Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ja narko prekupčevalcev je pa še zmerom cela masa, ko grem tam, k nekomu občasno na obisk, mi tile dilerji zmerom prijazno odprejo vrata in me prijazno vprašajo ali sem prišel po sok. Sam ne bi nikakor želel, da bi moji otroci odraščali v taki soseski.
Pred nekaj meseci je bila oddaja "Svet-povečava" na temo dilerjev in takrat je novinar dobil pred mikrofon nekoga prav iz Fužin. Njegova izjava je bila, da je tega v nekem delu Fužin veliko, drugje pa malo ali nič, kolikor se spominjam.
Drži, da so 'prodajalci praška' prisotni povsod, torej je skoraj vseeno, če stanuješ v Rožni dolini, na Cesti dveh cesarjev, BS3, Novih Jaršah ali pa v strogem centru, otroci bodo vedno 'na udaru'. Če drugje ne, pa pred šolo.
Vse je odvisno od staršev, vzgoje, pozornosti na družbo, ki jo otrok ima in za nekatere neprijetnega dejstva - da nobeden od staršev ne kadi!
Vem, da bo na to zadnje cel kup nasprotnih dokazovanj, moj podatek pa je iz nekega tečaja, ki sem ga kakor šolnik obiskoval in kasnejšim opazovanjem mladostnikov, ki je to potrdilo.
Torej: Fužine so lahko prav tako neproblematične za nekatere otroke, za druge pač ne.
Še moj vtis zadnjih dobrih 20 let o tej soseski: tako, kakor je bilo Štepanjsko naselje težaven okoliš prvih nekaj let, so bile takšne tudi Fužine. Danes se je stanje v veliki meri umirilo in tako, kakor je že nekdo napisal, ostal je le 'mit' imenovan 'U Fužinama'. Leta in menjava generacij naredita svoje. Okolica pa je vsekakor ena najlepših in najbolje urejenih med Ljubljanskimi soseskami.
Mojih 5c