Fulda Carat Progresso - mnenja

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.197
113
Evo nastopil je čas da zamenjam svoje Brigstonke.

Na enem servisu so mi ponudili Fuldo Carat Progresso domenzije 205 55 16, za 66eur. Cena je dobra, je pa lanski letnik. Moram še preverit kateri mesec izdelave je. Upam da se mesec tudi vidi. Po mojem tudi skladiščene niso mogle biti ravno pod milim nebom.

Kaj pravite je to dober deal ali bi bilo bolje dat 100 eur več in kupit kake Dunlopke. Sicer 100 eurov ni ravno malo keša,

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Dunlop po mojem znanju ni ravno top?! Je blizje fuldi kot pa kaki top gumi.
Koliko km delas letno oziroma kdaj pricakujes da jih bos zlizal. Imas sicer se zimske gume?
Jaz bi vzel na tvojem mestu. Koliksna je obicajna cena za tvojo gumo?
Jaz sem dal prejsni teden 12 evrov vec (conti)po gumi za 18560 15. Je pa res da je zena rekla da se na gumah ne spara(ceprav sva pred menjavo konkretno sparala)

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.907
113
40
MB
jaz sem bil z njimi zadovoljen, jih še zdaj foter vozi na svojem avtu pa ni pripomb, za svoj denar pomoje dobra guma
zmaga.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz mam carat progresso v dimenziji 185/55 15 tretjo sezono in je ok, še posebej v dežju. Edino malo glasne so, samo to so lahko tudi feltne krive. Glede na to, da so cenejše gume samo še čangšlang bo kar ok nakup.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Jst imam v taki dimenziji Fulda Carat Exelero pa je solidna guma ...

Doma na drugem avtu v manjši dimenziji na 14col so bile pa Carat Progresso na vozilu 3 leta. Ni bilo nikoli nobenih pripomb, so se pa dokaj hitro izrabile.

Aja pa jeba teh Fuld je da so simetrične, pripravi se da bodo gume vsako leto glasnejše.

nakoruzi

Pripravnik
8. mar 2008
209
0
16
Jaz pa iščem 215/40-17. Rabljene, nove, stare 3 leta, karkoli.

Nikjer nimajo na zalogi, razen čangling, ali pa za 300€ in več.

Aja, pa mudi se mi, ker se ne morem z rezervno gumo od šajtrge okol vozit. Kakšna ideja?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Jaz mam carat progresso v dimenziji 185/55 15 tretjo sezono in je ok, še posebej v dežju. Edino malo glasne so, samo to so lahko tudi feltne krive. Glede na to, da so cenejše gume samo še čangšlang bo kar ok nakup.

Kako so lahko feltne krive za glasno vožnjo ?

Drugače pa avtorju. Fulda carat progresso je dobra, uravnotežena gujma. Če pa išče še kaj bolljšega in tišino v vožnji naj pogleda za Contijem
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Kako so lahko feltne krive za glasno vožnjo ?

Nimam pojma, lahko da sem kam udaril al pa kaj, čeprav nič ne trese niti ni videt nobene poškodbe. Prej sem imel conti premium contact in so bile zadnjo sezono enako glasne, kot je fulda že od novega. Ko dam gor zimske gume na drugih feltnah je pa smrtna tišina. Zato nočem okrivit fulde za glasnost, ker nisem ziher kaj je krivo.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Jaz sem nabavu Kankook ventus v12 evo za 100 evrov pa komadu (225 45 17) in se mi ne zdi pretirana cena. Se pa super drži ceste, tako da ti jo lahko samo priporočam.
Sem pa na prejšnem mel Fuldo EcoControl pa sem bil tud zadovoljen. Se mi zdi da ma Fulda dobro razmerje med ceno in kakovostjo. Je pa res da nisem dirikač.

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.197
113
Kaj menite da ce je guma simetricna , da je tudi glasnejsa?

Zdajsnje Brikstonke so napram zimskim Sava S3 tudi ful glasne, pa je Brikstonke niso simetricne, so pa 5 let stare. Baje obstaja ena oznaka na gumah, ki pove da ima guma vec silike in ke s tem tisja. Baje nek novi evropski predpis proti hrupu.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Sava intensa uhp...mislim da je najmanjsa dimenzija 195/45/16, sam je pa guma kot se sika, pa se poceni je. letos sem jo dobil skupaj s platisci pa sem rekel da bom probal....po cca 15Kkm lahko recem
Majhna obraba moje so sicer 225/45/17 in imajo Treadwear 280, presenetljivo dobra v mokrem in zelo tiha...rangirana je tudi pod ECO gumo (majsa poraba)

...ce ne rabite glih z gumo sminkirat in vesta zakaj jo kupite (se veliko vozite) potem obvezno se to poglejte...pozor ne zamenjat te gume s staro Intenso...ker je to nov model.

Prej sem vozil isto dimenzijo P6 in Continental PremiumContact...tale Sava sodi VSAJ med njih ce ne celo nad njih v mokrem.

na suhem je pa itaq vsak cigumi isti, ce ne vozis ravno extremno :D

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
sem imel v mislih samo gumo, ja drugače pa dimenzija 195 65 15
to pa je homo nadomestek za 205 55 16. Prej je nekdo napisal da je nadomestek neka druga dimenzija , ki pa seveda ni.