Fusion 360 pomoč

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.489
610
113
Hej,
Sledim yt tutorialu in pri uporabi funkcije "offset" se mi dogaja, da se ta druga, kopirana črta povečuje in kopira v neki svoji smeri. Morala bi ostati istih dimenzij in se kopirati v isti smeri.
Na sliki sem desno original črto označil s temno modro. Svetlo modra pa je offset črta, kjer se vidi, da spreminja tako velikost kot smer.
Recimo, da bi rad naredil lij s funkcijo revolve. Samo ne morem, ker me ta offset heca...

Screenshot 2025-10-30 144417.png

mk20

Pripravnik
10. okt 2007
117
6
18
Čakaj offset so vzporednice- torej se kopira z nekim odmikom, ki ga nastaviš. Radiji se tudi ustrezno povečajo/ zmanjšajo. Ti bi rad samo kopiral linijo? Potem je to copy.
Za revolve rabiš neko srednjico-os vrtenja.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.489
610
113
Čakaj offset so vzporednice- torej se kopira z nekim odmikom, ki ga nastaviš. Radiji se tudi ustrezno povečajo/ zmanjšajo. Ti bi rad samo kopiral linijo? Potem je to copy.
Za revolve rabiš neko srednjico-os vrtenja.
Ni mi najbolj janso zakaj se radij spreminja na črti, ki gre v eno smer in se spreminja tudi smer glede na radij - zato sem dal dva primera.
Potem sem ugotovil, da je revolve samo za kroge. Jaz pa imam čist drugo obliko... glej naslednji post.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.489
610
113
Potem mi je nekako uspelo naklikat, da sem naredil to. Ta del kjer so hexagoni me je mučil. Naredil sem s funkcijo loft (ne hexagone). Samo ne vem zakaj je potem naenkrat kar prijela ta funkcija.
Screenshot 2025-11-02 164312.png

ko sem pisal post sem se še nekaj spomnil in mi je celo uspelo...

Imam občutek, da moram za nazaj risat. oz mi logika ne deluje, kot jo zahteva program.
Men je logično, da narišem spodnji in zgornji del, z debelinami sten..., potem pa uporabim loft. Ampak ne... Loft deluje samo med "ploskvami" in potem določiš debelino stene...
Pa copy/paste tudi skoraj ne obstaja. Vse rešujem, z move in potem je tam copy...
Dejansko moraš imeti že prej 110% skico z merami in s sketch vse nastavit, višine, mere... potem pa extrudat, pa loft pa... Jaz pa delam na način, da si sproti "zmišljujem" kje pa kaj bi imel, pa kakšne bodo mere...

Screenshot 2025-11-02 170348.png