju več pa pol ne vidiš)....označi na SD kot gmapsupp.img

Ostanek daj na napravo kot gmapprom.img ( mapsource bo naložil kot gmapsupp.img....preimenuješ ročno v gmapprom.img!!! )

Če ti na napravi ostane še kaj ( dvomim da kak uporaben prostor.....par Mb pusti še za radarje!
  • ) lahko uporabiš še gmapsupp.img poimenovanje ( na napravi)

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če daš prvi del CN na SD kartico in jo poimenuješ gmapsupp.img in daš manjši del CN na nuvija in ga poimenuješ gmapsupp.img bo nuvi videl karto kot 1 celoten image in tudi samo delovanje in izrisovenje karte je hitrejše in bolj tekoče
wink-1.gif