Garmin Nuvi 1390T in neuspela aktivacija TMC

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Imam navedeni Nuvi in AR 3.0 ter Europe NT 2010.30c. Probal sem aktivirati naročnino na TMC po postopku navedenem v Garmin priročniku pa mi ne uspe. Aktivacijo sem izvajal zunaj v avtu vendar mi nobena od dveh aktivacijskih kod zadeve ne aktivira. Signal za navigacijo imam dober in anteno priklopljeno (4 zelene črte).

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa imaš signal tmc?
smile-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
no in v tem meniju bi moral imeti še "dodaj novo naročnino" - in tu ti tudi izpiše ID TMC sprejemnika (kljub temu, da si napisal da delaš po navodilih sumim, da si uporabil ID naprave za aktivacijo naročnine) - prepiši - hop do računalnika, "kupi" naročnino (pazi le da boš izbral za "pravo" napravo ( 7. vrstica z vrha ozr. 3. od spodaj:

230

in nazaj z napravo do avta in aktiviraj.

pa še nekaj - naprava mora biti priklopljena na zunanje napajanje - in TMC antena vklopljena (verjetno itak veš vendar kljub temu)
874119-Clip.jpg

Priponke

• 874119-Clip.jpg
    874119-Clip.jpg
    118,2 KB · Ogledi: 232
Nazadnje urejeno:

lolypop000

Pripravnik
24. mar 2009
75
0
6
Meni je po vnosu aktivacijske kode dalo novega ponudnika pod naročnine,vendar mi ga je aktiviralo šele ko sem prejel prve prometne informacije.
A ti ga prikaže pod ponudniki v TMC meniju?

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Vse to kar si napisal GR69 sem naredil, izbral iz padajočega menuje usterezno Garmin napravo, vpisal ID številko naprave, dobil aktivacijsko kodo (ena zelo dolga številka, ki jo vnašaš "pol ure") pa nič.

lolypop000: ne, ne prikaže mi niti ponudnikov v TMC menuju, ker mi takoj pon vnosu aktivacijske kode da odgovor, da naprave ni možno aktivirati.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik lagunec pravi:
Vse to kar si napisal GR69 sem naredil, izbral iz padajočega menuje usterezno Garmin napravo, vpisal ID številko naprave, dobil aktivacijsko kodo (ena zelo dolga številka, ki jo vnašaš "pol ure") pa nič.

lolypop000: ne, ne prikaže mi niti ponudnikov v TMC menuju, ker mi takoj pon vnosu aktivacijske kode da odgovor, da naprave ni možno aktivirati.

Če boš tako delal, kot si napisal, ne boš nikoli imel TMC-ja. Ne napišeš ID naprave, ampak ID TMC SPREJEMNIKA, za božjo voljo.

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
ID naprave ni enak ID TMC sprejemnika. To je velikanska razlika!
Čeprav jst sem mel težave ker mi kode ni sprejelo ker je bla napačna. Potem pa sem sprintal in črtal eno po eno... ne morejo mal rabiti številk na kose xxxx-xxx-xxxxxx- itd... ne pa xxxxxxxxxxxx

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Poglejte: sem se malo narobe izrazil in pomešal pojme. Vse naredim kot je v navodilih, vpišem ID TMC sprejemnika, dobim dolgo šifro, ki pa mi tik pred aktivacijo naročnine izpiše da je napačna nepravilna - dogaja se mi isto kot s_samotarju..........