Garmin 7x5

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Škoda, ker ne bodo prenovili še vmesnike starih 760 naprav. Eni so se verjetno kar nategnili z nakupom stare 760 (če so jo kupili zdele recimo)
Drugače pa zadeva oz. vmesnik zgleda zelo dobro, končno nek konkreten napredek...

Nazadnje urejeno:

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Upam, da bodo novi Garmin izdelki malce podkurili superiornosti Navigon in TomTom naprav. Mogoče je Garmin kot veteran GPS scene želel dodobra preveriti in preizkusiti nove možnosti njihovih naprav in ni želel z glavo skozi zid-biti prvi. Mogoče je Garmin kot veteran GPS scene imel to rešitev že dolgo v predalu in je čakal na primeren trenutek. Sedaj je izenačen s konkurenco, glede uporabnosti navigacij v navezi z MapSource programom je zmagovalec že leta. Počakajmo na odziv antiGarmin fenov. Tudi sam sem "nategnjeni" kupec Nuvi 760, a dokler lahko izvažam in kreiram poljubne rute z veliko vmesnimi točkami v MapSourcu ali kar na napravi, se pogovarjam preko Bluetooth povezave brez dotika mobilnika, sprejemam TMC sporočila, poslušam glasbo preko FM oddajnika in me naprava ni stala več kot 280€ -še vedno čakam na bolj ugodno ponudbo konkurence za enak oziroma manjši denar.

Nazadnje urejeno:

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Samo odgovoril sem na mnenje mojega predhodnika, ki je tradicionalno antiGarmin usmerjen.
cheer.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Imam doma tudi garmin 760 če te to zanima. Vendar je tle samo zaradi službe, ki je zadevo zrihtala
smile-1.gif

Škoda, ker se ne da (tako kot pri navigonih in večina ostalih win based) zamenjat operacijski sistem. Če bi vedel, da bo tole prišlo, ne bi še rihtal anvigacije preko službe.
In kaj raje uproabljam? 760 ali 2110MAX. Za tujino oz. Avstrija, Nemčija vsekakor Navigon, ker je dosti bolj uporaben in mape so bolj up-to-date, za SLO pa zdej furam Garmin, faj bo prišlo tudi za Srbijo in Hrvaško, ker ima Navigon tle slabše mape.

Antigarmin je prehuda označba. Jst sm vedno predlagal Garmin napravo, če je kdo iskal predvsem dobre mape. Če pa kdo išče boljši vmesnik in malo manj dobre karte (razn zahodna evropa), predvsem pa manjšo izbiro kart, pa sem zagovarjal Navigon.

Nazadnje urejeno:

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Moja večletna GPS izkušnja je večino časa temeljila na dlančnik navigaciji. Preizkusil sem vse živo, a nič ne odtehta predogleda kart in predpriprave v MapSourcu(posebej za daljša potovanja). Ker sem tudi vnet pohodnik-kolesar-geocacher je tu konkurenca povsem pogorela. Za cesto uporabljam Nuvi 760, za divjino Colorado 300, za nujne zadeve ko se v službi izgubim v jukojebini pa Garmin MobileXT, ker imam dlančnik vedno zraven.

Nazadnje urejeno:

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Z navigacijskimi napravami (ne glede na proizvajalca) sem zaslužil miljone - pregovorno, dobesedno pa tisoče v evrih ( čas = denar !!!)

Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
..... Škoda, ker se ne da (tako kot pri navigonih in večina ostalih win based) zamenjat operacijski sistem .....

Bojim pa se,da sem tu nekaj zamudil. Na razumem, zakaj bi nekdo želel zamenjati operacijski sistem na napravi kot je navigacija?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
seveda sem mislil softwer in ne OS, sm narobe napisal. Primer je navigon mn6.5, ki ga lahko zamenjaš z mn7, vendar so omejitve (resolucija in še kaj)
Že tle se dosti pridobi, predsem je pa hitrost tista, zaradi katere se splača pomatrat

Nazadnje urejeno:

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Lep izgled, samo prvo bodo morali v slo karte urediti. Ravno vceraj sem se pripeljal v CE z avtoceste.
Karta kaze levo proti centru, "gospa" pa rece "DESNO"
grin1.gif

Torej ko bodo karte porihtali za slo, bo tudi cena 7x5 padla in takrat si ga bomo nabavili.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
seveda sem mislil softwer in ne OS, sm narobe napisal. Primer je navigon mn6.5, ki ga lahko zamenjaš z mn7, vendar so omejitve (resolucija in še kaj)
Že tle se dosti pridobi, predsem je pa hitrost tista, zaradi katere se splača pomatrat

Saj ne spremeni zadeve!
Če moraš na navigacijski napravi več kot:
- kupit
- pljunit
- "pripopat"
in "vozi Miško!"
je vstran vržen denar.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik Tjaz pravi:
Lep izgled, samo prvo bodo morali v slo karte urediti. Ravno vceraj sem se pripeljal v CE z avtoceste.
Karta kaze levo proti centru, "gospa" pa rece "DESNO"
grin1.gif

Torej ko bodo karte porihtali za slo, bo tudi cena 7x5 padla in takrat si ga bomo nabavili.

A potem je tvoj tisti avto "DESNO" v jarku!?
Pravi šoferji navadno "gospem" ne zaupajo preveč. (Razen tistim ki tiho ležijo (pardon sedijo) v zadnjem delu kabine).

Nazadnje urejeno:

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:

Saj ne spremeni zadeve!
Če moraš na navigacijski napravi več kot:
- kupit
- pljunit
- "pripopat"
in "vozi Miško!"
je vstran vržen denar.

vrjamem, zato tak ne spremeni nič in se sprijazni s tem kar ima. Jst se ne
evil.gif

Glede kart, Tjaz to je stvar ponudnika kart in ne Garmina. Na kartah pa bodo vedno napake, ni kaj.

Nazadnje urejeno:

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Nevem zakaj garmin ne naredi neke naprave, ki bi imela vse funkcije! Npr., da bi jaz rabil napravo za pomorstvo in za cestno navigacijo, kupim nuvi 500, in nimam lane assistanta. Kupim nuvi 7x5 nimam podpore za pomorstvo!

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Glede kart, Tjaz to je stvar ponudnika kart in ne Garmina. Na kartah pa bodo vedno napake, ni kaj.

Ja to je meni jasno. Saj so napake skoraj identicne TISu ker je ponudnik karte isti.
Tudi na Trojanah ne NT2008 ne Adria nimata pravilnih podatkov, oziroma tudi oznacbe na tleh in prometni znaki niso identicni.
Tako da , mislim da bo ta zadeva v slo se nekaj casa ne bo uporabna, ali pa bomo slisali po radiu.
" Nekdo vozi v napacni smeri, mimovozeci pravijo da uporablja Nuvi 7x5 with lane assist
cool-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Zato pa je navigacijska naprava samo in zgolj pripomoček!

Npr.: Navigon bi me najraje vodil v prepad in me potem krega, ko vozim po svoje.
Pa tudi omejitve hitrosti so pri Navigonu ZELO mimo, kar je v SLO neuporabno...

Če na AC ne utegneš gledati tabel, kako boš potem spremljal še uno teto, ki nekaj blebeta,
zraven pa je narisano še križišče. Ne rečema, da ni fajn in uporabno vendar se na AC še nisem
izgubi, v samem kraju pa že večkrat in tu ima navigacijska naprava pravo vrednost.

Just my 5 cents...

TeMpL

2000. registrirani uporabnik
9. dec 2007
40
0
6
Kaj se pri noi vijih da izklopit govorenje in zamenjat samo z opozorilnim piskom, takta ko je potrebno zaviti?
Ker Govorenje je zanimivo 1 teden, potem pa začne pošteno najedat.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Hm.....se strinjam z TeMpL-om! Obstajajo kaki fajli za govorjenje tud za garmina? V smislu kot za druge GPS naprave kjer si lahko naštimaš raperja da ti repa kam morš zavit al pa uno kurbico ki te usmerja k sm brau na forumu da obstaja za tom tom??? Je kj tacga tud za garmin?