Garmin nuvi 550 - mnenje

ratluk

Zelenc'
10. apr 2009
2
0
1
Pozdravljeni,

Zanimam se za nakup v naslovu omenjene GPS naprave. Zanima me kakšne izkušnje imate vi s tem in ali obstaja kaka podobna alternativa, ki bi bila boljša za podoben denar.

Kaj potrebujem?

Pripravljam self guided izlete za turiste, ki obiščejo Slovenijo s pomočjo vnaprej pripravljene route v GPSu. Torej rabim dobro cestno navigacijo, ter pohodniško, izleti v Triglavskem narodnem parku, tudi peš sprehodi po mestih...

Nuvi 550 se mi zdi za to več kot idealen, saj združuje cestno in pohodniško navigacijo, za solidno ceno. Adriaroute poznam in je več kot dovolj, zanima me ali so pohodniške karte za Slovenijo zadovoljive ali so še v povojih?

Hvala za odgovore!

Luka

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Gor flikneš adriaroute IN adriatopo in imaš gor vse, kar bodo tvoji pohodniki rabili! :=

ratluk

Zelenc'
10. apr 2009
2
0
1
mamomu, si lahko bolj podroben. Je napravca solidna, kako je z adriatopo karto?

Kaj pa Magellan CrossOverGPS? Je podobno univerzalen GPS, ne poznam pa kart...

I

Izbrisan uporabnik #488

"Problem" Nuvija 550 je lahko kratkotrajnost baterije.
Že Garmin Oregon, ki je prirejen za pohodništvo (in je tudi univerzalen, le da nima glasovnega vodenja) zdrži s polno baterijo okoli 10ur aktivnega dela.

I

Izbrisan uporabnik #488

Žal nima. Mogoče nov model (ki bo imel tudi fotoaparat). Iz mojega vidika mu manjka glasovno vodenje in bluetooth potem pa bo praktično imela vse.

Uporabnik je napisal, da rabi univerzalca, da bodo hodili po Triglavskem narodnem parku
smile-1.gif