FreeFileSync - težava s premikanjem vsebine

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Dan!

Iščem idejo za naslednje.

Imam 2 diska, kjer je gor vse živo in star zrcaljena na vsake toliko s FFS.

Kar pogrešam je to, da na enem disku recimo vsebino premikam po direktorijih. FFS ugotovi, da datoteke manjkajo in jih želi kopirati. In obratno. Torej imam nepotrebno kopiranje iz diska na disk, ker so pač na disku A datoteke zdaj na drugi lokaciji.

A slučajno nisem dovolj pozorno pogledal opcij programa, ker to mi je malce tečno, da ni backup malce bolj pameten.

Kakšna ideja?

LP,
PIC

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Kolikor vem, te opcije ni...

Verjamem pa, da je problematično, če premikaš kakšne velike datoteke in se potem backup zavleče zaradi tega.

(sicer ni rešitev, ampak če jaz počnem kaj podobnega, potem tudi v backupu ročno premaknem datoteke (seveda, če jih ni veliko) in potem FFS ni treba dvakrat kopirat.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Daj malo premisli ... Ti bi rad, da program potem, ko najde neko datoteko na izvornem disku, katere se ni na ciljnem disku, to v celoti pregleda, potem prebrska celoten ciljni disk (torej naredi spisek vseh datotek, ki so enako velike), potem naredi primerjavo izvorne ter vseh enako velikih ciljnih datotek (po vzoru fc) da najde popolnoma identicne, in ko je to opravljeno, takrat - v primeru da je taka datoteka natanko ena - to datoteko na ciljnem disku premakne na isto lokacijo kjer se nahaja na izvornem.

To je popolna neumnost in res si ni tezko predstavljati primera, kjer bi se delovanje programa mocno upocasnilo (enkratno branje z enega in pisanje na drug disk namrec traja manj kot veckratno branje z enega in drugega).

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ja.

Zakaj take podrobnosti?

Pogleda ime, velikost, datum in premakne.

Da program v 2011 tega ne zna, pa pač ne verjamem.

LP,
PIC

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Eto, poročam, da Super Flexible deluje brez problema na 2x 500 GB, kjer je milijone datotek, je move zaznal hitro in neboleče.

LP,
PIC

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Itak. Čas branja vseh (pod)map je zanemarljiv proti času bekapiranja.
zmaga.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Haha, očitno bom zdaj celo primoran zamenjati tako opevan FreeFileSync. Priznam, da je z leti postal malce cluttered.

Tale DirSyncPro izgleda super. Enostavno, pregledno, ampak z ogromno opcijami. Super!

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jernej,

v DSP nisem našel opcije, da pogrunta Move, čeprav piše, da naj bi podpiral.

Super Flex Sync pa dela BP.

LP,
PIC

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Kolikor gledam screenshote, deluje vedno in ga sploh ne moreš izklopit.

main04.png

Super Flex je pa predrag. Na pašnike se mi pa ne ljubi, če je open source varianta...

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Hm, jaz sem testiral in ne dela.

Če ti dela,javi. Tudi jaz imam raje open source, čeprav sm na pašniku našel vse potrebno
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne, ne dela... tisti "M" na mojem screenshotu pomeni "Modified".

Sicer mi je pa zelo všeč program. Sem malo nastavil testni backup in vse kaže, da bo šel FFS v reciklažo
frown-1.gif
. Hvala!

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz bom dal priložnost Super Fleksu. Tistega move manevra ne morem pozabiti
smile-1.gif
.

LP,