Garmin ne more najti cilja v Srbiji iz Slovenije

zorro

Zelenc'
16. maj 2009
1
0
1
Pozdravljeni.
Ima mogoče kdo izkušnje z naslednjim problemom: na Garminu 255W imam naložene mape AdriaRoute (najnovejšo) in SCG1.9. Ko se nahajam v Sloveniji in želim poiskati nek cilj v npr. Srbiji, mi Garmin preračunava in preračunava in na koncu izpiše, da ne more najti cilja. Ko prestopim mejo na HR in tam vpišem isti cilj v Srbiji, pa mi brez problema najde. V čem je fora??
Opazil sem, da se mi je to začelo dogajat na večih kartah..tudi npr.. če sem v Slo in želim nek cilj iz Romunije (ko imam naloženo Romunsko karto seveda), itd...Prosim, če mi lahko kdo svetuje. Hvala

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.079
5.652
113
Najbrž so karte "slabo" skupi dane....mislm tm k skupi pridejo se ne prilegajo čist ena drugi......kaj pa SCG 2.0?

Mal počak da se mi nafila nuvi.....probam v kombinaciji adria 2.20 pa SCG 2.0.....pa CN2010 pa SCG 2.0

Nazadnje urejeno:

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Poiskusil sem najti Beograd in mi prikaze in preracuna brez problema. Mogoce nimas kaj nastavljeno.

Kamele0N

23. jul 2008
42.079
5.652
113
evo v obeh primerih mi najde beograd.....je pa res da me prpelje v center beograda potem pa naprej za Vršac in do meje.....predvidevam da je kaka napaka v sami karti SCG2.0 (v mojem primeru)

Nazadnje urejeno:

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Vedno ko menjam in dodajam mape, obvezno naredim SW reset (ne samoHW). Očitno šele takrat sistem karte na Garminu v celoti na novo naloži.
Pred kratkim sem pisal o problemih, ki sem jih imel z cn2010, mankajočimi kartami in iskanjem. 2009 je delala brez problemov, upgrade na 2010 pa šele po SW resetu.. Očitno ima SW bagg oz. bljižnice pri zagonu in nekatere stvari izpušča oz. jih nepravilno osvežuje. Če že malo hekeriramo, je pač treba vzeti v zakup tudi to.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Mogoce pomaga, ce doticno drzavo nalozis posebej. Jaz imam AR 2.20 brez Srbije in potem posebej SCG 2.0 in najde brez tezav.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Mogoce pomaga, ce doticno drzavo nalozis posebej. Jaz imam AR 2.20 brez Srbije in potem posebej SCG 2.0 in najde brez tezav.
Zna bit, podoben problem sem imel, ko sem naložil iz MapSourca AR in celotno City Navigator (tudi to, kar pokriva AR). Zadeva ni vedela kaj bi s čem in odpovedala pokornost. Ko sem izločil iz CN kar pokriva AR, je začelo lepo delat.

Kamele0N

23. jul 2008
42.079
5.652
113
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:

Jst mam isto....najbrš mišlš to da lah vsako posebi vklaplaš?

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Naprave resetiraš na dva načina
- z gumbom Reset (ko npr. ne prime stikalo za izklop) in ne naredi nič bistvenega
- z ukazom Reset, ki je običajno dostopen v fazi prižiganja mašince in hkratnim držanjem prsta v spodnjem desnjem delu ekrana in
vrne oz. na novo naloži in zahteva štartne nastavitve (lokacija, jezik itd). Pri večjih problemih in nerazumljivem obnašanju garmina shranim priljubljene na PC in pač naredim to. Prvič se ti malo trese roka, nato pa vidiš lepši svet. Garmin spet dela kot mora.
cheer.gif

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Vem, da bo zvenelo kot znanstvena fantastika, a način kako se naredi soft reset Garmina piše v vsakih navodilih za uporabo!!!
shocked-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.079
5.652
113
Citat:
Uporabnik sandiv pravi:
Vem, da bo zvenelo kot znanstvena fantastika, a način kako se naredi soft reset Garmina piše v vsakih navodilih za uporabo!!!
shocked-1.gif

Da da vem gumb v levo za 8sec.....ampak še zmer je taka slika
wink-1.gif

665072-280.JPG

Priponke

• 665072-280.JPG
    665072-280.JPG
    36,4 KB · Ogledi: 269
Nazadnje urejeno:

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Kakšna pa je razlika če narediš reset naprave po postopku ko moraš držati gumb na ekranu ali če ga resetiraš z gumbom ki je spodaj na napravi?

Kamele0N

23. jul 2008
42.079
5.652
113
Na nuvi 760 mi ne uspe najdt nobenga druzga knofa kakor on/off

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Moja izkušnja kaže, da reset z gumbom predstavlja "nasilno" ustavitev naprave t.j. izklop, ko ti zataji "normalni" izklop.
SW reset pa ponovno uplouda sistem, karte in .... skratka vrne ga v "tovarniške nastavitve". Tudi tak zagon mašince je vizuelno in časovno daljši.
Pa nikoli nisem imel problemov zaradi tega. Shranim Priljubljene na PC, nato pa ponovno nastavim tistih par svojih nastavitev.
Kje oz. kako se popolnoma resetira 760 naj napiše kdo, ki ga ima in to ve, jaz ne razpolagam z modelom 760.

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Na nuvi 760 mi ne uspe najdt nobenga druzga knofa kakor on/off

To reset the unit if it is hung, slide the power switch and hold for 8 or more seconds until the unit resets.

To reset back to factory settings and erase all user data, press and hold the lower right corner of the screen and then power the unit on, a dialog will come up asking if you want to "Erase all user data", select yes. This option only erases data in the unit's memory that isn't accessible to the user (ie. what isn't accessible when you connect the unit to your computer). It doesn't erase any .gpi or .gpx files you loaded (if your .gpx files contain any waypoints then they will automatically be imported into your Favorites), it won't erase any mp3's, jpg's or any other files that you have loaded.

Verjetno imaš podobno napisano tudi v navodilih, če razpolagaš z njimi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Serija 7 nima tega gumba, to ima le serija 2.
Serija 7 ima tam namreč kontakte, na seriji 2 pa lepo piše da je pod nalepko tipka reset, celo narisano je.