Garmin Nuvi 1310

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Pozdrav! Vsepovsod sem iskal in nisem zasledil. Kako veliko SD kartico lahko uporabljam v napravi Garmin Nuvi 1310 ? Je omejeno ali ne?

I

Izbrisan uporabnik #488

8Gb ziher, je premalo?
smile-1.gif

Saj ma microSD... (16 najbrž tudi prebavi).

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Citat:
Uporabnik Frenckie pravi:
SD 4 G preverjeno. Dela tudi 8G.
Pa klasa 4 ali več ( 6, 10 ).

Kaj to pomeni klasa? Jaz gledam samo kapaciteto, kaj pa je klasa?

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Nabavil sem si 4 GB kartico in deluje odlično, imam pa sedaj en drugi problem. Na prazni sd kartici sem ustvaril mapo Garmin in vanjo skopiral City navigator mapo, ki deluje odlično. Vanjo sem skopiral še Adria route xt in je naprava ne zazna. Mape imata drugačni imeni. So iz pašnika in v navodilih je pisalo, da jih lahko samo kopiram\prilepim in bodo delovale.?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.802
129
63
Na sd kartici napravi poleg mape Garmin še mapo "Map", in daj vanjo AdriaRoute. Ne vem kaj pomeni xt pri imenu AR.
Na novejših napravah imaš lahko poljubno ime karte v mapi "Map".

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
Če si dal garmin xt not ti ne bo delalo, ali kaj pomeni xt?? Ker garmin xt je programček za sybian OS da dela garmin navigacija na telefonu. Ti moraš dati karto AR v mapo, ne pa programa. Lahko pa inštaliraš še garmin xt posebej pa ti dela v tlefonu z xt in v garminu karte ki jih maš na karti. Sam mam tko... ko se mi da ubadat s tem.

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
zrihtano, adriaroute je v mapi z imenom Map. xt izgleda,da je samo ime,model pa dejansko navaden in ne za symbian.

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Hvala vsem za pomoč ampak imam še eno vprašanje. Imam na aparatu(SD kartica) 2 karte, Adriaroute in City Navigator Europe.
Rad bi naložil POI točke. Zaženem Poi loader,poiščem lokacijo kam naj shrani, odkljukam naj prepiše prejšnje POI, kliknem OK.
Vprašanja:
- Moram na vsako mapo posebej dodat POI ali je en dovolj?
- Če imam POI Slovenija jo lahko dodam na mapo evrope, če imam mapo evrope lahko dodam POI Slovenija?
Mogoče si vse skupaj narobe predstavljam.?

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
Aha, sedaj sem ugotovil, da POI niso samo radarji ...
Lahko naložim POI radarji + gradovi+znamenitosti+železnice?
Vprašanje je če lahko naložim več različnih POI tematskih fileov?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Lahko naložiš vse v en file ali pa vsakega v svojega.
Ko delaš z poi loader daš za prve recimo kamere in shraniš.
Še enkrat odpreš poi loader in daš preden pošlješ na nuvija ime železnice.
Nuvi ti bo prikazoval vse poi točke na vseh kartah.

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Citat:
Uporabnik yyyeb pravi:
Oprosti, nočem biti tečen ampak res ne razumem 2. in 3. stavek.?

Saj nisi teæen, si pa neposlušen. Da bi razumel, kar ti je hotel povedati popotnik, moraš nabrati nekaj znanja o POI točkah in POI loaderju. Zato še enkrat, preberi temo, ki sem ti jo predlagal tri poste nazaj, pa ti bo vse jasno.

Nazadnje urejeno:

yyyeb

Pripravnik
20. dec 2008
231
5
18
In vsi različni POI file-i niso odvisni od mape katero imam naloženo oz. katero imam trenutno vklopljeno?
npr. lahko imam vklopljeno mapo Adriaroute in POI za evropo?

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Poi ni odvisen od kart tako da katerokoli mapo boš imel vklopljeno ti bodo delovali.
Se pravi če maš vklopljeno Adriarute boš videl vse poi točke za ozemlje katerega pokriva adriaroute,če boš mel vklopljen CN boš pa videl po celi evropi,ker CN pokriva celo evropo.