francoski fičr

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
danes se peljem z mojim grandijem, dam brisalce na hitrost 1, ne na interval..in se ustavim na semaforju..brisalci pa tudi.

sem gruntal kaj ga muci, pa a mam na 1 al interval..vse pocekiram,,vse ok

od kje njemu torej ideja, da ustavi brialce ce stojim. sploh v prvi vrsti ans emaforju, kjer lahko v poeltnem dezju pride mimo kak miss wet tshirt..
in jaz bom anmest da usmerjam one, da ne tisi, iskal kje se brisalce aktivira

al bo kaka padla iz volana in oddelala posel

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
danes se peljem z mojim grandijem, dam brisalce na hitrost 1, ne na interval..in se ustavim na semaforju..brisalci pa tudi.

sem gruntal kaj ga muci, pa a mam na 1 al interval..vse pocekiram,,vse ok

od kje njemu torej ideja, da ustavi brialce ce stojim. sploh v prvi vrsti ans emaforju, kjer lahko v poeltnem dezju pride mimo kak miss wet tshirt..
in jaz bom anmest da usmerjam one, da ne tisi, iskal kje se brisalce aktivira

al bo kaka padla iz volana in oddelala posel

Vozi se malo naprej in malo nazaj, pa se ne bodo ustavl.
grin1.gif

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
to je meni delalo enako na C3-ju. čeprav sem imela brisalce v "drugi brzini", so se ko sem se kje ustavila, kar sami prestavili v najnižjo.
nek čudn fičr. mi je pa rablo ene par let, da sem to zaštekala
smile-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.645
4.023
113
To je verjetno še feature iz časov prvih spačkov, ko so se luči same od sebe ugasnile ko se je avto ustavil.(križišča, semaforji)

hgard

Guru
22. jul 2007
4.100
592
113
Kaj to ti čisto izklopi brisalce ali samo prestavi na intervalno? Ker če je to zadnje, sem imel pri vseh mojih avtih v zadnjih 10 letih, vključno z Audijem. Zadnji brisalec ti vklopi avtomatsko, če greš rikverc?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Renoji prestavijo brisalce za stopnjo niže od izbrane, ko se avto ustavi. In vklopijo zadnje brisalce, če imaš vklopljene sprednje in daš v rikverc.

Drugač sem se pa ob tem primeru spomnil na vic, da se iz vesolja vidita samo dve stvari na Zemlji, ki sta delo človeških rok: Kitajski zid in vrste pred Reno servisi.
evil.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Softijev Reno je zastarel, ker nima sezorja za dež, potem pa avto malo po svoje regulira pa glumi, da ima senzor.

B81

22. jul 2007
37.997
11.164
113
Pri službenem meganu enako...zgleda da so vsi renaulti pokvarjeni
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na Peugeot 206 pa ne kaže znaka za odprta vrata po nekaj sekundah več.

Verjetno si misli "eh, pol pa je že namerno vrata odprta pustil"...

Francozi. Sploh se ne rabijo delat Francoza, ker so že...
wink-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Meni je pa ta "fičr" kul. Pri ljudskem vozu na semaforjih vedno na roke prestavljam na intervalno brisanje, Francoz pa zna to ganz automatisch
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tako se umakneš iz zunanjega sveta v svoj varen mehurček?
wink-1.gif

A vsaj to začne spet brisat, ko voznik pritisne sklopko (beri: "Speljal bom, čuj!") ?

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
rtfm ni za prave moške. ker ne vem kaj delaš s punco dokler ne prebereš manulae

ja, dolenc..je italijanski. mam tut slovenskega. ampak ne berem.
do sedaj sem prebral samo enega..

mistique

Guru
16. jun 2009
14.230
2.029
113
Emona / Carnium
In to ziher ni bil tisti za Ei Niš Kolor televizijo, ker so bile zadeve intuitivne!
Meni francoz, ki ima senzor, svašta radi, ko dežuje. Najraje imam đoger in grem v takih trenutkih (ko gre mimo miss wet tshirt) VEN iz AVTA in spucam zadevo do jaja.