Galaxy S II vs. Sensation vs. LG Optimus 3D

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Namen imam nabavit eno izmed telih mašin, pa me zanima kaj bi mi priporočil...

Mal sem preletel forum, pa se mi nekak zdi, da glih zgrešit ne morem z nobenim izmed teh treh...

Kdo bi bil zmagovalec v posameznih kategorijah:
-fotografije
-videoposnetki
-baterija
-hitrost

Hvala za mnenja, da mi malo olajšate izbiro...

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Optimus sem imel priliko probat v Saturnu.at pa je tipicno LG govno - dober hardware, a slab software. Edina fora je 3D, ki pa je zabaven ravno v 2% uporabe aparata.

Sensation VS S2 pa mas vsaj 93 testov na netu in 2 temi za posamicen telefon tukaj na alterju.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Brez da se mučiš je jasno, Sensation. In sedaj? Jaz pravim, da je bolje imeti telefon, k ise ga v roki drži vredu, ne pa plastiko (SG2)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Bodi realen, naj te čustva ne zaslepijo
smile-1.gif

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Brez da se mučiš je jasno, Sensation. In sedaj? Jaz pravim, da je bolje imeti telefon, k ise ga v roki drži vredu, ne pa plastiko (SG2)

To tud mene malo moti...Mi je HTC precej ljubši kar se izgleda tiče, samo me je pa čist minil, ko sem bral, da je baterija obupna...

Pa tud po večini tujih testov hvaljo predvsem SG2...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Drži da je SG2 plastik ampak očitno ga še ni nihče od vaju imel v roki, telefon je lepo kompakten tako da te "občutek" cenene plastike ne rabi motiti. Je pa tudi meni dost bolj všeč npr. izdelava LG-ja ali jebatga... vsega ne moreš imet
smile-1.gif
V kolikor resno kupuješ idi na enega izmed centrov in ti naj dajo v roko HTC ter Samsunga pa malo primerjaj displaye in povej kaj misliš... Sem imel na srečo oba doma ker nisem vedo za katerega se naj odločim in pretestiral vse te zadeve...

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Citat:
testiral oba (sg2 in sensation) po en teden, sem vzel sensation, čeprav je na sg2 boljši zaslon,hitrost po benchmarkih, pa še kaj se najde. pri bateriji nisem opazil bistvene razlike, mogoče kakih 10% v prid sg2. UI, se pravi sense mi je bolj prijazen, občutek aprata v roki tudi. kar se tiče custom romov pa jih imaš tudi za htc na voljo ogromno, so pa po moje nepotrebni. samo moje mnenje.
write.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Na sensation xe ni treba čakat, ker je drug samo rom in večja baterija. Rom se lepo spravi na navadnega sensationa, baterija pa... kakor hočeš. Sensation xl je šala.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:

Ti si s tem že neskončno tečen.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Na sensation xe ni treba čakat, ker je drug samo rom in večja baterija. Rom se lepo spravi na navadnega sensationa, baterija pa... kakor hočeš. Sensation xl je šala.

I agree, ista zadeva, bolja baterija, drug rom... v grobem gledano...

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:

Ti si s tem že neskončno tečen.
Me ne gane! Noben te ne sili da bereš moje poste....

Sicer pa: Android, brez roota, brez posebnih Romov.... 2 dni in 12 ur, pa še je 30% baterije. Ja, res je, da sem ga malo manj uporabljal, ampak sem pa ga... Kar se tudi vidi! Pa še vedno je 30% baterije.
sesantion.jpg

Plus, sensation ima malček večjo resolucijo, pa tudi Romov za njega je že ogromno... Samo jih ne rabiš! No, mene pri njem moti le to, da imam stalno občutek, da mi bo zletel iz roke. Sploh ko fotografiram...

Seveda, SGS2 in boljši ekran, to priznam, a ko imaš vsakega posebej, se to ne opazi in se navadiš na enega.
Kar se tiče benchmark-ov....
bonk.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Razliko opaziš vsakič, ko telefon potegneš iz žepa na soncu
wink-1.gif
Glede izdelave pa vsakemu svoje. Jaz imam raje "creap plastic" ohišje, ki je tanko, lahko, kot ohišje, ki je težko, debelo in malenkost bolj kvalitetno.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
avtofun od kot ti ideja da je ekran sgsa prednost? jaz ga ne kupim že samo zaradi ekrana ne,ker mi gre ekran z navitim kontrastom, presvetel in z plavim odsevom na živce. ja vem ja črna je črna bla bla bla. Pač nimamo vsi istega okusa in ni prav da ti vsiljuješ svojega.
Jaz bi vzel brez premisleka sensation ker:
ekran na sgs mi gre na kozlanje
sgs je plastik fantstik
sense je 5x boljša zadeva od tistega čuda na sgsu
pri benčmarkih in bateriji je razlika mala in tu ne more bit nič odločilnega
amen

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
avtofun od kot ti ideja da je ekran sgsa prednost? jaz ga ne kupim že samo zaradi ekrana ne,ker mi gre ekran z navitim kontrastom, presvetel in z plavim odsevom na živce. ja vem ja črna je črna bla bla bla. Pač nimamo vsi istega okusa in ni prav da ti vsiljuješ svojega.
sgs je plastik fantstik
amen

Na SGS2 lahko kontrast zmanjšaš, prav tako svetlost, plav odsev pa takoj zamenjam za to, da mi ni treba gledat sive barve, tam ko bi morala biti črna.
Na SGS2 je plastika, a vsekakor ne cenena. Več kot 2 leti sem uporabljal E71, paima tale "plastik fantastik" enako fin občutek v roki kot kovinska nokia.
TW 4.0 je 5x boljša zadeva od tistega čuda na htcju
Je mala, ampak v prid SGS2.

Potem pa so še take nepomembne stvari na SGS2 kot vidljivost na soncu, več RAMa, več internega spomina...saj veš, malenkosti.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
sgs je plastik fantstik
amen

Ideja o boljšem zaslonu na SGS pride iz objektivne ocene. Na vseh objektivnih testih ga hvalijo in postavljajo kot prednost, če tebi ne odgovarja, to še ne pomeni da ni boljši. To je nekako tako, kot bi kritiziral touch screen zaslone, ker tebi bolj paše fizična tipkovnica
stupid-1.gif
Sicer sem ti že enkrat pisal, pa ti moram očitno še enkrat - SGS nima navitega kontrasta ampak ima drugačen tip zaslona, ki bolj točno prikazuje sivine. Kontrast nastavljaš naknadno in se ga da zmanjšat, pri HTC-ju pa se žal ne da izboljšat neuporabnosti zaslona v svetlih prostorih. "Launcher" je stvar subjektivne ocene. Meni je po preizkusu bolj odgovarjal TouchWiz, nekomu drugemu Sense. Glede na to, da je prilagodljivost androida skoraj neomejena se meni zdi to še najmanj pomembna stvar pri izbiri aparata. Torej - razen ekrana in ohišja med HTC-jem in SGS2 ni praktično nobene razlike. Nov kupec odloča med "boljšim", večjim, težjim kovinskim ohišjem s slabšim zaslonom in "slabšim", lažjim, manjšim plastičnim ohišjem z boljšim zaslonom. Vse ostalo je stvar subjektivne ocene in je že skrajni čas, da to dojameš in nehaš pljuvat po SGS na podlagi tega, da si ti kupil HTC-ja...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
ne bluzi preveč in malo boljše beri. Nikjer nisem napisal da je ekran slab, ali slabši, ampak sem postavil vprašanje. In ne govorit da vsem na svetu ta ekran pomeni prednost, samo meni ne. ker to enostavno ni res. HTCja pa ne hvalim na podlagi tega ker ga imam, ampak na podlagi tega da sem primerjal pred nakupom in mi je bil bolj všeč. Tebi pač samsung. Jaz se lahko sprijaznim s tem, ti in še kdo drug pač malo težje
smile-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Vprašal si kje ideja, da je ekran na SGS boljši in sem ti odgovoril - druga tehnologija (bolj varčna) in bolj pravilen prikaz sivin (s tem pridejo tudi bolj izrazite barve itd). Da je zaslon boljši se ni spomnil AutoFun ali jaz ampak tako pravi tudi 90% review-ov. Vsem verjetno res ne pomeni prednosti je pa objektivno boljši in razen vernikov Appla, še nisem slišal, da bi kdo rekel, da je slabši kot na HTC-ju ali katerem drugem telefonu s klasičnim LCD zaslonom...