Garmin format

iLukeBerry

Pripravnik
3. jul 2008
60
0
6
Imam eno vprašanje ker nevem če je tole možno.

Če formatiram garmina I:\Garmin je možno prek WebUpaterja ponovno naložit firmware "na prazn garmin" ?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Pa kaj je to današnji mladini, da hočejo formatirat vse povprek.
Pa ni to mašina z Windowsi, da bi formatiral!
ne-ne-1.gif

WebUpdater ti naloži samo FW kar je nekaj kot "BIOS" pri PCju.
Pa mogoče ti še naloži text in govor...

Kaj se zgodi, ko zadevo sformatiraš pa predvidevam, da boš opisal v naslednjih dneh...
rolleyes-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Samo ugibam glede na moje ideje.

Pač želijo imeti popolnoma svežo navigacijo popolnoma brez prednaloženih zemljevidov, dodatnih ikon, glasovnega opozarjanja, POI-ov. Skratka ne samo out-of-the-slovenian-box, ampak popolnoma out-of-the-box.

Napravo, ki se zbudi, pokaže prazen zemljevid in točno lokacijo.

Ker tudi meni gredo na živce razno prednaložene zadeve, ki niso po mojem okusu, odžirajo pa prostor na napravi.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Hehe Jernej zgleda da bova mogla mi2 mal čakat na kake konkretne odgovore.....ok usaj jst....sj zanč v temi predstavitev nuvi760 neki zlo zlooo podobnga uprašu pa še po več k tednu nobenga odgovora (ok grem zdele pogledat če ni mogoče že po skor 2h tednih). Ubistvu use kar sm hotu , sm hotu bit vljuden in ne smetit foruma z temami za usako vprašanje....očitno bol deluje če odpreš novo temo za usako vprašanje k ga maš!
wink-1.gif
))

I

Izbrisan uporabnik #488

Operacijski sistem (najbrž linux) za garmina je vpisan v flash, kar ti pove da ne moreš formatirati. Lahko formatiraš edino mountan del diska, kjer so vsi podatki, samo ne vem kaj boš mel od tega, saj naprava sama od sebe ne smeti sama sebe...

Nuvi ne dela, če niso naložene podrobne karte in ti to takoj javi na začetku. Basemap ni nujen, detajlna karta pa ja, vsaj nek minimalen odsek.

Dejansko ni nobene potrebe po formatiranju, pač sam si odstraniš jezike menijev, zvoke in slike, ki jih ne rabiš, edino default jezik pustiš (eng).

Torej flasha ne moreš kar tako pobrisati-formatirati, če pa ti to kako uspe (kaka napaka) potem pa itak ne moreš ničesar gor naložiti, ker nimaš več sistema
smile-1.gif
webupdater prekopira npr. novi fw na mountan disk (datoteko za update) in seveda rabi OS da lahko naredi upgrade.

Kot je rekel Zgaga. "Formatiraj" Bios na plati od PCja
smile-1.gif
Ko boš vklopil ti bo PC samo piskal...

POI zbrišeš tako da v mapi na Nuviju pobrišeš gpi fajle ali s POI loaderjem odstraniš... Dodatne ikone so v gpi fajlu skupaj s POI.

Ostalo pa po želji brišeš, saj so mape kjer se kaj nahaja povsem jasno poimenovane...

Še odgovor ilukeberryju: če boš formatira i:\garmin\ boš formatiral mountan disk in preko webupdatera ne boš mogel povrniti teh datotek, si jih moraš prej shraniti na disk.

Tako formatiranje je smiselno le včasih, ko pride do napake na disku. Sem že videl, da je kdaj nepopolno zbrisalo karto in je naprava kazala manj prostora.

iLukeBerry

Pripravnik
3. jul 2008
60
0
6
Snecer najprej hvala za izčrpen odgovor!

Namreč jaz sem mislil da je firmware dejansko tiste datoteke, ki so vidkne pod I:\garmin
smile-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
kaj pa recimo če po nesreči formatiraš, lahko skopiraš vse fajle od nove 205w recimo ?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, če formatiraš samo mountan disk, torej v gornjem primeru ko pobrišeš i:\garmin\ prekopiraš podatke iz drugega.
Če "formatiraš" fleš po kaki nesreči, je pred tamo samo servis.

Kamele0N

23. jul 2008
42.082
5.653
113
Hm.......bolj ko berem mn mi je jasn...sploh ta tazadn post od Snecer-ja! Sm že mislu da use zastopm pa s5 ne!
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Če kartice ne vstaviš maš pa samo en disk, jao.
smile-1.gif

Ta dva druga diska sta samo diska, flash pa je posebej v napravi in ga ne vidiš.
Seveda pa ni treba posebej poudarjati, da je povsem brez potrebe brisati disk \garmin\ in to počenjate na lastno odgovornost
smile-1.gif

Ne vem namreč v čem je poanta da si prvo vse fajle iz \garmina\ backupaš na PC, formatiraš disk in spet nazaj na naložiš
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.082
5.653
113
ja vem da je v mojem primeru G: naprava garmin H: pa kartica!!! Ma fore men ker sm si naložu nesrečni FW:4.0 in me zato tolk matra...ker na backupu je mensezdi 2.7 al pa 2,9...in me zlo matra če se da to tud stem rešt...oziroma ME JE zato zanimal ker zdei ko sm zvedu da je ta "flash" posebi v napravi skrit not in kamor se tud ta firmware not shran...kar sm zvedu par postov višje....in zdei sm te dve ugotovitve povezu v smiselno celoto in vem da z formatiranjem in nalaganjem backupa nazai na garmina nebom nč pridobu...kvečjemu kj zgubu.....in da morm useen počakat na fw:4,1.....TOOOOOO SM RABU 2 TEDNA SPRAŠVT.....ZDEI VEM....JEEEEEE...JUHUUUUU
smile-1.gif

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Jaz mislim, da če ne veš osnov formatiranja pa pomena izrazov flash, disk, mountain... ne briši nič. Z eno besedo, pomen formatiranja je v tem, da se na novo naloži vse - ti pa bi po formatu spet vse prekopiral nazaj. To nima nobene veze z razumom, še manj pa boš naredil kako razliko od sedaj. V tem primeru se pač naredi backup vsega (potem pa naj ne bi rabil od tega načelno nič) in po formatu z web updaterjem naložiš potrebno. Nato inštalacija map, s poi-loaderjem.... Če pa ti slučajno ne uspe nič, pa samo prekopiraš staro (backup) nazaj in si spet tam?

I

Izbrisan uporabnik #488

Če hočeš downgrejdat na 2.7 ali 2.9 preprosto poišči na netu stari FW in zaženi...

Kamele0N

23. jul 2008
42.082
5.653
113
Ne ne dovoli....obstaja postopek sicer ampak ti potem ne dela bluetooth in morš nest nuvija na servis da ti ga tm popravjo!