Garmin 255W ne polne več

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
za vse poznavalce, ki mi morda lahko pomagajo
na pol poti po Franciji mi je moj Garmin 255w začel jamrati, da je lačen, vendar ga niti z 12V niti z 220V polnilcem nisem uspel napolniti.
Ker imam notri približno polovico rute, ki sem jo odpeljal, mi veliko pomeni, da ga oživim in pridem do podatkov
confused-1.gif

Hvaležen bom za vsako idejo ali namig

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Lahko je fuč konektor za polnit na nuviju,ga bo potrebno prelotat.
Če bi pa rad prišel do podatkov je pa edina rešitev,da vzameš napolnjeno baterijo od drugega nuvija in jo priklopiš na tvojega.

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Se strinjam s tabo popotnik. Zagotovo je pokvarjen konektor za za polnit na nuviju. Sem že imel tak primer. Problem je samo nabava tega konektorja. Jaz sem ga takrat vzel iz starega nuvija, ki je bil kupljen na EBAYU iz sosednje Avstrije za rezervne dele.

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
@popotnik hvala. Predvidevam, da nov konektor (vtičnica) pomeni odpiranje nuvija in spajkanje?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Žal je res potrebno nuvija odpret in star konektor odlotat in novega prilotat.
Najboljše je,če imaš špico na spajkalniku in stojalo z krokodilčkom,da ti konektor med spajkanjem drži na mestu,če stojala nimaš ti pač eden pomaga držati.
Nuvi 255W ima dva vijaka skrita na spodnji strani pod nalepko kjer piše model nuvija.

p.s.
Preden naročiš konektor odpri nuvija in preveri,da se ti trenutni konektor ni kje samo zrahljal in zato nima stika,ker če se ti je samo zrahljal ga lahko zalotaš nazaj in ti bo zopet delovalo.

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Pri nas v MB je ena trgovina ( TUKAJ mislim pa da ga lahko celo direktno naročiš iz te strani kjer je konektor.

No za to trgovino nisem vedel. V Ljubljani ne poznam podobne trgovine. So posamezni elektroservisi, ki popravljajo GSM (bolje reæeno menjavajo določene dele), rezervnih delov pa ne prodajajo. Dobra informacija za prihodnjič. Hvala za INF.
nahrung002.gif

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
bi se kdo, proti plačilu seveda, lotil popravila tega 255W... jaz moram kupiti TORXe pa spajkalnik, pa konektor..
morda kakšna ideja kam poslati v popravilo, da ne bo dražje kot nova naprava

sicer uspešno uporabljam iGo in Navigon na iPadu, vendar se bom s koncem zime spet odpravil na daljše poti in bi mi Garmin služil samo za backup.

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
Citat:
Kaj si ugotovil, da se ti maje konektor, če hočeš priklopit na napajanje
nimam občutka, da je razmajan konektor... bolj se zanašam na vaše izkušnje, da bi to lahko bil vzrok

... ga moram počasi popraviti ali dati "v rashod"

Nazadnje urejeno:

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Si bom sposodil temo.
Hočem posodobit 255w, pa mi gre update lepo čez, ko pa pogledam na napravo, pa vidim da je še vedno stari SW(5.0), moral bipa biti 7.60. Kaj delam narobe?
Al bi popravek "Raeunam" bil dober za tole poštimat?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Po opisanem sodeč je ali ti je crknil flaš čip ali ti pa ne shrani novega gupdate.gcd na napravo.

Probaj naredit tole:

Nuvija priklopi na PC in iz njega izbriši gupdate.gcd
Naredi novo mapo z imenom naprimer Muzika

Izklopi napravo in jo ponovno priklopi na Pc in preveri, če ti je ostala mapa Muzika na nuviju in če v mapi Garmin ni gupdate.gcd

Če ti mapa Muzika izgine in se nazaj pojavi gupdate.gcd potem je prvi korak, da probaš formatirat nuvija, če bo potem delalo.
V nasprotnem primeru je nuvi še samo za dele.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Torej disk očitno še zna pisat in brat, bova probala nekaj drugega.
Kakšen HWID imaš v garmindevice.xml?

Če imaš 0827 potem si prenesi ta gupdate in ga daj v mapo Garmin na nuviju Klik
Nuvija odklopi iz Pc in ga vklopi in bi se morala izvest nadgradnja.
Po nadgradnji bi moral imeti zapisano 7.60

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Citat:
Torej disk očitno še zna pisat in brat, bova probala nekaj drugega.
Kakšen HWID imaš v garmindevice.xml?

Če imaš 0827 potem si prenesi ta gupdate in ga daj v mapo Garmin na nuviju Klik
Nuvija odklopi iz Pc in ga vklopi in bi se morala izvest nadgradnja.
Po nadgradnji bi moral imeti zapisano 7.60

Jees, deluje.
Hvala ti najlepša
cheer.gif