Galeb pri Domžalah? =D

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.143
16.379
113
Dva dni nazaj sem ob Kamniški Bistrici pri Domžalah videl galeba, takšnega pravega, kakršnega običajno srečaš na morju. V čem je to fora, mu je na obali postalo dolgčas pa je šel še malo zabluzit v notranjost države? Je to normalno obnašanje galebov? Hvala za info pa brez kakšnih brihtolskih izpadov prosim, vsi pač ne moremo vsega vedeti pa itak se učiš skozi celo življenje a ne?
tongue-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
U mater, kolkokrat sem jih jaz že srečal v LJ. Nisem vedel, da je to nekaj posebnega.

Bo Oriolus povedal kaj več.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.143
16.379
113
Aha aha, saj se mi je zdelo, da bo to tako nekako...sem že pred časom nekje slišal,da se to dogaja pa sem sklenil, da bom sedaj še malo preveril na Vsevednem Alterju
cool-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.446
5.671
113
Jst pa navalim...sm mislu da soko-G2 lupinge dela
grin1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
grin1.gif
saj sem ti vseeno verjel. ne vem, jaz sem se za prvomajske en teden v bohinju boril z majskimi hrosci. ce so to bili? ker meni so izgledali kot izpod nadzora pobegli experiment iz cernobila. za pest enoletnega otroka veliki hrosci rdece barve, ki so prisli na plano ponavadi po 20h zvecer. aviacija.

22. jul 2007
13.611
1.776
113
124
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
grin1.gif
saj sem ti vseeno verjel. ne vem, jaz sem se za prvomajske en teden v bohinju boril z majskimi hrosci. ce so to bili? ker meni so izgledali kot izpod nadzora pobegli experiment iz cernobila. za pest enoletnega otroka veliki hrosci rdece barve, ki so prisli na plano ponavadi po 20h zvecer. aviacija.
Tudi to smo imeli, ja

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Rumenonogi galebi (Larus cachinnans) so v Ljubljani že nekaj let stalnica. Gnezdijo v bližini Kliničnega centra in na Fužinah, pod gradom. Opazoval pa sem jih tudi že na Barju, vendar ni bilo videti da nameravajo gnezditi tudi tam.

Včasih pa jih ljudje tudi zamenjajo za rečne galebe (Larus ridibundus), ki so seveda manjši in drugačni, vendar na daljavo za laika delujejo zelo podobno.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
a ti si sel v bohinj na strokovno ekskurzijo al na dopust prvega maja? pa saj je ok, da se vsi ljudje ne zbirajo samo ob plocevinkah piva.
grin1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Rumenonogi galebi (Larus cachinnans) so v Ljubljani že nekaj let stalnica. Gnezdijo v bližini Kliničnega centra in na Fužinah, pod gradom. Opazoval pa sem jih tudi že na Barju, vendar ni bilo videti da nameravajo gnezditi tudi tam.

Včasih pa jih ljudje tudi zamenjajo za rečne galebe (Larus ridibundus), ki so seveda manjši in drugačni, vendar na daljavo za laika delujejo zelo podobno.

Pri meni v LJ v lajfu ni bilo nobenih galebov slisat v vec kot dvajsetih letih, zdej jih pa ze ene 2 leti vsake tolk