Garmin: Nuvi 2x5 in Nuvi 900T

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Garmin je na Cebitu predstavil nadgrajeno serijo 2x0, sedaj bo 2x5, se pravi 205, 205W, 255,...
Glavne novosti so:
* hitrejši procesor 333MHz (primerjava ni možna, ker nikjer ne piše kakšen je vgrajen v seriji 2x0)
* Garmin HotFix - hitrejše fiksiranje pozicije
* podpora za TMC (sprejemnik se kupi posebej)
* relief terena (senčenje, če bo narejeno kot pri Coloradu, potrebuješ zemljevid, ki ima višinski profil)

Predstavljen je bil tudi model Nuvi 900T:
* podpora za DVB-H (na prodaj samo v Italiji)

Nuviphone:
telefon in GPS v enem

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
A je to že kdo sprobu? A deluje v Slovenščini, ker na Garmin.si pravjo de ne deluje. (sam u Angleščini) V Angleščini pa vemo de so težave s Č, Š, Ž, R pa tud zaporedje črk čudn izgovarjajo.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Mi je že Snecer drugje odgovoru de ne dela u SLO. Tko de hvala Snecerju. Nisem še mel tazga garmina k bi imel to funkcijo, zato nisem vedel da že na prejšnjih modelih to ne dela u SLO.

bingo

Pripravnik
17. jun 2008
39
0
6
Meni je Garmin.si odgovoril, da 205W in 255W delujeta v slovenskem jeziku (menuji in turn by turn govorna navigacija). Gledal sem ju včeraj v trgovini ter sta tudi oba imela slovenske menije.

Bi pa izkoristil priložnost - da ne odpiram nove teme in bi vprašal ali je mogoče na Nuvi 205W dol vreči tisto neuporabno regijsko mapo ki jo ima preinstalirano in namesto nje na interni pomnilnik preinstalirati City Navigator 2008 Europe, kakršen pride preinštaliran na dražjem modelu 255W?

Hvala in lp!

Nazadnje urejeno:

romci

Pripravnik
21. sep 2007
143
0
16
Ja sam TTS ni enako kot meni in TBT vodenje...

Drugače pa tudi mene zanima, kaj je dejansko razlike med 205W in 255W, ker če je samo v karti, potem bi vrgel iz 205W alpsko dol in naložil CN 2008 in bi imel dejansko 255W?!?

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Bingo se pridružujem romciju. Jst sm mislu na TTS funkcijo. Sicer nisem osebno jst klical ampak prodajalec iz Big-bang-a, ki ni vedel za to funfkcijo na tej seriji. Jaz sem tačas stal ob strani. Na Garmin.com je ta funkcija obrazložena kot: "Speaks street names (e.g. "Turn right ON ELM STREET in 500 ft.") " Ostala navigacija in meniji pa delajo v slovenščini. Kar se pa tiče nakupa 205 in 255 sem pa tudi sam kolebal, sam kokr tuki piše ma nuvi 205 1GB, nuvi 255 pa 2GB. Tko de če to drži, ni tu kej razpravljat. Če hočeš Evropo na napravi je med tem dvema sam ena izbira. (255 logično)

Nazadnje urejeno: