Fotoparat kot skener za dokumente

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.319
146
63
A ima kdo kakšne izkušnje s tem. Radi bi nadomestil mizni skener za dokumentiranje prejetih računov, dobavnic in podobne šare. Bolj kot kvaliteta me zanima, če se je kdo že ukvarjal s prenosom podatkov v programe naprej, ker večina podpira TWAIN, da program sam potegne sliko k sebi kot da bi jo prebral iz skenerja. Če pa kdo pozna cenovno sprejemljiv HITER ploski skener, se pa tudi priporočam
smile-1.gif

Jernej

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Moj način dela: uporabljam stojalo Kaiser RS2 z montiranim Olympusom 7070, direktno povezanim z računalnikom.
Po zajemu posnetka le tega prenesem 'ročno' v program.
Avtomatika, ki jo omogoča Olympusov program Master mi ne ustreza, namreč ta avtomatika potem 'teži' pri vsakem prenosu fotografij.
Ko sem potreboval poleg slike na lcd-ju še povečano verzijo pa sem preko izhoda AV aparat povezal s TV-jem.
Ker pa verjetno nimaš te vrste opreme, bi zadoščal že kakšen od starejših rabljenih kompaktov, (dovolj je 3-4Mp), malo improvizacije s stojalom, fino je, če ima kompakt vrtljiv ekran (recimo kakšen Canon A80) in AV izhod poleg seveda USB-ja.
Če je potrebno slikati večje število dokumentov se to splača, pri količini do 10 pa je ploski skener precej bolj 'udobna' varianta.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.319
146
63
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Moj način dela: uporabljam stojalo Kaiser RS2 z montiranim Olympusom 7070, direktno povezanim z računalnikom.
Po zajemu posnetka le tega prenesem 'ročno' v program.
Avtomatika, ki jo omogoča Olympusov program Master mi ne ustreza, namreč ta avtomatika potem 'teži' pri vsakem prenosu fotografij.
Ko sem potreboval poleg slike na lcd-ju še povečano verzijo pa sem preko izhoda AV aparat povezal s TV-jem.
Ker pa verjetno nimaš te vrste opreme, bi zadoščal že kakšen od starejših rabljenih kompaktov, (dovolj je 3-4Mp), malo improvizacije s stojalom, fino je, če ima kompakt vrtljiv ekran (recimo kakšen Canon A80) in AV izhod poleg seveda USB-ja.
Če je potrebno slikati večje število dokumentov se to splača, pri količini do 10 pa je ploski skener precej bolj 'udobna' varianta.

Imam jih nekaj na dan, ampak takrat bi rad pospešil vse skupaj. Sem pa našel twain gonilnike za fotoaparat (Canon G7), le namestiti se nočejo, ker kao nima datotek, ki so potrebne za namestitev. Pa ravno to nameščam
wink-1.gif
. Čudno vse skupaj. Bom poskusil še v službi, tam so že gonilniki za skener in bo morebiti pojedel vse skupaj.

Jernej

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Sam sem pred kratkim kupil multinapravo Brother 6690CW

Praktična zadeva, A3 velikokrat pride prav, priklop USB, LAN ali WiFi - sam imam priklopljeno na LAN

Glede skeniranja: omogoča skeniranje prek mreže, ima podajalnik listov, skeniranje (ločljivost, način, vrsto datoteke...) lahko poljubno nastavljaš

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.319
146
63
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Sam sem pred kratkim kupil multinapravo Brother 6690CW

Praktična zadeva, A3 velikokrat pride prav, priklop USB, LAN ali WiFi - sam imam priklopljeno na LAN

Glede skeniranja: omogoča skeniranje prek mreže, ima podajalnik listov, skeniranje (ločljivost, način, vrsto datoteke...) lahko poljubno nastavljaš

Saj nočem sitnariti, ampak potrebujem HITRO skeniranje. Ko vnašamo račune v program, jih še skeniramo. Saj poznaš postopek, vpišeš podatke, cifre, sklic in ta program ima tudi meni "Skeniraj". In to bi rad pohitril. Se pravi ali kupil skener za cca 800 EUR, ali pa naredil postopek, ko s cenenim fotoaparatom "poskeniram sliko". Malce sem se igral z G7 (ni sicer najcenejši, ampak tega pač imam) in potegne sliko v računalnik v 4 sekundah (sem našel programček PSRemote). Hec je pa v tem, da mora skenirati sam program, torej da ni treba odpreti še drugih programov ali celo preimenovati slik. In ta program se razume v glavnem s twain skenerji. Sedaj uporabljamo Pixma kombinirko, ampak želja po napredku še vedno tli
smile-1.gif
.

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.319
146
63
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Pri nas je postopek isti kot pri vas (da skeniramo racun poleg vnosa), ampak zaradi tistih 10 sek dalje ni se nikogar pobralo
smile-1.gif

Eh, to imam za dodatek in mi gre na živce postavljati dokument noter, zapirati, spet jemati papir ven. Skoraj bolj bi se mi dopadlo, da papir samo premaknem na pozicijo za sliko. Sicer bom pa vprašal avtorje programa, morebiti imajo pa kakšno rešitev. Kolikor sem danes brskal okoli, naj bi twain gonilniki obstojali, ampak nič od najdenega se ne pusti namestiti. Pa še za Windows 7 ni ničesar. Če prav pomislim, bi pa morebiti en "wget" stavek lahko dodali v program. Pa dam na podstavek IP kamero
smile-1.gif
.

Jernej

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
To pa res ni poseben problem. Imaš programe posebej v ta namen, npr. kofax. Enostavno določiš kaj bo delimiter (črtna koda, prazna stran...) in že leti vse v svoj dokument.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.319
146
63
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Bo avtor povedal, ce mu to koristi..

Avtor ima včasih na račun pripeto dobavnico in težko spusti čez podajalnik... Kakorkoli, našel sem en ruski izdelek InPhotoCapture, ki emulira TWAIN gonilnik in sliko iz fotoaparata gladko potegne v program. Zanj hočejo 95$, podpira pa le starejše Canonove fotoaparate (do takrat, ko je Canon še blagovolil dati svoj SDK). Recimo G7 je še podprt, ampak ga nimam namena dati (pravzaprav ga noče dati moja boljša polovica
smile-1.gif
. Hvala vsem za debato.

Jernej