fring in sip client?

22. jul 2007
13.559
1.745
113
124
če je kdo tako dober in na hitro pove kako se nastavi, imam trio paket pa bi probal še to varijanto na P1:

kaj moraš nastaviti pod user ID:svojo telefonsko številko?
password :logično
SIP server list :to pustiš na other, ker se ne da kaj drugega napisati?
SIP account
sprasujem se.gif

sem nekaj probaval pa mi ni uspelo, aja ponudnik je pa softnet
sprasujem se.gif
LPWWY

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Zadeva ne deluje z navadno trio številko. Moraš narediti siol komunikator račun, kjer dobiš novo številko, geslo, ... Glede na to, da imaš trio paket, je ena komunikator številka zastonj. Za nastavitve (sip strežnik) pa malo pogooglaj. Mislim, da je voip.siol.net.

Tukaj imaš nastavitve... postopek je sicer za iphone, ampak se boš že znašel..
http://www.izklop.com/?url=forum/posts&forumid=6&topicid=5129&page=1

22. jul 2007
13.559
1.745
113
124
aja potem bo pa zgleda problem ker jaz nimam siol temvec softnet ali je mogoce se kaksna varijanta z sip clientom, konkretno govorimo o se p1LPWWY

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Probaj kakšen Internetcalls, Lowratevoip, ta dva imata zastonj klice v Slovenijo. Tam imaš tudi vse podatke, ki jih potrebuješ za nastavitev. Za uporabo je pa meni ljubši Fring, morda, ker sem se navadil nanj pri prejšnem telefonu, ki uradno ni podpiral VoIP.

22. jul 2007
13.559
1.745
113
124
no jaz bi rad nastavil in uporabljal svojo ip tel. številko ter klice plačeval svojemu internetnemu ponudnikuLPWWY

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Če softnet uporablja SIP protokol, potem se bo dalo, če pa uporablja, enako kot TK, sistem, ki deluje, kot nekakšen intranet ali VPN, potem pa ne bo šlo.

Sicer pa, zakaj ne vprašaš njih direktno?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Po internem telefonu lahko govorite tudi izven pisarne (ne zapravljajte z mobitelom) – danes ste lahko v eni državi, jutri v drugi, pa ste še vedno dosegljivi na isto interno številko in ne samo na mobilni telefon, katerega uporaba je še vedno predraga. Potrebujete le dostop do omrežja internet, da se lahko s telefonom na prenosnem računalniku povežete na svojo hišno centralo. S tem pridobite interno številko in vse funkcije centrale, kot da bi se nahajali v pisarni matičnega podjetja.

Kot kaže, uporabljajo SIP protokol, ki ni vezan na njihovo "mrežo". Lepo jih pokliči in prosi za SIP nastavitve.

Naslednjič preberi stran svojega ponudnika, da ne bomo to drugi počeli zate!

22. jul 2007
13.559
1.745
113
124
saj to vem tudi sam da se da, ampak če dobro prebereš moj prvi post gre potem tudi čez fring ali ne, ker ne vem kam moram vpisati njihov server, ker mi ne ponudi te možnosti temveč samo opcijo other katero pa ne morem izbrisati in vpisati pbx... od softneta
confused-1.gif
LPWWY

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Za Fring:

Greš v SIP nastavitve (Options/Go to/Add-ons/SIP/Other) in vpišeš:
User ID, uporabniško ime (pri SiOL Komunikatorju je to številka brez vodilne 0)
Password: itak jasno
Proxy address: pri SiOLu je voip.siol.net (vprašaj, kakšen je njihov naslov).

Primer:
ID: 599xxxxx
Pass: xxxxxxxxxxxx
Proxy: voip.siol.net

Mogoče bi te podatke lahko našel tudi v modemu, ki ti ga je dal ponudnik. Proxy je lahko tudi registre server al pa kaj podobnega, ponavadi se naslov začne z sip.xxxxxxxxx.com al pa kaj podobnega, siol je pač tudi tu posebnež.

To je to, meni dela z Internetcalls in SiOL.

Za VoIP nastavitve direkt na tvojem telefonu pa ne vem, kako bi bilo. Poglej na https://forum.voipbuster.com// in malo prilagodi.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Čak, tiste slikce nisem videl prej. Jaz nimam tega. Tam so verjetno strežniki, kaj se pojavi, če daš odpri ali več?