Free antivirus - kateri najmanj 'teži'

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kateri free antivirus najmanj teži (najbolje sploh ne) za raznim pojavljanjem reklam.

Moral bi namreč enega namestit malo sterejši in precej nerodni osebi, ki me potem vsakokrat, ko se kako reklamno okno pojavi (special offer, get more protection...) kliče in sprašuje, če je vse v redu
tongue-1.gif

Skratka: katerega namestiš in pridno sedi v kotu - MSE ne pride v poštev zaradi katastrofalnih rezultatov.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Imam na svojem kompu tega bitdefenderja iz ponudbe, samo se ne mislim ukvarjat potem s podaljševanjem pogodbe. V stilu ''namestim ti, zdaj pa da te ne vidim več''
wink-1.gif
Kako pa je s free verzijo? Nič reklam in teženja ''ali želite posodobiti na novo verzijo''?

Zdaj sem ugotovil, da se na Comodo Internet Suite Free da izklopit reklame v nastavitvah, zdaj moram samo še ugotovit, če se tudi posodablja na novejše verzije brez posegov.

------

Glede Bitdefenderja: sem imel par let Nortona in si je zapomnil kaj je že skeniral in ni vsakokrat na novo skeniral, Bitdefender pa recimo USB ključ vsakokrat na novo skenira in ko daš not USB ključ, dokler ne konča skeniranja ali ga ročno prekineš, ne moreš izvrečt ključa
tongue-1.gif
Škoda, da Nortona ni več tak ugodno na eBayu, kot je bil včasih...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
MSE je žal bolj kot ne sranje

SouthPark, avastu se da izklopiti reklame

damirj

Guru
9. maj 2012
5.340
2.429
113
Glede na to,da je zastonj je precej dober. Najpomembnejše pa je,da res najmanj teži in da porabi res malo resursov. Bitdefender je kot bi vlačil prikolico zraven, enako avast, poleg tega da sta oba znana po precej "false positives" in to takih sistemskih, ko se ti potem windowsi ne zaženejo več, ker sta pobrisala kak ntloader ali kernel..

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj pa potem med samim delovanjem - kateri ne teži z ''do you want to remove...''? Pri avastu se spomnim pred leti, da se je dalo izklopit čisto vse oz. da je vse naredil avtomatsko.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.340
2.429
113
Jaz sem teh free AV poskusil malo morje. Avira je bila daleč najboljša, ampak free verzija je imela le skeniranje po urniku, ne real time. Avast in Bitdefender sta imela v free verziji vedno kup false positives.

MS Esential Security ima edini opcijo omejitve porabe procesorja med skeniranjem, tako da res skoraj nič ne vpliva na sistem. Najde pa tudi čisto zadovoljivo viruske in je čisto ok glede tega.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska

si že probal Spybot (http://www.safer-networking.org/) ?
sem ga namestil parim, ki so čisto anti za računalnike in je dokaj solidna zadeva

damirj

Guru
9. maj 2012
5.340
2.429
113
Saj sem napisal, da ni imela.. lahko da zdaj ima, kar je OK. Če je tako, bi jo glede na pretekle izkušnje lahko samo priporočal.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:

si že probal Spybot (http://www.safer-networking.org/) ?
sem ga namestil parim, ki so čisto anti za računalnike in je dokaj solidna zadeva

Zanimivo, sploh nisem vedel, da so dodali AV. Sem Spybot nazadnje uporabljal hmm... 5 let nazaj?

Pomembno mi je tudi, da se sam posodablja na novo verzijo, ne da čez pol leta, leto... teži ''do you want to upgrade to version 2014?''
tongue-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
MS Esential Security ima edini opcijo omejitve porabe procesorja med skeniranjem, tako da res skoraj nič ne vpliva na sistem.
Avast tudi(nastavlja se mu prioriteto)

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ponavadi sem dal vsem AVG, ampak je začel precej zadnje čase težit z raznimi reklamami, pa tudi noče se posodobit samodejno na novo verzijo.

Aviro mislim, da nisem nikoli, Avasta vsaj kakih 5 let nazaj, sicer pa kupljenega Nortona in zdaj na novo Bitdefenderja.