Samsung Galaxy S7 je pred kratkim začel nenadoma javljati napako "moisture detected error", ki se sicer praviloma pojavi, kadar zazna tekočino v USB portu in s tem prepreči polnjenje za 2 uri. Problem pa je, da ta telefon sploh nikoli ni bil izpostavljen tekočini, niti vlagi. Stanje gre čedalje na slabše, saj moram sedaj tudi do 20x odklopiti/priklopiti USB kabel, da mi ga uspe prepričati v polnjenje, pa še potem stalno prekinja iz fast charginga na slow charging, vklaplja se Gear VR, potem spet neha polniti vmes itd. Z ostalimi polnilci in USB kabli je povsem enako oz. celo še slabše. Poskusil sem ga še dodatno osušiti s fenom, ampak ne pomaga dosti. Mislim, da je edina rešitev servis.
Zanima me, ali bi lahko v tem primeru uveljavljal stvarno napako? Res me skrbi, da bi ga poslal na servis, kjer bi ga mogoče popravili, ker s tem telefon najverjetneje ne bo več vodoodporen, zato bi najraje imel novega.
Drugi problem pa je RAM2 servis z dodobra znanim renomejem. Kaj bi mi priporočali v tem primeru iz izkušenj? Indikator vlage pri SIM kartici je seveda kot nov, za ostale sicer nimam dokazov, ampak sem 100 % prepričan, da so nepobarvani.
Zanima me, ali bi lahko v tem primeru uveljavljal stvarno napako? Res me skrbi, da bi ga poslal na servis, kjer bi ga mogoče popravili, ker s tem telefon najverjetneje ne bo več vodoodporen, zato bi najraje imel novega.
Drugi problem pa je RAM2 servis z dodobra znanim renomejem. Kaj bi mi priporočali v tem primeru iz izkušenj? Indikator vlage pri SIM kartici je seveda kot nov, za ostale sicer nimam dokazov, ampak sem 100 % prepričan, da so nepobarvani.