Garmin nüvi 1350 napačno računa

facil

Zelenc'
24. feb 2011
13
0
1
Pozdravljeni.

Imam problem na nüviju 1350 ker mi ne najde pravih kilometrov. Dam določeno lokacijo in mi google maps najde kilometrino 292km in tudi toliko je medtem ko mi garmin izračuna včasih 632km včasih pa 1045km.
Prosil bi za pomoč kako in kaj.
Probal sem že resetirat da sem držal gumb za izklop10sek in tudi hard reset desno spodaj ekranček ter prižgal nuvija.

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
Vsaka naprava ima svoje algoritme da izračuna pot. Če boš primerjal pot med mapsource in garminom boš videl da je razlika. Vsaj tako pravijo. Primerjaj poti, kje te kdo vodi...

facil

Zelenc'
24. feb 2011
13
0
1
Sem že probaval samo eno karto ... finta je v tem da sem mel jaz med priljubljenimi kraj shranjen in tam not kaže kilometrino 292km potem pa dam pojdi in zračuna pot neverjetno dolgo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Med priljubljenimi kaže zračno linijo
smile-1.gif

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Od priljubljene ti kaže zračno razdaljo , ko pa izračunava gre pa po cesti . Zato je taka razlika .

LP Vide

gr69

Guru
15. dec 2009
11.579
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Samo tu mora imeti še en drug "problem".

Zračna 292 km - po cesti pa včasih 600+ oz. 1000+ km - se pravi 2 ali celo 3-krat več kot zračna. Možno samo če je kakšen dooooolgi zaliv vmes.
grin1.gif

Po mojem je bolj problem v tem, da je imel vklopljenih več kart, s tem "zmedel" Garmina, ker "stiki" niso sedli in je pač računal kolo-naokolo.
Se je namreč meni zgodilo enako - nisem bil pozoren, da mi je 765tka po hardresetu "obkljukala" vse naložene karte - in mi nato pot iz SLO v Nürnberg izračunala via H, SK, CZ (celo nekaj cikcakal do A) - vstop v Nemčijo nekje pod Berlinom in nazaj do Nürnberga - izračunal slabih 2000 km - na dejanskih nekaj po 600.
tongue-1.gif

facil

Zelenc'
24. feb 2011
13
0
1
zadevo rešil ... kaj je bilo nevem sem izklučil karte tako da je bila samo ena in je delalo isto. Potem sem si sposodil enakiga nuvija in iz njega skopiral vse mape in datoteke na mojiga, predhodno pa sem mojiga formatiral. Ponovno naložil karte na SD in sedaj deluje.
In dosti hitreje zračuna pot. Prej je pot računal cca. 1min zdaj isto pot v 20sek

Hvala za trud, čeprav nevem kaj je bilo ampak očitno je neka datoteka mankala in ni pravilno deloval.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Vsakič, ko greš na kakšno malo daljšo pot preveri kam te hoče peljat.

To narediš z samo dvema klikoma.

Ko ti izračuna pot, pritisni na zgornjo modro črto in nato spodaj prikaz zemljevida, pa ti bo pokazal celotno pot iz katere zelo hitro vidiš, če dela kakšno neumnost.

Največje neumnosti se recimo naredijo, če imaš za Slovenijo naloženo AR, za druge države pa CNE in potem ni enako vrisan kak mejni prehod in te potem pelje čisto drugje...

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Da počasi računa je krivo ko ti napolni mlg_history ali pa imaš shranjenih veliko posnetkov poti.
Če greš tja kjer lahko nastaviš domačo lokacijo in tam lahko izbrišeš sledi.

kako pa lahko izbrišeš mlg_history? Ali se izbriše s hard resetom? LP

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
129
63
Priklopi ga na PC preko USB in izbriši mlg-history v mapi System/squlite. Po vnovičnem zagonu naprave se kreira nova.

Nazadnje urejeno: