Garmin 750 T - vaše mnenje

goba2

Zelenc'
27. jun 2008
4
0
1
Naročil sem garmin 750 T, ker vidim da ste na tem forumu sami "mojstri" za te reči vas prosim, da mi poveste mnenje o tem modelu.

Za 760 se nisem odločil ker je malo dražji.
bonk.gif

Hvala za vaše odgovore!!

Lp. goba2

I

Izbrisan uporabnik #488

Nekdo je povedal, da se da pri nas dobitit model 760 za 285 EUR...

Tako da potem ne more biti dileme.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Nuvi 760 sem v začetku maja kupil za 280€ pri firmi Kommdata. A sedaj jih ni več, takrat so povedali, da so jih dobili kot kompenzacijo.
Nuvija sem kupil takoj po vrnitvi s prvomajskega dopusta v Italiji, kjer sem pregrevajoč in resetov poln dlančnik skoraj zabrisal skozi okno. Z Nuvijem sem zelo zadovoljen, pa še cena je bila naravnost neverjetna.
cheer.gif

goba2

Zelenc'
27. jun 2008
4
0
1
Po tehtnem premisleku in prebranem (vašem) forumu sem se odločil kar za 760 :D, bom vrgel še teh (približno) 50€ zdraven.

Hvala za vaše odgovore :D

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik sandiv pravi:
Nuvi 760 sem v začetku maja kupil za 280€ pri firmi Kommdata. A sedaj jih ni več, takrat so povedali, da so jih dobili kot kompenzacijo.
Nuvija sem kupil takoj po vrnitvi s prvomajskega dopusta v Italiji, kjer sem pregrevajoč in resetov poln dlančnik skoraj zabrisal skozi okno. Z Nuvijem sem zelo zadovoljen, pa še cena je bila naravnost neverjetna.
cheer.gif

Zdaj boš pa lahko nuvija zabrisal skozi okno.
grin1.gif

Nartedi si ruto v Milano - Rho, 33 Strada Statale del Sempione 28, pa ti bo jasno zakaj.

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Seveda Drago, vse kar nisi uporabljal in priporočal ti, je za zabrisati skozi okno.
Tebi navkljub pa smo nekateri še vedno zelo zadovoljni z navigacijo Garmin Nuvi 760, pa se zabriši skozi okno če hočeš!

I

Izbrisan uporabnik #488

Je uporaben, najde ulico tako naprava kot Mapsource.

Beseda uporaben v takih primerih je neprimerna, ker npr. da če ti naparava ne najde npr. neke ulice v določenem mestu, še ne pomeni da je neuporabna.

Banalen nasprotni primer:
Konkurenca nima ne topo ne pomorske karte = so zato take naprave neuporabne?

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Ne vem kako si ti našel to ulico. Bi jo laik našel? Naj napišem primer avtobusa, ki je štiri ure iskal to ulico, v tem času pa so potniki skoraj razdejali avtobus od jeze?

Topo karte ima. Lahko naložiš Ozi Explorer, ki je boljši od AdriaTopo, cenovno pa nekje na istem. Za pomorsko karto velja isto. Pa je že cenejši.

Ugotovili smo že, da naprave, namenjene za cestno navigacijo, niso primerne za pomorsko ali terensko uporabo.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik Drago pravi:

Topo karte ima. Lahko naložiš Ozi Explorer, ki je boljši od AdriaTopo, cenovno pa nekje na istem. Za pomorsko karto velja isto. Pa je že cenejši.

Ker imam trenutno v "obdelavi" ne-avto-cestovno navigacijo (Forerunner 405 in Edge 705) me zanimajo predvsem topografske karte. O kateri napravi govoriš v zgornjem postu?
Primerjaš Ozi Explorer - software in AdriaTOPO - kartografijo za Garmina! Ali obstajajo kakšne topografske karte za Ozi (razen relativno dragih pri GU)? Se opravičujem za rahli off...
LP, Jodlar

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Drago:
Nima smisla s tabo debatirati, ker je itak vsaki tvoj post Garmin hate.

Naj ti jaz napišem primer tomtoma kako mi je delal po Mariboru?

Enako vprašanje tebi? Se bo laik spuščal v odklep naprave, namestitev Ozi Explorerja in zafrkavanjem s stylusom, da ga usposobi. Niti približno.

Dejstvo je, da konkurenca nima topografskih, ne pomorskih kart (tudi letalske lahko imaš pri garminu), Ozi Explorer je nekaj čisto drugega, je zgolj program. Karte pa je isto potrebno kupiti, tako da o ceni je brezveze tukaj pisati, saj vsi vemo kako gre.

Ti si pa kar sam ugotovil, da npr. Nuvi 200 ni primeren za navtiko in pohodništvo. Niso vsi enakega mnenja.

Jaz npr. sem ugotovil, da so vse druge navigacije zame totalno neuporabne, saj si na PCju ne moreš npr. narediti rute, ne moreš delati lastne baze POI točk itd.

Pa smo spet tam.