fotografija za spletno prodajo oblačil

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Torej, potrebujem opremo, da bi naredil čisto spodobne fotografije za spletno prodajo. Fotografiral bi čevlje in oblečene modele.

Fotoaparat imam nikon D3000 in stativ za njega.

Zanima me kaj vse bi še rabil, zraven tega seveda, da se še pošteno podučim o fotografiji.

http://www.amazon.de/Alu-Teles...d_bxgy_ce_img_b

http://www.amazon.de/Fotostudi...d_bxgy_ce_img_c

http://www.amazon.de/Fotostudio-Studioleuchte-Studio-Leuchte-Profi/dp/B004SM1VH2/ref=pd_sim_ce_5

http://www.amazon.de/Walimex-S...pd_sim_sbs_ph_6

koliko luči rabim? pa zanima me, v čem je razlika med prvo in drugo lučjo, da je taka razlika v ceni, znamka?

Kaj zelo pomembnega še rabim?

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Kolk imaš tega ? Veliko ? Ker da boš imel res dobre rezultate...za začetek par tečajov fotografije...lahko brezplačne, če se ti mudi pa najbolje plačan individualen tečaj iz studijske... potem pridejo tele platna ipd zadeve...

Če imaš pa malo, se je pa bolje zment s fotografom oz. studijem.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Mam kar nekaj tega, zagotovo se mi ne splača plačevat fotografa.

Vsaj 150 fotk mesečno je tega.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Ja je kar veliko
smile-1.gif

Odvisno od fotografa in dogovora... moraš vedet da bodo stvari na nivoju t čaka investicija najmanj 4-5k € ( če upoštevamo kokr tolk dobre studijske fleše )

To imaš ob dobrem dogovoru (recimo pavšalni dogovor ) za nekej časaa fotografa
smile-1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Da neboš mislu da te hočem odvrnit od tega..samo imel podoben primer...nabavila firma za 6k€ opreme ( kar ni veliko ), a na koncu prepustila zadeve profijem ( meni hahaha )

Samo hočem ti povedat za možnost, da na koncu neboš zadovoljen z izdelkom ( fotografijo) in zmetal lepe denarje za opremo, na koncu pa dal slikat fotografu
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
A se spomne kdo tistega linka, mislim, da tudi z amazona, ko je bil en tak kit komplet za take male stvari slikat. Zgledalo je tko kot tam mali zastor, ko si postavu na mizo, pa modre barve je bil, zadi je bla luč.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ti je že predhodnik kar lepo svetoval. Sicer pa povej kaj so zate spodobne fotografije, daš lahko primer do kakšnih izdelkov bi rad prišel?
Ker vedeti moraš, da vložek, finančni je najmanj kar boš potreboval. Premnogi mislijo, da če imaš pa relitvni dobro in primerno opremo, da pa fotke kar same od sebe dobre nastajajo. Tuakj se ti lahko hitro zalomi. Verjami kaj govorim, ker kar nekaj izdelkov za v tedenske revije fotografiram pa sem na začetku tudi malce preveč na hitro vzemal stvari. No prva naročila pred leti so bile neke pasje vratnice, šamponi in podobno. Pa sem si rekel, ah dobro to pa že ni taka umetnost, če imaš opremo..pa sem hitro na trdih tleh pristal
evil.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Boš lahko to relativno hitro dosegel, če boš dovolj vztrajen in če si odrpt tip v glavi.

Drugače pa glede na število izdelkov, ki si jih omenil na mesečni ravni. RAzmisli, če oblačila res nameravaš oblačiti na model, razen če imaš na zalogi recimo ene 10 deklet. Ker, da boš imel pa vsak mesec 50 novih oblačil in vedno na eni in isti osebi. Ja no kaj pa vem.
Osebno oblačila delam, tako (taka je pač zahteva enega od naročnikov), da oblačila oblečem ali na model ali na lutko, vendar potem odkloniram vse pritelkine, torej, da so samo oblačila vendar "polnih oblik". V predelu glave, pa zmontiram obešalnik, kjer so gor ustrezni logotipi. Tako da je videti kot da so oblačila na obešalniku ampak kljub temu so oblečena, če si znaš predstavljati
smile-1.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Recimo, da je 2/3 od tega poslikanih čevljev in torbic.

Si predstavljam, vseeno mi lahko na privat pošlješ kako sliko, da vidim, kako to izgleda.
wink-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.715
1.500
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
A se spomne kdo tistega linka, mislim, da tudi z amazona, ko je bil en tak kit komplet za take male stvari slikat. Zgledalo je tko kot tam mali zastor, ko si postavu na mizo, pa modre barve je bil, zadi je bla luč.

Ni neka znanost tole. Lahko ga narediš sam, če imaš čas in voljo:
EDIT (napačen url): Lightbox

Nazadnje urejeno:

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Narediš eno sliko predstavitveno...izrazno... ostale pa šibaš tabletop... verjemi bi moral priti dost ugodno skozi, sploh če so torbice.

Model se ne splača...ko sem za gigasport slikal cunje sem delal podobno kot zgoraj..samo da je bilo brez obešanika in tako v postu narejeno da cunja lepo stoju v luftu.

Sicer pa tist komplet, k je par postov višje... je OK za začetek.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
bolj kot opremo - znanje.....
tole se da naredit še samo z fotkičem, fleš ali dva + modifierji svetlobe....

še vedno, pa je veliko lažje z TOP opremo ( gre hitreje in konsistentno ! )

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jup znanje je bolj jebeno od opreme, tako da se prirpavi, da boš moral nekaj vložiti v to, potem si pa bo že steklo. S pro opremo je pa pač zadeva mnogo hitrejša. Vse se da narediti tudi z hot-shou fleđši, če nočeš ravno studijskih luči. Samo pač več časa ti gre in podobno.

maš pa sporočilo glede primera...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.002
171
63
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:

Jaz sem nabavil tole... lahko pa kupiš tudi brez reflektorjev.

Link

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:

Ni neka znanost tole. Lahko ga narediš sam, če imaš čas in voljo:
EDIT (napačen url): Lightbox

Zakon! Hvala

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
A ni en štos tudi z žarnicami, da je treba pazit, kakšne uporabljaš? Tolk, da ne bo narobnih uporabljal in bo samo zaradi tega zmazke dobival.