Garancija brez računa?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Imam Samsunga starega okrog 1 leto, nikjer pa ne najdem računa (ne gre za kako krajo, imam celo škatlo, navodila...). Me zanima kako je z uveljavljanjem garancije. Vem, da lahko pri Nokii vpišeš IMEI na njihovi strani in ti napiše, če je še v garanciji. Kaj pa Samsung? Garancija bi morala biti 2 leti.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
če ga kupiš preko vezave potem ni problem. ker na aneksu piše IME.
Torej če si ga kupil pri mobitelu, bom kopijo računa dobil.
Garancijski list pa je?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bil je kupljen prosto v eni izmed spletnih mobi trgovin (kommdata, mobiraj...), nimam pojma več kateri. Sem imel račun in garancijo skupaj speti, ampak ne najdem v mapi, kjer imam čisto vse račune. Še za Siemens C10 iz leta 2000 sem našel račun in garancijo, samo za tega ne
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Si mogoče plačal s kartico?

Račun sicer načeloma ni del garancije, je pa lažje z njim urejati zadeve.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V Big Bang-u so meni enkrat naknadno izdali kopijo računa. (po nekaj mesecih, ne vem točno)

Če se spomniš kdaj si kupil, bi ti mogoče ustregli.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj bom poklical jutri naokoli v trgovine, moram tudi po mailih preverit kje sem kupil.

Pa drugače ima Samsung kak online sistem? Apple ima to odlično rešeno, lahko oddaš izdelek v popravilo tudi če nimaš ničesar.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nisem dobro napisal na začetku, tudi garancijskega listka nimam, ponavadi oboje skupaj spnem in dam v eno škatlo, kjer imam vse račune in garancijske liste.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
A ti se spomniš vsega kje si kupil? Eni imamo kaj bolj pametnega v življenju za počet
tongue-1.gif

Sicer pa sem našel v mailih, da sem kupil na mobilitelefoni.si in jim pisal (če si ti lahko zapomniš tako ime trgovine leto dni, vsaka ti čast!).

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
south: se spomnim da...in to nima nobene veze z "kaj bolj pametnega"...