Garmin Edge 705 HR

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Za zemljevide rabiš MicroSD kartico.

Osebno se mi zdi največja pomanjkljivost vgrajena baterija.

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
2GB MicroSD je 10€. Baterija zdrži 15 ur. Premalo?

Kakšen drug nasvet za GPS za na kolo?

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Kaj potrebuje
smile-1.gif
naj se vpraša. Če sta kadenca in Srčni utrip nuja, potem je 705 OK nakup (malce drag a OK), če pa mu to ni nuja, pa naj premisli o eTrex Visti HCx, ki sicer primarno ni kolesarski GPS a se ga da uporabljati tudi za te namene. Res pa je, da v tem primeru odpadejo razne napredne trening funkcije.

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
No naš fotr ga je kupil. In vse breme nastavitev je padlo name. Tele dneve nimam časa bi mu ga pa moral nastavit do konca tedna. Zadeva na oko deluje odlično. Zelo dober sprejem signala ima, saj mi najde satelite ko sem sedel v kuhinji pri oknu.

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Povej staremu, da breme nastavitev z veseljem prevzamem nase
smile-1.gif
. Bi imel zadevo, samo niti približno nimam razloga (niti proračuna) za nabavo, jo pa z veseljem nastavljam kaki teden ali štiri :D.

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Pred kratkim sem postal lastnik Novega Edga 705. Sedaj pa bi vas povprašal če ima kdo izkušnje z vzdrževanjem baterij, ki jih garmin vgrajuje v svoje GPSje. Prvo kalibracijo baterije sem že izvedel, ne vem pa kako naprej. Ali je pametno parkrat polniti baterijo par ur več in jo popolnoma izprazniti (tako kot pri starih telefonih) ali je to več ali manj stvar preteklosti.

LP in hvala :D

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Priporočajo vsi - tudi za telefonske baterije. Ni treba da jih polniš in prazniiš zapovrstjo pred prvo uporabo. Napravo normalno uporabljaj do popolnega izprazjenja običajno 3 krat, potem pa jih polni normalno.

LP

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Kaj pa polnenje ali naj bi polnil kaj dlje ali je dovolj toliko da je polna. Pri telefonih vem da se je priporočalo polniti dlje časa, vsaj prve nekajkrat.

LP

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Sedaj pa novo vprašanjce. Ali ima Edge 705 možnost iskanja po vseh POI ali možnost iskanja vseh POI blizu trenutne lokacije. Mislim, da je Vista imela nekaj podobnega, medtem ko mi tu nikakor ne uspe najti npr zavetišča na planini :S.

gaber

Pripravnik
13. maj 2008
84
0
6
Imam Edge 705 HR. A ima kdo kako izkušnjo, kako se dela rute in če se lahko več rut naenkrat pošlje v Garmina. A je tako kot pri mapah? Ali pa se sproti izbrišejo in je treba poslati vse naenkrat? Torej če dam danes v Garmina dve rute, jutri pa pošljem še tri rute, ali se bosta jutri tisti dve izbrisali? Hvala vsem za informacijo v tej smeri!!!!!

gaber

Pripravnik
13. maj 2008
84
0
6
A res nobeden nič ne ve glede delanja rut? Ali pa vsaj kakšen program (easy)?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Pa si že probal kaj se zgodi?

Na GPS V. route izdelane v Mapsource dodajam že naloženim na napravi.
Brisat pa jih moram ročno na napravi. Enako z waypointi. To je za GPS V!

I

Izbrisan uporabnik #488

Se ne delajo rute v Mapsourcu in jih nato pošlješ, tam pa imaš možnost, da se jih 10 shrani? Če je tako kot pri nuviju se rute ne zbrišejo.

Tako je kot pravi Zgaga.

Saj najbrž piše v navodilih.

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Z MapSourcem sem v Edge-ja prenesel 5 ze narejenih poti v formatu.gdb. Kako te poti na Edge-ju vidim? Nikjer jih ne najdem?

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
Nikjer ne najdem ... ampak kako naložim mapo na Edge 705? Prosim če mi kdo razloži, ker ne znam.

Mam pa še en problem ... Tale edge je v redu, ampak mam problem tu, da ko si izberem neko lokacijo, si izberem pot npr od Svetega Tomaža (kjer sem trenutno) in do Ptuja, Ampak mi ne pokaže lepo poti in mi pot izračuna kar od Ormoža pa do ptuja! Med začetno potjo je torej 11km razlike. Zakaj tako kaže? In potem, da ko izberem nekšno daljšo pot nad 20km, pa mi še kakšnih 20km lepo kaže pot po cestah, potem pa samo nekšne ravne črte (kar čez gozd, reko itd ...) Bom pokazal slike za lažje razumevanje.

Napanoprikazovanjepoti.jpg

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Že neštetokrat je bilo omenjeno, da AdriaTopo ni rutabilna karta, kar pomeni, da ne zna izračunat poti po cestah. V ta namen boš moral uporabit AdriaRoute, CityNavigator...
Kako naložiti karte na napravo- glej 7. temo Garmin Foruma:
. [PRIROČNIK]Kako uporabljati Mapsource; za telebane
Karte seveda morajo biti predhodno odklenjene s 25-mestno kodo (na PC-ju v MapSourcu), ki je ustrezna za tvojo napravo Edge 705.

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
Vprašal bi še, če se da na AdriaTOPO 2.11 dodati razne podatke oziroma oznake (Hiše, ustanove itd...). Ker gre za nekaj mesecev staro karto, tudi ni vseh cest notri in raznih novih ustanov (ikon). Tako, da bi potem vedno mel na karti tisto kar sem dodal notri, in ne samo takrat, ko izberem kakšno pot.