Garage sale - garažna razprodaja

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Doma se je nabralo kup večjih in manjših stvari, katerih bi se rad znebil. Kj je vredno bolj malo, kaj malo več. Ker se mi ne da za vsako stvar posebej ukvarjat z Bolho, slikat, pisat, objavljat in nato dvigovat cel dan telefon, ter čakat ali bo kdo prišel ali ne, me zanima kako je v Sloveniji z garažnimi razprodajami? So dovoljene, bom najprej dobil inšpektorja na obisk?

Ideja je, da malo reklamiram naokoli, da bo pri nas doma razprodaja, vse skupaj znosim pod nadstrešek in kdor pride ter kaj želi, se zmeniva za pošteno ceno ali dobi zastonj, samo, da želi odnesti. Torej je to dovoljeno ali ne?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Zadeva je namenjena lokalcem, ne nekomu, ki mu je odveč se pripeljat par km daleč, ker nima točnega spiska kaj vse lahko kupi. Nek okvirni spisek bo, a bi ti še pofotkano iz x strani, brezplačno dostavo in kaj podobega? Takih res ne rabim gledat, po možnosti naj mu še dostavim v stanovanje, sestavim in se zahvalim?

To tudi ni bilo vprašanje, tako, da škoda tvojega časa.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Ravno to je bilo moje vprašanje. Zadeve sem kupil, koristijo mi ne več, rad bi jih prodal/oddal naenkrat. V Ameriki samo odprejo garažo in to je to. V zabačeni Sloveniji pa ne smem, brez, da odprem firmo in izdajam račune (kar je v tem primeru seveda norost)?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Evo, garaža je že
grin1.gif

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Kot vem, če si fizična oseba in prodajaš stvari, ki so v tvoji lasti in ne gre za trgovinsko prodajo oz. podobno le tej (se pravi kontejner novih izdelkov iz alibabe) ni potrebno izdati računa.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ne razumem, ne da se ti jebat z bolho.
da se ti pa jebat z oglasi, pa tukaj gor, pa folkom, ki bo cel dan mimo hodil pa šlatal, pa...

daš na bolho, zelo nizko ceno, pa pri drugem klicu že prodaš. Kaj češ lepšga?

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Da se in je dovoljeno.
Sem že bil na garažni razprodaji in celo kar precej obiska je imela. O čem takem razmišljam tudi jaz, saj je krame pri hiši vedno dovolj. Gre pa v glavnem za robo med 5 in 30 eur, ki se je res ne splača fotkat in bolhat, za v smeti pa tudi še ni.

Po moje bi šlo tako: najprej vse skupaj zbereš na en kup, narediš eno ali dve sliki, po alinejah zadevo opišeš in narediš en A4 letak in ga raztalaš po nekih frekvenčnih točkah in/ali pa objaviš kratek oglas v lokalnem časopisku. Bi pa verjetno samo oglas, da bo garažna razprodaja tudi bil dovolj.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Super, končno en pameten komentar, večina itak samo pametuje. Bom naredil tako.
Še komentar na Bolho. Preden oddaš en oglas na Bolhi traja, fotke delat in nalagat..traja, se nato ukvarjat z zadetki, ki bi barantali za 3 eur pri 10 eur vredni stvari, ki nimajo nikoli časa, ki bi radi, da se jim pripelje, katere je potrebno čakat petek in svetek, da pridejo iskat...in to za recimo okvirno do 50 različnih artiklov....hvala lepa.

Vzamem si en dan, dam na kup, poslikam in objavim. Pridi, prešlataj, pobarantaj in vzemi. To je to. Skrbelo me je samo to, da ne pride kakšen pameten inšpektor težit. Nekatere stvari so čisto prevelike, da bi jih lahko vlačil na kak bolšjak, zato bo najbolje imeti tole doma.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Postaviš "šparovček" in gor napišeš prostovoljni prispevki

Ko se dogovoriš za ceno pa "kupec" vstavi prostovoljni prispevek v šparovček. Pa si rešen inšpektorjev
smile-1.gif

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
ko te enkrat rata strah doma prdnit pol je cajt, da se vukojebina razfuka do fundamenta.
10.gif

ni mi jasn, kako se lahko ukakaš pred kao inšpektorjem zarad prodaje neke stare pol kurca vredne krame. a si dec al si en pezde? ni čudn da smo kjer smo, mater vam
grims-1.gif

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Športno društvo TABOR vabi na: Garažno razprodajo ZIMA 2016,
ki se bo zgodila v soboto 27.02.2016, med 10. in 16. uro v veliki dvorani Športnega društva Tabor v Ljubljani (ŠD Tabor, Tabor 13).

Bil že večkrat, mize za soboto so baje že razprodane, stvari stanejo v veliki večini med 1 in 20 evri.
Tisti, ki bodo pretiravali s ceno, ne bodo prodali nič...

20 evrov je bil recimo ne tako slab HTC s polnilcem.
5 evrov dobro ohranjena starejša Nokia skupaj s polnilcem.
2 evra pa nova posoda za kuhanje riža.

Preprodajalci, zaslužkarji in vojni dobičkarji = OBVOZ !

aplauz.gif

Nazadnje urejeno: