foto pozdrav, jaz pa sovoznik?

t3kknokat

Zelenc'
31. okt 2007
18
0
1
Dobil sem foto pozdrave s policije, vendar pa nisem vozil, slika pa je tako motna da bo vsaj iz te ki so jo sprintano poslali, to težko dokazat da pač sedim na sovoznikovem sedežu. Ker se nisem dolžen izpovedati zoper "svoje bližnje", se tudi ne želim.

Kaj lahko naredim? Zahtevam da iz originala slike sami ugotovijo da imajo napačnega "storilca"? Ali se bo slika potem čudežno izgubila? Je original sploh kaj boljši?

Mimogrede, na sliki je izmerjena hitrost še pred odšteto toleranco?

Je pa prvič da sem dobil te vrste razglednico, nimam še nič izkušenj kako gre to.

t3kknokat

Zelenc'
31. okt 2007
18
0
1
Denar je še najmanjši problem, ampak ga:
1. Ne želim dati državi nič ker si že itak preveč vzame na druge načine.
2. NISEM VOZIL, torej ni razloga zakaj bi ga moral dat.

Vpašanje je torej še vedno, kako jim dokazat da me sicer imajo na sliki, vendar na napačnem sedežu.
Bi prosil za kak konstruktiven odgovor...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Nekdo je že n-krat napisal, da če TI neboš dokazal, da ti nisi vozil, se bodo obesli na tvoj račun.

Lahko pa rečeš, da te je sexy blondinka na park placu prosila, če ji daš avto za testni krog in neveš njenega imena..
grin1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
kazen dobi lastnik vozila. nima veze kdo je vozil. če pa nočeš izdat voznika, pa dokaži da so ti avto pred tem ukradli in ti ga potem vrnili. simpl ko pasulj.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Citat:
Uporabnik t3kknokat pravi:
Denar je še najmanjši problem, ampak ga:
1. Ne želim dati državi nič ker si že itak preveč vzame na druge načine.
2. NISEM VOZIL, torej ni razloga zakaj bi ga moral dat.

Vpašanje je torej še vedno, kako jim dokazat da me sicer imajo na sliki, vendar na napačnem sedežu.
Bi prosil za kak konstruktiven odgovor...
LMGDFY
Klikni na prvo povezavo in boš dobil odgovor.....

Sodeč po tvoj neiznajdljivosti ti predlagam, da plačaš v roku 16 dni in si tiho, ker boš najcenje prišel skozi....

t3kknokat

Zelenc'
31. okt 2007
18
0
1
OK tole je vse skup šlo mal v napačno smer.
Osnovno vprašanje je, ali imajo poleg te naprintane fotografije tudi kaj bolj ostrega iz česar bi jim dokazal da ne vozim? Jaz zase seveda točno vem da sem na sliki, celoten obraz, vprašanje je koliko je njim treba da to sprejmejo, ker slika je res totalno zanič.

Ali je pač ta država res tako gnila, da ji je dovolj pofotkat tablico, za kakšno pravičnost se ji pa gladko j...
Pa prosim ne mi s kakimi da je pač moj avto in naj plačam, gre se za princip da v zakonu pač piše da ne plačam nič če se dokaže da nisem vozil, kdo je vozil pa tudi nisem dolžan izdat. No ja, koliko veljajo zakoni, še posebej nesmiselni kjer je treba dokazovat da nečesa NISI storil mi je tudi jasno...

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
prosiš enga izbrisanega, ki je poleg tega še brezposelen in nima izpita za avto. Daš mu 200€ pa gre tja pa reče da je on vozil...

Zadeva končana. Njemu ne morejo nič.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Ali je pač ta država res tako gnila, da ji je dovolj pofotkat tablico, za kakšno pravičnost se ji pa gladko j...
Pa prosim ne mi s kakimi da je pač moj avto in naj plačam, gre se za princip da v zakonu pač piše da ne plačam nič če se dokaže da nisem vozil, kdo je vozil pa tudi nisem dolžan izdat. No ja, koliko veljajo zakoni, še posebej nesmiselni kjer je treba dokazovat da nečesa NISI storil mi je tudi jasno...

tablica je dovolj za kazen,zakaj že imamo tablice???
confused-1.gif
. po tvojem misljenju bi vsi nosili lasulje in brke pa ornk obrvi in zalisce, ko bi te slikali bi rekel to nisem jaz. al pa en ko ma čupo, ko dobi kazen se postriže, gre na policijo in reče to nisem jaz.
seveda gre za princip. dokaži da NISI vozil. naprimer poškodbeni list da si bil v tistem času na urgenci.sploh ne vem zakaj se razburjaš? ker je fotka z facami zmazana,priznaš pa da ste vozili prehitro.

t3kknokat

Zelenc'
31. okt 2007
18
0
1
Citat:

tablica je dovolj za kazen,zakaj že imamo tablice???
confused-1.gif
. po tvojem misljenju bi vsi nosili lasulje in brke pa ornk obrvi in zalisce, ko bi te slikali bi rekel to nisem jaz. al pa en ko ma čupo, ko dobi kazen se postriže, gre na policijo in reče to nisem jaz.
seveda gre za princip. dokaži da NISI vozil. naprimer poškodbeni list da si bil v tistem času na urgenci.sploh ne vem zakaj se razburjaš? ker je fotka z facami zmazana,priznaš pa da ste vozili prehitro.

1. Zakaj že imamo tablice? Enako ti lahko odgovorim z zakaj pa imamo kamero ki slika voznika, če pa to potem ni dokaz da nekdo je ali pa ni vozil. Z upoštevanjem samo tablic so radarji postali slot machine za državo.
2. Sploh se ne razburjam, samo zanima me, ali jim je smiselno odgovorit naj na originalni fotki pogledajo, če ima seveda dovolj veliko resolucijo, in bojo videli da ne vozim. Hitrost tu nima nobene vloge.
3. Lahko se pač grem easy way out, plačam tistih 125€ doplačila na hitrejšo uporabo cest se mi zdi in dobim neke spominske točke, ki jih še nimam v zbirki prav nič. Ampak zakaj bi, če pa so po krivem obdolžili mene. Ni pa moja naloga da jim pomagam iskati pravega krivca. Sicer je pa tudi na fotki, samo še slabše se vidi
smile-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
ej, si prebral tisto, kar sem ti pripopal. Ko boš prebral, boš ugotovil, da odkrivaš toplo vodo. Pred teboj je že množica ljudi "prehodila" to pot, ki jo ti sedaj. Na začetku so bili uspešni, sedaj pa ne več. ZAKAJ? Preberi si..

In še enkrat, če boš tukaj spraševal pa iskal odgovor, je bolje zate, da pogoltneš in plačaš, ker boš najceneje prišel skozi. ZAKAJ? Ti se boš pritožil (ker si nesposoben in neiznajdljiv. ), pritožba bo šla na II. stopnjo, tam ti bodo pritožbo zavrnili in boš tako plačal polno ceno + sodne stroške.
Bo šlo?!
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Kazen je vezana na vozilo in oni potem na podlagi tablice pošljejo kazen lastniku (kako pa naj oni vejo če vozi lastnik ali kdo drug), če se ti gre za to da ne boš imel pik ipd. jim daj podatke od tega ki je vozil in naj magari tisti ki je vozil to podpiše da bo šla položnica na njega. Če se ti ne gre za pike, daj položnico temu ki je vozil in naj plača. To je to.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
1. Zakaj že imamo tablice? Enako ti lahko odgovorim z zakaj pa imamo kamero ki slika voznika, če pa to potem ni dokaz da nekdo je ali pa ni vozil. Z upoštevanjem samo tablic so radarji postali slot machine za državo.

Zato ker niso šli posebej za radarje izumljat ultrameganatančen sistem, ki bo slikal samo tablico
rolleyes-1.gif

Samo jamraš kak nisi vozil - sedel si zraven, nekdo je vozil tvoj avto, tebe pa ni motilo, da pelje prehitro mimo radarja? A si bil tak naiven, da si verjel, da bo ta voznik plačal kazen?
rolleyes-1.gif

t3kknokat

Zelenc'
31. okt 2007
18
0
1
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
ej, si prebral tisto, kar sem ti pripopal. Ko boš prebral, boš ugotovil, da odkrivaš toplo vodo. Pred teboj je že množica ljudi "prehodila" to pot, ki jo ti sedaj. Na začetku so bili uspešni, sedaj pa ne več. ZAKAJ? Preberi si..

In še enkrat, če boš tukaj spraševal pa iskal odgovor, je bolje zate, da pogoltneš in plačaš, ker boš najceneje prišel skozi. ZAKAJ? Ti se boš pritožil (ker si nesposoben in neiznajdljiv. ), pritožba bo šla na II. stopnjo, tam ti bodo pritožbo zavrnili in boš tako plačal polno ceno + sodne stroške.
Bo šlo?!
bonk.gif

ja sem prebral in sprejmem tvoj nasvet kot dobronameren, ampak nikakor pa ne morem kar direkt pristat na varianto naj bom tiho in pridem skozi najceneje. Kaj naj pol vsakič ko me kdo česa obdolži kar plačam? Koliko je teh sodnih stroškov? Me zanima da se odločim če grem testirat funkcioniranje pravne države
hysterical-1.gif

"ker sem nesposoben in neiznajdljiv" pa verjetno pomeni, da se pač nimam niti najmanjšega namena lagat da so mi avto ukradli, da sem ga posodil za test, da ga je vozil en moj sorodnik iz bosne, da sem bil v bolniški z zlomljeno nogo, podat potrdilo da sem bil tačas v službi itd itd.

t3kknokat

Zelenc'
31. okt 2007
18
0
1
Citat:
Samo jamraš kak nisi vozil - sedel si zraven, nekdo je vozil tvoj avto, tebe pa ni motilo, da pelje prehitro mimo radarja? A si bil tak naiven, da si verjel, da bo ta voznik plačal kazen?
rolleyes-1.gif

Ja pa kaj misliš da ko ne vozim avta gledam na števec in omejitve? Itak je pa moral bit eden od onih kangoo & co. radarjev in niti ne vem od kje točno je slika, ker smo se tam peljali mogoče ene 3x doslej.

hitra_kaca

Pripravnik
8. avg 2007
106
0
16
He-he, vedno lahko izvedeš revolucijo in spremeniš pravi red. ;-)
Drugače pa imaš že vse napisano, kako in kaj. Si pač lastnik nevarne stvari in nisi poskrbel za njeno varno uporabo...

OFF, sam sem se pritožil zaradi kazni za napačno parkiranje in navedel, da nisem v tistem času upravljal vozila (BTW, kar je bilo res, sem imel alibi), rezultat sta bila dva uradna obiska sredi noči, ampak me ni bilo doma... Od takrat pač pazim, komu posojam avto.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Citat:
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:

Bo šlo?!
bonk.gif

ja sem prebral in sprejmem tvoj nasvet kot dobronameren, ampak nikakor pa ne morem kar direkt pristat na varianto naj bom tiho in pridem skozi najceneje. Kaj naj pol vsakič ko me kdo česa obdolži kar plačam? Koliko je teh sodnih stroškov? Me zanima da se odločim če grem testirat funkcioniranje pravne države
hysterical-1.gif

"ker sem nesposoben in neiznajdljiv" pa verjetno pomeni, da se pač nimam niti najmanjšega namena lagat da so mi avto ukradli, da sem ga posodil za test, da ga je vozil en moj sorodnik iz bosne, da sem bil v bolniški z zlomljeno nogo, podat potrdilo da sem bil tačas v službi itd itd.
Ne govorim o tem, da moraš a priori bit tiho in plačat. Govorim ti, da je bolje zate, da plačaš, ker si žal neiznajdljiv in nesposoben, da bi sam poiskal sivo področje v zakonu in na to skliceval. Če bi bil ti sposoben in iznajdljiv, danes v tem trenutku ne bi pisal postov, ampak bi bral zakon, iskal na netu primere dobre sodniške prakse, poklical kolege, ki poznajo kake pravnike in NA KONCU odpru na alterju temo "Pritožil sem se in uspel". O tem govorim.
17758-icon_confused.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Uh..imam vprašanje.........kaj če res nisi vozil..in si lastnik avta ki je bil izmerjen s preveliko hitrostjo........kaj dobiš denarno kazen in pike......če nisi vozil bi blo pošteno da plačaš samo denarno kazen,če že nočeš povedat kdo je vozil....za pike me zanima kako je.....kako se jim izogneš?