Gajbičarji vs. mestno redarstvo lol

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
cheer.gif
nov pristop mestnega redarstva pri nas.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kočevci ste napredni že od Veronike Desniške naprej
evil.gif

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
tole je šala.

ajde recimo, da ni šala.
semn šel do obvestila in ga obrnil in je na njemu pisalo opozorilo......kao da gajbičarja opozarja redar.

Sedaj se pa sprašujem kaj mi dejansko more, če bi bila to moja gajbica in sem jo jaz postavil (pa je nisem)? Edino za kaj me lahko potegne ali se motim?
Recimo pride stric poslika gajbico .... se jaz pripeljem vržem gajbico stran in parkiram.....stric poslika moj avto in mi napali kazen? to vrjetno ne more?
Sam vsako jutro pospravim vse gajbice po prakirnem prostoru, ker jih ne odobravam.
redface-1.gif

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
kot prvo.... gajbica je lepo naštimana za "špičaka" ali pa "felš" čez živo mejo...
kot drugo... zaradi teh gajbic je že marsikdo po nepotrebnem zobke z neostikom limal, pa sestavljal...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Obstaja kak zakon, kjer izrecno piše, da so te debilne gajbice prepovedane? Sprašujem zato, ker ga bom sprintal in ga nalepil na vhodna vrata, da bo gospod gajbičar, pa še kdo v našem bloku videl, da ne moreš kar gajbic postavljat, če parkirišče ni tvoje.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Zadnjič je bil po tvju en možakar, ki je rekel da je skidal skoraj celo parkirišče ko pa je prišel domov ni imel pa kam parkirati zaradi gajbc:)

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Jap, je prepovedano, kazen je lepega jurja, verjetno velja tudi polovička, pa je potem samo 500€.

http://www.zurnal24.si/parkira...t-clanek-242621

Citat:
Drugače pa je, ko si nekdo "rezervira" javno parkirišče. Zakon o cestah glede tega v svojem 5. členu med drugim navaja, da je na javnem cestišču prepovedano "nasipati zemljišča ali nameščati kakršnekoli predmete, ki bi lahko ovirali ali onemogočali nemoteno in varno odvijanje cestnega prometa". Zagrožena kazen za tovrstno početje je vse prej kot majhna, saj znaša 1.000 evrov. Poleg policije je za posredovanje v takšnih primerih (javna parkirišča) pristojno tudi mestno redarstvo.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kako veš, da ni tvoje?

Blok ima tolk in tolk parkirišč. Možakar je odpeljal avto, še prej pa postavil gajbico, kao, ne parkirajte tukaj in jaz sem prišel zvečer domov in če ne bi našel še enega parkirnega mesta v bližini, bi ga parkiral kam? Z gajbico se mi ni dalo ukvarjati in jo metati proč, pa tam parkirati, ker bi mi morda celo podrsal avto. Bom pa nalepil opozorilo, da se to ne počne. Parkirna mesta v našem bloku niso točno definirana, za katero stanovanje so. Vsa so last prebivalcev bloka. Jih je pa seveda premalo, saj je bil blok delan v času fičotov in stoenk, kjer so bila parkirišča napol prazna, ker ga je imel vsak peti

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.980
-387
113
na sestanku točno določit čigavo je katero parkirišče in kater avto. Najlažje je z žrebom, da ne bo potem borbe kdo bo bližje vhodu.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Včasih so bili standardi drugačni - ne pride niti eno parkirišče na stanovanje, kaj šele dve. Ni težava, kje je parkirišče, ampak da ga sploh ni.

Ampak gajbice so ločena zadeva. Tu ni stvar, da parkirišča ni, ampak da se gajbičar čuti zaslužnega, da na tem mestu ni snega.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
na fužinama je 1.1 parking na stanovanje. ne glede na velikost stanovanja. sam kaj k majo eni po 4 avte. in mojega parkinga ne dobim. pa mi je vseeno kje na parkingu, samo imel bi ga.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik softi pravi:
na fužinama je 1.1 parking na stanovanje. ne glede na velikost stanovanja. sam kaj k majo eni po 4 avte. in mojega parkinga ne dobim. pa mi je vseeno kje na parkingu, samo imel bi ga.

Na fužinama je čisto enostavno, samo malo spreja rabiš, tako sta se znašla podjetna Dole in Adis:
slika-original-131451193.jpg

slika-600x340-1314511960.jpg

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.729
113
in 1 m tlakovcev.

Verjetno je pa vse dejansko "privat" :D ciganija prve lige

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Ni se ti dal umikat gajbice? Ti si ena reva, tko k 3/4 ostalga folka, k pred blokom parkira....

joj ne, avto mi bo opraskal
aplauz.gif

20m stran čaki da pride dam, pa boš vidu kaj pa kako....

reve
rolleyes-1.gif