Galaxy s8 problem

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Problem: povsem naključno se telefona ne da priklicati.
Kakšne ideje?

LP

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Preveri signal...sam sem opazil pri A1, če imam na 4g je enako, dam na 2g/3g je ok in sem jih tudi klical, pa ni odgovora, ker do sedaj je bilo ok, zadnje mesece pa ne. Imaš A1?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Pri ženi ki ima novega isto, so na servisu rekli naj gremo na a1, so preverili in res ni bilo signala takrat, ampak to je to, svetoval 2g.3g. Tudi pri meni večino časa ok, pade pa vsake tolk in predno telefon preklopi si nedosegljiv. Zanimiv zakaj zadne cajte tolk tega? Preveri pri operaterju ali v času nesoegljivosti res ni bilo lte ali 4g omrežja če imaš to avtomatsko, potem pa dalje rešuj.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hvala za namige, vendar imam vse nastavitve na 'samodejno', razen izbire omrežja, kjer je T2.
Morda bi pomagalo, da tudi izbiro omrežja prepustim avtomatiki?
To sem nekaj časa imel nastavljeno, vendar je bila kvaliteta in hitrost povezovanja slaba.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Pri zgornji je lte/3g/2g v oklepaju samodejna, spodi maš pa samo 3g/2g v oklepaju samodejna, jest če mam na čisto zgornji mi zajebava ker predno preklopi sem vmes nedosegljiv.

• Všeč mi je
Reactions: oriolus

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Kako misliš zgornja - spodnja? Pri omrežnih operaterjih imam samo T2.
Imam pa občutek, da je bilo včasih pri povezavi še nekaj napisano zraven.

edit: sedaj sem našel kaj si mislil in spremenil na 3g/2g

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
To ja, malo sem čudno napisal, nastavitve/povezave/mobilna omrežja/omrežni način.... je čisto zgornja ali ena nižje varijanta. Probaj in mislim, da bo ok, je pa, kot pravim pri meni doma bilo 2leti ok, sedaj pa ga serje.

• Všeč mi je
Reactions: oriolus

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Upam, da je to rešitev. Sedaj bom nekaj časa testiral (imam še eno številko in stacionarca), potem pa bomo videli.

Še enkrat hvala in upam na najboljše!

LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Po dveh dneh intenzivnih testiranj, kaže da je problem prepoznan. Po nasvetu 'plexwriter-ja' sem v meniju hitrost povezave zmanjšal, bolje rečeno, onemogočil sem LTE.
Ker sin uporablja popolnoma enak telefon (s8), pa teh problemov nima, predpostavljam, da je eden od razlogov ponudnik, ki je pri meni T2, pri njemu pa bob.
Lahko da je še kaj, recimo nekoliko drugačna lokacija ali moj način uporabe.
Ker mi je LTE nepomemben, mislim, da je problem skoraj že rešen, v ponedeljek bom poskušal še kaj izvedeti od T2.

LP

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
T-2 nima svojih baznih postaj LTE (ajde ok ima 1). Vse ostalo laufa preko nacinalnega roaming s Telekom Slovenije.

• Haha
Reactions: Lord_Raiden

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
oriolus...sem po ponovnem klicu na A1 dobil odgovor, da bi na mojem mestu doma moral imeti top lte signal in, da zna biti problem v sim kartici, da naj jo grem zamenjat brezplačno. Zdej ne vem, a dejansko zna bit to, al špilajo na to, da se boš s časoma sprijaznil, dejansko mi to ne igra neke hude vloge doma, ker mi vleče na wifi, ampak me je vseeno zanimalo zakaj zaboga po letu in pol poslabšanje signala.
Bom še menjal sim v pon., pa javim, ali me vlečejo za nos, kar se mi dozdeva, al je dejansko sim začela crkvat.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
oriolus...sem po ponovnem klicu na A1 dobil odgovor, da bi na mojem mestu doma moral imeti top lte signal in, da zna biti problem v sim kartici, da naj jo grem zamenjat brezplačno. Zdej ne vem, a dejansko zna bit to, al špilajo na to, da se boš s časoma sprijaznil, dejansko mi to ne igra neke hude vloge doma, ker mi vleče na wifi, ampak me je vseeno zanimalo zakaj zaboga po letu in pol poslabšanje signala.
Bom še menjal sim v pon., pa javim, ali me vlečejo za nos, kar se mi dozdeva, al je dejansko sim začela crkvat.

Ja glej.. probaj nimaš kaj izgubit.. Menjaj sim če ti to možnost ponujajo. Pa boš videl na čem si..

Ko je moja imela podobne težave so ji isto ponudili .. menjala sim in odpravila težave..

• Všeč mi je
Reactions: pleXwriter