Garmin ne kaže prave lokacije

ant

Pripravnik
Čao

Zadnje čase se mojemu garminu trga. Problem je v tem, ko se vozim npr po dunajski mi prikazuje, kot da se v resnici vozim 20 m desno od dejanskega mesta. Imam garmin xt 5.0.30 na nokii e66, naloženo pa imam adriaroute 2.3.

Ali je to mogoče kakšna napaka karte ali morda garmina xt? Spomnim se namreč, da je s staro karto adriaroute delovalo še vse normalno. Hkrati pa nisem prepričan, da je nova karta že od začetka delovala napačno.

Hvala

p.s. če je bila takšna tema že kje obdelana prosim za link in zaklep te teme

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
Meni se je isti problem pri Garminu XT (ne vem katera verzija) in SE P1i dogajal zaradi tega, ker je bila kot decimalno ločilo določena vejica (SLO) namesto pike (ANG). Ko sem to spremenil se delalo točno brez namestitve nove verzije.

lp

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
KRIVA JE VERJETNO KAR ADRIA ROUTE, meni je na 2.2 vse delalo dokaj solidno na 2.3 pa je totalni polom

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Adria Route 2.30 deluje na napravah čisto normalno. Se zgodi, da me vrže na sosednji kolovoz v kolikor je pokritost z GPS signalom slabša. Imam pa XT nameščen tudi na SE Xperia in nimam teh težav. Upoštevaj tudi dejstvo, da so GPS sprejemniki v telefonih
slabši kot v za to namenskih napravah...

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
moja izkušnja z pobrkanim kazanjem lokacije je, če sem imel vklopljeni dve karti naenkrat...adrio in CN istočasno.....

zanimivo, isti simptomi, pa koliko različnih rešitev...
cool-1.gif