Fotoaparat čez mejo (Hrvaška)

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
V četrtek pičimo k južnim sosedom in me zanima, če je potrebno prijavljat digitalca, da ne bo kakšnih komplikacij za nazaj. Bi ga prijavil ampak bom do četrtka težko dobil račun, zato me zanima, kako je s prijavljanjem - je nujno? Sicer so se starši ravno danes vrnili iz Srbije, pa pravita da ni bilo potrebno nič prijavljat oz da tud vprašala nista, pa da ni blo problemov. Ker vem, da na meji 22 letnika drugače tretirajo kot starejše, raje vprašam
smile-1.gif

Gre pa za 40D + dva kit objetkiva. Nov je bil nekaj pod jurja.

Hvala

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
a bo v škalti zapakiran?

jaz sem zadnjič na Slo - Cro meji vprašal, kako je s tem prijavljanjem, pa je g. Carinik rekel, da če gre za star fotoaparat ni treba, če pa je nov, v škatli, pa da je treba. sem rekel, uf, moj je star star, pa je rekel, ne ni treba.

se pravi - magar ven iz škatle, eno kartico s parmi fotkami noter, pa polne baterije, pa reči - na izlet grem, foto je pa že star.
grin1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ma jaz sem peljal skoraj novega prenosnega čez in to ne enkrat.......samo v torbo ga daš ,da se vidi ,da je rabljena zadeva.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Digitalc bo v torbi in vidno je, da je rabljen ampak hrvaški carniniki so tud za kolo rekli, da ga ni treba prijavt, potem so za nazaj pa jebal, kljub temu, da je blo kolo zelo očitno rabljeno (sm padu, tko da je blo čist nevozno
grin1.gif
)

Bom potem kar uzel sabo v torbi in je rešeno. Sem že na e-fotografiji zasledil, da to paše kao pod osebno prtljago.

Sumljiv pa vedno delujem, če pa jst ne, pa kdo k je zravn v avtu
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.438
422
83
To mi je pri Hrvatih res smešno - za koji koorac carina pregleduje robo pri izstopu iz države???

Sicer se mi je to zgodilo že zelooo dolgo nazaj, da sem moral odpret prtljažnik. Zdej se mi to ne dogaja več - sem povzel pristop od kolega, ki mrtvo hladno prevozi bajtico s carinikom in se ustavi samo pri policiji. Še ni bilo težav
smile-1.gif

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Sedaj sem na dopustu na Hrvaškem in nisem prijavil fotoaparata. Tudi prejšnja leta ga nisem in do sedaj niso nikoli komplicirali.
Ti ga le vzemi in uživaj. Tako kot jaz včeraj v Vodicah:

3487398529_ac333196b8.jpg

Kar pa se kompliciranja za polomljen bicikl tiče, pa je carinike oz. policaje povsem za razumeti, da so se zanimali zanj. Mogoče bi bilo, da bi bil udeležen v kakšni še neraziskani nesreči. Isto bi se zanimali, če bi šel čez mejo z avtom, ki bi imel polomljeno le luč.

Lp iz Petrčanov

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Wacko, nisam mogao odoljeti, da ne bi prilepil še naslednje slikice in te pozval Be one of them:
evil.gif

3487428801_a5b206568e.jpg

Mimogrede, slikica je stara dva ali tri dni in slikana tam kjer so zadarske orgulje.

B81

22. jul 2007
36.725
10.343
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
To mi je pri Hrvatih res smešno - za koji koorac carina pregleduje robo pri izstopu iz države???

Sicer se mi je to zgodilo že zelooo dolgo nazaj, da sem moral odpret prtljažnik. Zdej se mi to ne dogaja več - sem povzel pristop od kolega, ki mrtvo hladno prevozi bajtico s carinikom in se ustavi samo pri policiji. Še ni bilo težav
smile-1.gif

Sem naredil enako, spregledal pač, pa se je oni noter ful zadrl...peljem nazaj in on: dobro jutro!, jaz pa dobro jutro nazaj ob 4 popoldan
grin1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Hehe. Jaz sem se enkrat peljal ze bolj ponoci in sem videl samo se kamp, da se bom ulegel in zaspal. Dam policistu potne liste, on me spusti naprej in se odpeljem. V tistem pa s kanckom ocesa vidim carinika, ki mu ni bilo nic jasno. Grem v rikverc, on mi pa zacne nabijat koliko je kazen v EVRIH. Sem si mislil, ne ti men v evrih... se dolg ne boste v EU :p