OK, razumem. Tudi meni gre na organ zniževanje cene in s tem posledično vrednost dela. Ampak pred leti fotografska oprema ni bila tako dostopna kot je danes. Posledično s tem vsak, ki ima 5 minut časa, se lahko ukvarja s fotografijo, če le ima nekaj denarja. Danes pofotkaš (itak dela vse avtomatika), preneseš na računalnik in že lahko gledaš fotke. Še ne dolgo nazaj, če si hotel videti svoj fotografski izdelek, ti je šel najmanj eno popoldne in še denar za razvijanje fotk, ki pa ni bilo tako malo.
Pred leti si moral imeti tudi več fotografskega znanja in tudi "občutka", da kasneje nisi bil s pogledom na razvite fotke razočaran. Kaj pa danes? Danes pa mirno škljocaš in potem kar ti ni uspelo na PCju popraviš. Kar ne veš, vprašaš strica Gugla, pa ti on zarola kaki photoshop tutorial in voila fotka je tukaj.
Dostopnost in razširjenost v vsaki panogi razvrednoti delo, zato pa je potrebno znanje, da opravljaš delo, ki ga malokdo zna in ga temu primerno zaračunaš.
PS: Kolega ima Canon 350D. Fotka zmeraj na avtomatiko, v PSju vse naredi z avtomatiko. Še nazadnje na enem primeru, sem mu svetoval, če ne bi raje fotkal z bolj zaprto zaslonko, me je samo pogledal in