Fužine - Preglov trg

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Tam živel 20 let, starši pa še vedno.
Odvisno od bloka. Tam kjer so moji je blok zelo mirn. Pred cca 5 leti pa je bil v bloku en čudak in so vedno imeli kakšno neumnoat. Še dobr da so vrgli ven. Glede na to, da so to bloki z 120 stanovanji notri najdeš boga in pol. So se pa ljudje glede na 10 let nazaj veliko zamenjali. Veliko juge je šlo in prišli so primorci, štajerci.
Po 10 letih spet gledam stanovanja na Fužinah. Če,ni skrovnost poveš koliko so rwlnw cene. Sem šele začel gledat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Cene(oglaševane) so šle v zadnjih 2 letih cca 20% dol.
Kot je napisal predhodnik, odvisno od številke. Dober vhod (kar se stanovalcev tiče)je dol pri šoli, kjer imaš vrtec v pritličju. Mislim da je številka 10? So tudi ”sami svoj upravnik”. Sem skoraj zaaral neko dvosobno, pa nismo skupaj prišli zaradi provizije. Na srečo obeh, če sem prav slišal zgodbo druge strani kasneje. Prodajalec in agent sta dobila željen znesek, mi pa hišo malo izven Lj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Bi pa se izogibal brodarca, ker je drug tip gradnje. Na preglovem in rusjanovem lahko podreš vse stene in jih postaviš po svoje.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
No saj zanima me samo tako... ker Fužine so zelo znane po južnih izpadih (vsaj bile so), pa nekje sem slišal da tudi po narkomanih. Pa da te ni strah zvečer iti ven.
En znanec pravi, da bo prodajal/oddajal stanovanje z možnostjo odkupa, pa sem rekel, da bom raje malo povprašal o sceni na tistem koncu. Itak da vsak, ki prodaja, hvali, da je vse mirno.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Fužine imajo samo še "bad reputation". Včasih se kar zgrozim, ko kje preberem kakšne strahove imajo lahko ljudje samo na osnovi lokacije. Drugače eno boljših naselij glede kvalitete življenja. Zaenkrat je največ, kar je ostalo od stare slave superiorno pokanje za novo leto. O narkomanih nima smisla debatirat, ker se zavlečejo v vsako luknjo, kamor se lahko Ker sem nekaj časa živel v čisto novo zgrajeni soseski sem tudi v dveh letih že opazil "dostavljalce" pa to niso bilo C. Dvori. Strah me ni bilo na Fužinah 20 let in me tudi zdaj ni. Vem, da so nekatera stanovanja na Preglovem trgu in npr. na Osenjakovi in še kje lahko super nakup. Stanovanja v nizkih blokih imajo na vrhu tudi terase. Brodarjev trg je stari oz. najprej zgrajeni del in ni ista gradnja - niti ne zgleda enako. Prav tako je nepisano pravilo da je prva linija nove gradnje najbolj kakovostna......

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Slab ugled imajo samo zato ker je največ ljudi na kupu v državi. In seveda se potem najdejo junaki ki izstopajo. Ampak ni nič boljše, če ne še dosti slabše, v drugi blokovskih naseljih. Bedaka za soseda pa najdeš tudi na vasi kjer je 5 bajt.
Kar se mene tiče pa so prednosti Fužin v avtobusni povezavi za center na par minut, pošta, banka, šola, zdravstveni dom so res na dosegu roke, za rekreacijo imaš Golovec na drugi strani Ljubljanice, obvoznica je odmaknjena par semaforjev.
Slabosti pa so parkirišča (kot povsod v blokovskih naseljih) in ker so bloki veliki ponavadi ne poznaš niti najbližjih sosedov (ampak za družbo so prijatelji).

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.955
6.215
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Slab ugled imajo samo zato ker je največ ljudi na kupu v državi. In seveda se potem najdejo junaki ki izstopajo. Ampak ni nič boljše, če ne še dosti slabše, v drugi blokovskih naseljih. Bedaka za soseda pa najdeš tudi na vasi kjer je 5 bajt.
Kar se mene tiče pa so prednosti Fužin v avtobusni povezavi za center na par minut, pošta, banka, šola, zdravstveni dom so res na dosegu roke, za rekreacijo imaš Golovec na drugi strani Ljubljanice, obvoznica je odmaknjena par semaforjev.
Slabosti pa so parkirišča (kot povsod v blokovskih naseljih) in ker so bloki veliki ponavadi ne poznaš niti najbližjih sosedov (ampak za družbo so prijatelji).

467716-post_slo.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Če bi fužine imele garaže pod bloki, potem bi imela še eno + točko. Nekako se bi težko navadil daleč od vhoda puščati avta. V nizkih blokih ga imaš marsikje lahko ”pred vrati” . Jaz sem bil zadovoljen s penzionerskim blokom.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ja narko prekupčevalcev je pa še zmerom cela masa, ko grem tam, k nekomu občasno na obisk, mi tile dilerji zmerom prijazno odprejo vrata in me prijazno vprašajo ali sem prišel po sok. Sam ne bi nikakor želel, da bi moji otroci odraščali v taki soseski.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ja narko prekupčevalcev je pa še zmerom cela masa, ko grem tam, k nekomu občasno na obisk, mi tile dilerji zmerom prijazno odprejo vrata in me prijazno vprašajo ali sem prišel po sok. Sam ne bi nikakor želel, da bi moji otroci odraščali v taki soseski.

Poznas kako vecjo sosesko v LJ brez tega? Ali kako vecje mesto v EU?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ker v opreki s teboj nisem strokovnjak za dilersko-narkoamnskjo sceno, mi lahko zaupaš, koliko je tega npr. v BS-3?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Pred nekaj meseci je bila oddaja "Svet-povečava" na temo dilerjev in takrat je novinar dobil pred mikrofon nekoga prav iz Fužin. Njegova izjava je bila, da je tega v nekem delu Fužin veliko, drugje pa malo ali nič, kolikor se spominjam.

Drži, da so 'prodajalci praška' prisotni povsod, torej je skoraj vseeno, če stanuješ v Rožni dolini, na Cesti dveh cesarjev, BS3, Novih Jaršah ali pa v strogem centru, otroci bodo vedno 'na udaru'. Če drugje ne, pa pred šolo.

Vse je odvisno od staršev, vzgoje, pozornosti na družbo, ki jo otrok ima in za nekatere neprijetnega dejstva - da nobeden od staršev ne kadi!
Vem, da bo na to zadnje cel kup nasprotnih dokazovanj, moj podatek pa je iz nekega tečaja, ki sem ga kakor šolnik obiskoval in kasnejšim opazovanjem mladostnikov, ki je to potrdilo.

Torej: Fužine so lahko prav tako neproblematične za nekatere otroke, za druge pač ne.

Še moj vtis zadnjih dobrih 20 let o tej soseski: tako, kakor je bilo Štepanjsko naselje težaven okoliš prvih nekaj let, so bile takšne tudi Fužine. Danes se je stanje v veliki meri umirilo in tako, kakor je že nekdo napisal, ostal je le 'mit' imenovan 'U Fužinama'. Leta in menjava generacij naredita svoje. Okolica pa je vsekakor ena najlepših in najbolje urejenih med Ljubljanskimi soseskami.

Mojih 5c

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Poleg tega so v veliki večini bloki toliko narazen, da čez dvorišče-parkirišče ne vidiš v sosednji blok v krožnik kaj s dali v enolončnico in imaš tudi kakšno uro sonca na dan v stanovanju.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
@matofill imaš pa res smolo. Meni ni nihče pristopil pa sem tam živel 20 let + 10 let vsaj dva do trikrat tedensko pri svojih na obisku.
V centru mesta so bili takšni obiski stalnica v študentskem času.

Razgled je pa ponekod res hud. Moji imajo pogled čez cel BTC proti Krvavcu. Pa niso v 12 nadstropju.
V najslabšem primeru imaš vmes samo otroško igrišče in sosedu sigurno ne vidiš v krožnik. Sploh veliki bloki so zamaknjeni med seboj.

Je pa res osnovno pravilo. Brigaj se zase!

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ja veste kako pravijo, če mački stopiš na rep zamjavka ........

Žal je teh dilerjev tam še zmerom mnogo več, kot kje drugje ali pa vsaj tam stvar bolj pride do izraza.

Vem, pa , da si Fužinci želite, da bi se pisalo, elitna soseska, brez socialnih stanovanj, z eminentnimi prebivalci .......... vendar žal vsi vemo, da temu ni ravno tako....

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Hehe, pred kakimi destimi leti so mi trije južni iz naslova Preglov trg vlomili v avto...so jih pozneje dobili
smile-1.gif

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Citat:

Žal je teh dilerjev tam še zmerom mnogo več, kot kje drugje ali pa vsaj tam stvar bolj pride do izraza.

Vem, pa , da si Fužinci želite, da bi se pisalo, elitna soseska, brez socialnih stanovanj, z eminentnimi prebivalci .......... vendar žal vsi vemo, da temu ni ravno tako....

Pred petimi leti sem se iz Fužin preselil na Črnuško gmajno ... prej v 25 letih nisem imel enega problema z narkiči, v Črnučah pa dvakrat v pol leta ostal brez registrskih tablic, posledično sem bil prisiljen najeti garažo. Pustimo, da imamo sedaj v Črnučah vse vrste turbofolka, narodnozabavnih, ..., je očitno tu še vedno veliko več "jazbinškov", ki stanovanj še niso prodali ali zapustili novi generaciji.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
A ni lepo, da imamo različna mnenja
smile-1.gif
Drugače bi vsi živeli na istem naslovu, po možnosti še v istem nadstropju.

Ne bom te prepričeval in si v stvari želim, da bi čim več ljudi tako mislilo. Kupujem stanovanje na Fužinah in bi mi čisto pasalo če bi šle cene za 20 ali 30% dol
smile-1.gif

Takšno mnenje kot imaš ti o Fužinah imam jaz o Dravljah. Pač slabe izkušnje še iz srednješolskih let.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:

Prevec filme gledas
smirk-1.gif

Ce bo govorili o nekem "elitnem" delu Pariza bi to se nekako razumel ampak filozofirati o teh zadevh ce imas na izbiro Fuzine, Dravlje, BS3 ali karkoli ze je pa ...
bonk.gif