Garimin nuvi 255w - okvara

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Lani sem preko e-baya kupil nuvija za občasno uporabo v avtomobilu, to je v primeru ko so vsi telefoni prazni cilj pa še vedno ni dosežen. Prvi šok je bil, ko je naprava prišla sama, brez napajalnika brez nosilca skratka brez vsega. Pa dobro, to robo se dokupil in potem glavno presenečenje. Nuvi ne najde nobenega satelita. Lahko ga imam ure in ure pod milim nebom in on še kar išče. Kje bi lahko bil vzrok? Bi to lahko kdo od vas majstrov to prevzel pa malo pogledal v živo? Enemu poznavalcu sem enkrat že poslal ZS samo odziva ni bilo...

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Za začetek odstani baterijo za 10 min. Vem, da so se dogajajle podobne anomalije točno na tem modelu. Odstranitev baterije za nekaj min je rešil problem. Ni pa nujno..

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Evo odstranil baterijo (slabo prebral in jo imel odklopljeno samo kako minuto) in sedaj najde satelite. Kako se bo obneslo v praksi pa preizkusim zjutraj. Hvala za enkrat.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Karte posodobi, da ne bo spet kakšna slaba volja...
smile-1.gif

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
KSZ

Evo, danes sem se podal na tesno vožnjo. Relacija dolga cca. 25km, polovico od tega AC. Dela tako kot mora. "Signal" na polno. In največje presenečenje, na AC malo pred stac. radarjem me opozori z "Vam nepriljubljena kamera". Vse lepo in prav, samo garmin izvira iz Nemčije in ima naložene tudi slovenske POI.
Karte moram res posodobit, ker so še 2010. Firmware bom pa tudi posodobil za vsak slučaj. Skratka, če ne bi tule gor postavil vprašanja bi šla navigacija v kanto. Še dobro, da sem ga.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ko boš imel naslednjič napravo odprto in če je gps čip rumen ( tisti v obliki kocke ) ga očisti s purolijo ali z zobno pasto in na koncu obriši z vlažno krpo.
Ko je očiščen še malo hitreje najde satelite
wink-1.gif