Fotkanje s presledki

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Dan!

Občasno bi rabil aparat, ki bi ga fiksiral na stojalo in bi potem delal fotke v nekem razmaku, recimo 1 fotko na minuto.

Iz tega bi potem naredil filmček, mogoče zna to že aparat...

Kako se imenuje ta funkcija pri aparatu? Kateri aparati mi omogočajo to? A mogoče kaj takega obstaja za android?

Hvala.

Nazadnje urejeno:

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
interval shooting

Za android, predvidevam da misliš telefon, pa verjetno itak ni problem, le software mora biti pravi.

Nazadnje urejeno:

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.002
171
63
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Dan!

Občasno bi rabil aparat, ki bi ga fiksiral na stojalo in bi potem delal fotke v nekem razmaku, recimo 1 fotko na minuto.

Kako se imenuje ta funkcija pri aparatu? Kateri aparati mi omogočajo to? A mogoče kaj takega obstaja za android?

Hvala.

Timelapse fotografiranje. Če prav vem, noben fotoaparat tega ne omogoča sam od sebe. Potrebna je dodatna oprema... daljinski sprožilec, s katerim nastaviš, na koliko časa posnema slike. Sledijo nastavitve fotoaprata (manualno) in kasneje še obdelava na računalniku. Če v googla vpišeš timelapse fotografiranje, boš našel vso razlago od A do Ž.

Za android pa ne vem.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Canon S2, S3 sigurno
zmaga.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
scorpion: tole pa ne bo držalo. Funkcijo timelapse omogoča ogromno novejših fotoaparatov, takisto tudi telefonov. Še moja prastara Nokia N82 jo ima
wink-1.gif
.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik scorpion pravi: Če prav vem, noben fotoaparat tega ne omogoča sam od sebe. .
Trenutno je na tržišču 92 aparatov vseh vrst, ki omogočajo to funkcijo, če pa prištejem zraven še tiste, ki niso več v proizvodnji, jih je 243.

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Verjetno da ima kakšen kompakt to funkcijo, vem da se je svojčas dalo s Canon aparatim in povezavo na PC. Sedaj lahko uporabiš Android telefon in Wi-Fi povezavo (če to omogoča fotoaparat). Če imaš DSLR in telefon ali tablico z USB Host funkcijo, lahko upravljaš z aparatom s programom Helicon Remote (ima Time lapse funkcijo in je brezplačen).

Lahko pa uporabiš tudi žični ali brezžični prožilec s TL funkcijo.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Da damo scorpionu malo prav.. dslr-ji (brez custom FW) pa res ne omogocajo
smile-1.gif
Seveda tudi DSLR-ji to omogočajo.
Celo moj stari KM 7D ima to funkcijo, od teh ki so na trgu pa je takšnih tudi veliko. (Nisem štel, če se komu da, to je vse na Dpreview.)
Tole je prtscr za Nikon 800E:

time.jpg

Tako da ...

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Dan!
Hvala.
Način za iskanje tebi najprimernejšega aparata, ki omogoča vse kar si zapisal (ja tudi avtomatiko za sestavljanje!) je takle:
Greš na stran Dpreview, pri zavihku 'Cameras' izbereš 'Camera feature search', odpreš še 'advanced search filter' nato odkljukaš samo opcijo 'time lapse recording' in dobil boš spisek aparatov ki to omogočajo. Seveda pa se da izbor še precej skrčiti, če veš približno kakšen aparat želiš.

LP

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Da damo scorpionu malo prav.. dslr-ji (brez custom FW) pa res ne omogocajo
smile-1.gif
Seveda tudi DSLR-ji to omogočajo.
Celo moj stari KM 7D ima to funkcijo, od teh ki so na trgu pa je takšnih tudi veliko. (Nisem štel, če se komu da, to je vse na Dpreview.)
Tole je prtscr za Nikon 800E:

time.jpg

Tako da ...

redface-1.gif

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Hvala za odgovore.

Ne iščem nič posebe hudega, pomoje bo najboljši en kompakt, ki ima to funkcijo (ala S3) al pa kar en androidni telefon s solidnim fotičem. Karkoli od tega fiksiram na steno ali pa na tripod, naštelam interval in je zadeva rešena.

Potem pa mi je vseeno tudi, če moram fotke potegni na PC in iz njih izdelat video al pa če to naredi aparat že sam.

Dali ste mi dovolj informacij, da bom zdej že našel primeren aparat.

Hvala!

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Canon S3 sicer ima to funkcijo, vendar je najmanjši interval ena minuta. Poskusil sem narediti nekaj filmčkov, vendar so kar zatikajoči. Niti nisem našel s CHDK firmwarom kakšne boljše nastavitve.
Bolje se obnese 550d in Magic lantern fw.