Galaxy S dolgo caka na GPS povezavo

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Na Galaxy S sem nalozil iGO navigacijo z meni potrebnimi mapami in stvar ko deluje deluje super. Problem je da preden deluje mine cela vecnost. Klical sem zastopnika ki pravi da obstaja nek programcek ki pomaga pri hitrejsi povezavi na GPS. V tem programu naj bi se izbralo regijo v kateri se nahajas. Clovek mi imena aplikacije ni hotel povedati ampak mi je rekel naj po forumih povprasam....verjetno je tudi on samo slisal in ne ve zagotovo.
Prosim za ime tega programcka oziroma link kje bi ga snel.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Najprej vklopi prenos podatkov, potem zaženi IGO in ko ti najde satelite, prekini prenos podatkov.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.175
490
83
Aplikaciji je se reče sgstools in moraš spremeniti regijo v europe. SIcer pa meni deluje ok pa nimam prestavljeno na europe.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
NAVI_boy: hvala za odgovor, meni tudi kdaj 5min išče satelit, tako da bom poskusil vklopiti povezavo drugič.

Drugače pa imaš programčka FASTER FIX (modra ikonca) in GPS test plus (tale je plačljiv).

Gps test plus najde 7 satelitov v parih sekundah, igo pa se po 5minutah šele poveže. Faster FIX pa je programček s katerem zbereš regijo, enako kot SGSTOOLS.

bathed

Zelenc'
23. apr 2008
7
0
1
Poišči fajl gps.conf v mapi /system/etc/

in spremeni lokacijo na EUROPE.pool.ntp.org (verjetno imaš naštimano north-america)

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Imam na EUROPE.pool.ntp.org s faster fix programčkom ki je implementiran v darky romu, samo očitno sem na taki lokaciji da rabi več časa da locka satelit. Drugje je ponavadi takoj. Bom poskusil še z data on.

Je slučajno kdo testiral kaj druge modeme? jp5 naprimer ali kaj podobnega?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Imam na EUROPE.pool.ntp.org s faster fix programčkom ki je implementiran v darky romu, samo očitno sem na taki lokaciji da rabi več časa da locka satelit. Drugje je ponavadi takoj. Bom poskusil še z data on.

Je slučajno kdo testiral kaj druge modeme? jp5 naprimer ali kaj podobnega?

Na Darkyju 9.2 mi GPS locka v 5ih sekundah. Poskusi n.pr. na Mapsih, mogoče ima samo IGO težavo.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
JPY in JPX modema povežeta v parih sekundah (z omogočenim a-gps). Kolk vem so imeli težave samo stari modemi. Ravno flasham spet na novo svojega, ker mi JS5 v9.6 preveč baterijo pije (7% na uro).
crazy1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Jaz sem kar na DOC 8.1.1 se pravi JPY s SLO Swypom (iz JPA) in SpeedMod kernelom ter Zeam launcherjem in sem super zadovoljen. Sem imel gor že JS3 ampak mi JPY bolj ustreza
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Kolk ti kaj baterija drži? In ob kaki uporabi seveda. Super stvar je tale rom kuhinja.
smile-1.gif
Škoda sam, da ima le 2 osnovna roma na voljo. Bi lahko tudi stare pustil gor.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
da poročam: z js5 v9.6.6 mi v eni uri ni padla baterija niti za 1% ob vključenem wifiju in sinhronizaciji 2h mailov.
cheer.gif