Fotografija meseca APRILA - Samo slike!!!

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Časovni okvir tekmovanja ''fotografija meseca'' poteka: od 1. do 22. dne v tekočem mesecu. Glasovanje bo v za to posebej namenjeni temi. In sicer od 22. do 29. dne v mesecu.

POGOJI OBJAVE
1. Objavljene fotografije morajo biti last uporabnika, pošiljatelja. Pri objavi naj vsak obvezno vpiše stavek: "Izjavljam, da sta fotografiji moje avtorsko delo in da po njuni objavi na alter.si forumu avtorske pravice ostanejo v moji lasti." V kolikor ni tega pripisa, fotografija/ji ne bosta objavljeni. Za morebitne zlorabe fotografij forum Alter.si - spletna scena ne odgovarja.
2. Vsak uporabnik mesečno lahko doda po dve fotografiji. Največja velikost slike je lahko 900px po daljši stranici.
3. Fotografija mora obvezno vsebovati tudi naslov oziroma ime fotografije (naslov naj bo posebej dopisan k fotografiji, torej naj ne bo napisan čez fotografijo).
5. Zmagovalna fotografija meseca je tista, ki doseže največje število glasov. Glasovali bodo uporabniki z številkami od 1-5. Tista fotografija z največ točkami je zmagovalka meseca.
6. Vodja natečaja si pridržuje pravico, da fotografij ne objavi oz. jih izbriše, če po njegovem mnenju ni primerna za objavo.
7. Član, katerega slika se ocenjuje, se strinja z objavo le-te na portalu in z vsemi pogoji in pravili natečaja za fotografijo meseca.
8. Watermarki preko slike so dovoljeni
9. Temo, določi zmagovalec prejšnega meseca.

10. TEMA TEGA MESECA JE "Jutranja svetloba", ki jo je dal zmagovalec februarja TheBizz.

Tale tema je namenjena samo slikam, torej bo vsak komentar izbrisan. Tema za komentarje je na voljo tukaj ---> https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1417868/an/0/page/0#1417868

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Pa dejmo
hysterical-1.gif

Izjavljam, da je fotografija moje avtorsko delo in da po njeni objavi na alter.si forumu avtorske pravice ostanejo v moji lasti.

"poznojesenska"

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Izjavljam, da je fotografija moje avtorsko delo in da po njeni objavi na alter.si forumu avtorske pravice ostanejo v moji lasti.

"Jutro na jezeru"

jutrovkocevju.jpg

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
"Izjavljam, da sta fotografiji moje avtorsko delo in da po njuni objavi na alter.si forumu avtorske pravice ostanejo v moji lasti."

Vzhajajoče sonce pri Zelencih:
dsc2408-copy.jpg

Jutranje pogled na Ponce:
dsc2478.jpg

lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Pa še anketa za glasovanje. Vsak lahko glasuje samo za eno sliko.
Glasovanje poteka do konec meseca.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
@TheBizz

Da ne bi slučajno zbral kaj v stilu "Underwater World" - že ta "jutranja" je bila "prezahtevna"!

BTW: Ko smo lih pri tem - daj povej kaj po tem za junij - bomo imeli ostali malo več časa.
tongue-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Čestitke TheBizz!

Za naprej pa - morda ne bi bilo slabo doreči pravila, na primer brez odgovora je ostala dilema o datumu posnetka...morda bi s kakšnim vzhodom sodeloval tudi jaz, vendar v aprilu nisem imel nobenega posnetka...
Predlog, ki ga je dal mosseero:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Glede tega bi bilo dovolj dobro, če tisti, ki določa temo, določi še pogoje. Pogoji, ki bi jih lahko določali:
[*]omejitev obdobja, kdaj je fotka posneta: brez omejitev, v določenem časovnem obdobju itd.
[*]omejitev postprodukcije: nič, samo osnovna, recimo pretvorba iz RAW v za posameznika standardnem workflowu, brez omejitev itd.
[*]omejitev goriščne razdalje: zanimivo bi bilo recimo, če bi kdaj razpisali natečaj za najboljšo širokokotno fotko, ali morda najboljšo telefoto fotko itd.
[*] itd.

LP

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
oriolus - dogovor je, da ni nujno da je slika posneta tekoči mesec. Tako da ne vem kje si ti videl nedorečenost glede tega, je bilo tudi večkrat povedano. Od veliko uporabnikov foruma. Ker, če bi morala biti slika posneta v istem mesecu bi bilo slik še manj kot jih je. To so tudi zanimivi predlogi, vendar spet - kako boš določal ali preverjal ali je slika narejena v tem mm območju? Ali je narejena s to osvetljvijo itd itd..

Glede nato, da je že tako malo slik in objavljamo bolj kot ne isti avtorji ni smisla komplicirati. Ker do zdaj so se ob pravila spotikali samo tisti, ki še niti ene slike niso prilimali.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.919
10.648
113
kod Džej-Zija
Ne gre toliko za to, da bi dejansko preverjali, ampak za gentlemanski dogovor, da se drži nekih pravil. Ker forenzično gledano pri nobeni fotki človek ne more biti več v nič prepričan, tudi v datum nastanka.

Tisti moj predlog je bil samo to, kot ideja, v katero smer še lahko grejo stvari. Sicer se pa strinjam s tabo, nekaj pametujem, objavil nisem pa še nič.
redface-1.gif
Trenutno na sploh zelo malo fotkam, ampak se bom bolj potrudil tudi v tej smeri.

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Evo mene ... Hvala
grin1.gif

Ce izberem temo "Živalski svet" in recimo da mora biti fotografija letošnja, je ok?

Upam na vecjo udeležbo
cool-1.gif

Lep provansalski pozdrav
nahrung002.gif