Fotoaparat za slikanje artiklov

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Potrebujem en fotkič, ki bo v ne-tako-zelo-sposobnih rokah bil sposoben narediti solidno sliko manjšega artikla za internetno trgovino. Seveda bi naredil nekakšen softbox, verjetno potrebujem tudi stativ.

Dajte mi prosim malo svetovat. Težko mi je izbrat sam, ker se prodaja malo morje stvari, prodajalcem ne zaupam, jaz se pa ne razumem oz. se mi ne da kaj preveč poglabljat v to. Top budget je 500e.

Tnx

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vsak dslr bo dober. Zato, ker bo fotič na stojalu in artikli pri miru, lahko uporabiš daljše čase in nizko iso vrednost.

Veliko več poudarko bo potrebno dat na osvetlitev in postavitev. Pa seveda na objektiv. Tukaj ti bodo pa fantje z več izkušnjami znali pomagat.
Ja softobox, še kaki 2 luči in stativ so kr obvezni.

Za hec sem enkrat probal naredit enako fotko z objektivom 70-200, s katerim se moral it skoraj v sosednji prostor in z enim fiksnim, mislim, da makro objektivom, kjer se skoraj dotakneš izdelka. Ko vidiš, ne moreš vrjet, da je lahko takšna razlika.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sem hotel napisat, da brez makro objektiva ne bo tako izpadlo kot bi moralo, pa nisem hotel izpasti pameten.

ampak ja, makro objektiv in pravilna postavitev luci ze zelo veliko naredita. vzames dve luci iz baumaxa, tisti delavski, ugasnes vse ostale luci, da se ne mesajo razlicne beline zarnic, mogoce das kak peki papir cez ti dve luci, da malce zmehcas in picis. boljse kot bos naredil fotko v prvo, manj postprodukcije bo potrebne.

se pa bojim, da s kaksnim kit objektivom, ki pride s foticem v kompletu ne bos dobil taksnih rezultatov, kot bi zelel ...

dvakrat ni za reci, ce se ti potem ob vseh stroskih in delu, ki ga bos imel, ne splaca najeti fotografa ...

(ne zelim zvleci vode na svoj mlin, ker tega ne delam, ravno zato, ker nimam vse potrebne opreme ... pa ceprav bi jo lahko dobil in naredil vse potrebno ...)