Fotografiranje ljubljanskega maratona

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Letos sem bil izbran za fotkanje kupa prijateljic na ljubljanskem maratonu. Ker bi rad čimbolje izkoristil dogodek bi rabil kakršenkoli nasvet, opozorilo.

Rad bi ujel vzdušje, množico...,, ter tekače med tekom, tudi kolegice.

Kateri so dobri placi na štartu, za usidrat se... kakšne nastavitve, objektiv, itd...

Imam canon 450D, 18-55 IS, 55-250 IS, 50 f1.8

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.123
10
38
Pejt na kaksen tek prej fotkat. Jih je precej. Sicer pa vso sreco, da bos med ostalim folkom imel odkrite zelene osebe in jih v tistih 5 sekundah kvalitetno ujel. Ali pa pojdi prej pa potreniraj na drugih. Pa neke mnozice ne pricakuje drugje kot na start/cilj in kaksnih vmesnih punktih, ni to NY maraton.
smile-1.gif

iskalec

Pripravnik
30. avg 2007
78
1
8
Na štartu jih boš težko ujel, razen če se dogovorite, da tečejo tik ob robu. Pred prihodom na cilj ne bo problema, ker so takrat tekmovalci razpršeni. Ne vem, če na tisti most nad ciljem spustijo fotografe brez akreditacije. Okrog samega cilja je gužva, tam bi najlaže slikal, če bi imel s seboj stol, na katerem bi stal - nerodno. Tam okrog drame ni nobenega problema. Drugače pa si oglej traso in si naredi načrt, na katerih točkah jih boš prestregel.
Sicer je v športu pomembna slika štarta (množica) in prihod zmagovalca v cilj, ostalo pa so samo slike za družinski album.

photo

Zelenc'
23. okt 2009
1
0
1
Hm.. Sam se ukvarjam z reportersko fotografijo ža več kot 1leto..
Prejšnje leto sem fotografiral LJUBLJANSKI MARATON in to leto bom tudi.
Res ti priporočam, da stojiš nekje ob šanku seveda ob šanku tam kjer tekači dobijo okrepčilo.
Daj jim tudi nekake markerke, da jih boš prepoznal, ker vrjami, da je veliko tebi poznanih obrazov tam pa jih več kot 90% nebošprepoznal..

Glede samih nastavitev pa: ISO (glede na vreme) čas zaklopa 1/500 (slika bo 100% ostra) in zaslonka (boš videl glede na vreme)
Objektiva 50mm ne boš potreboval edino če ti ni toliko za posnetke in boš malo probaval.
Najvrjetneje boš imel večino časa gor 55-250mm IS. 18-55mm pa bošpotreboval za skupinsko fotografijo, da se jim lahko nekoliko prebližaš,da neboš dobil notri še vse okolice
smile-1.gif
) uapm, da ti bo kaj pomagalo

Lp, Urban U.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
lohk servo lohk pa prenastaviš fokus na določeno mesto, sam pazi, da boš ali prošil ob res pravem času ali pa imel dovolj globinske ostrine. pa zložljiv trinožnik imej s sabo...sicer mi gre pa ta maraton na k. in ga ne fotkam sploh...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Kul je bilo. Zanimiv dogodek, res veliko ljudi. Gužva za dobit dober plac za slikat. Teleobjektiv je fajn met.
zmaga.gif
Bom pogledal, če je kaj uspelo.

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.123
10
38
Eh, pozicij je bilo pa res dovolj razen ce je edina dobra zate v cilju. Sicer pa denimo zadnja dva ovinka ni bilo ravno nabasano z ljudmi tako da se komot zrines naprej.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
En fotogeničen Kenijec.

Prvi na 10 km v ciljno ravnino...

Prvi na 42km

Ostale kasneje prilepim.

Glede placa...če si bil dost hitro, si dobil plac. Štart 10km sem zamudil in dobil slab plac...dobil pa sem dober pri ciljni ravnini mimo parlamenta. Štart na 21 in 42km sem dobil dober plac..., šel na kavo vmes...pri ovinku na Slovenski pa je bilo treba že na prstih skoraj stat.
smile-1.gif
Se da naizi dobit, samo ne smeš zadnji moment iskat.