[Formula 1] Michael Schumacher

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Evo. Dajmo preusmerit vse o Schumiju v to temo. V temah o dirkah pa komentirajmo samo dogodke na dirkah.

Zmenjeno?

Za uvod bom pa napisal moje skromno mnenje o Michaelu:

Michael je dosegel veliko, kot dirkac je osvojil vse, kar se osvojiti da. Statisticna legenda. Je bil hiter, konstanten, kompleten dirkac - Hungaroring 1998 je bila zame ena njegovih najboljsih dirk. Leta 2007 se je malo po Montezemolovi zaslugi vse skupaj odlocil zakljuciti. Pa tudi takrat ni bil vec rosno mlad, izgubil je tisti svoj "edge", ki ga je imel. Ni bilo vec neke agresivnosti, dirkanja na meji, lovljenja dirkalnika, vse skupaj je izgledalo precej drugace, kot je v njegovem agresivnem stilu. Nekaj, kar je meni osebno precej logicno, 24 letni mulc bo peljal popolnoma drugace, kot 38 letni sedaj ze preudarni oce dveh otrok.

2010 - comeback. Za mene osebno - napaka. Odsel je (kolikor tolikor) na vrhuncu, po treh letih korenitih sprememb in vsakoletnih menjav pravil se je odlocil vrniti. Ze, ce bi bil star 30 let bi se bilo precej neugodno navaditi na drugacen nacin dirkanja (polna posoda, sparanje z gumami, sparanje z motorji, menjalniki... za razliko od "njegove ere", kjer se ni nic sparalo in je slo vse na polno), na novo mostvo, novo osebje, drugacen nacin dela z drugo politiko, na nova prizorisca, na mlajse dirkace, ki se nic ne "sparajo" in jim predstavlja se dodatno motivacijo "odreti" 7x prvaka. Verjamem, da se se vedno cuti kompetitivnega, a zal - Michael, leta in nekaj letna odsotnost naredijo svoje, kljub fizicni pripravljenosti.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Nooooooooooooooooooooooooooooo
frown-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
uradna tema , hahaha, a spidi se tudi lahko pofočka tukaj noter? kaj če bi ga preventivno odstranli haha

letoš bo še na kakšni stopnički, mogoče kakšna zmaga, v dirki je precej konstanten, bolj od povprečja

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.039
1.259
113
42
Sam sem bil vedno podobnega mnenja kot Spidi pa mi je zdej velik bolj kul ker je prišel nazaj. Zdej mi je sicer vseen kako vozi ampak včasih sm ga sovražil :D

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
uradna tema , hahaha, a spidi se tudi lahko pofočka tukaj noter? kaj če bi ga preventivno odstranli haha

letoš bo še na kakšni stopnički, mogoče kakšna zmaga, v dirki je precej konstanten, bolj od povprečja

Saj MViper kot Speedy napiše tisto, česar kot mod ne sme
wink-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kaj jaz, kot mod lahko ali ne smem napisati nekako ni tvoja stvar, ja? Ce pa ne premores malce zajebancije pa komot skipas podforum pa odjadras nazaj v politiko.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Evo. Dajmo preusmerit vse o Schumiju v to temo. V temah o dirkah pa komentirajmo samo dogodke na dirkah.

Zmenjeno?

Za uvod bom pa napisal moje skromno mnenje o Michaelu:

Michael je dosegel veliko, kot dirkac je osvojil vse, kar se osvojiti da. Statisticna legenda. Je bil hiter, konstanten, kompleten dirkac - Hungaroring 1998 je bila zame ena njegovih najboljsih dirk. Leta 2007 se je malo po Montezemolovi zaslugi vse skupaj odlocil zakljuciti. Pa tudi takrat ni bil vec rosno mlad, izgubil je tisti svoj "edge", ki ga je imel. Ni bilo vec neke agresivnosti, dirkanja na meji, lovljenja dirkalnika, vse skupaj je izgledalo precej drugace, kot je v njegovem agresivnem stilu. Nekaj, kar je meni osebno precej logicno, 24 letni mulc bo peljal popolnoma drugace, kot 38 letni sedaj ze preudarni oce dveh otrok.

2010 - comeback. Za mene osebno - napaka. Odsel je (kolikor tolikor) na vrhuncu, po treh letih korenitih sprememb in vsakoletnih menjav pravil se je odlocil vrniti. Ze, ce bi bil star 30 let bi se bilo precej neugodno navaditi na drugacen nacin dirkanja (polna posoda, sparanje z gumami, sparanje z motorji, menjalniki... za razliko od "njegove ere", kjer se ni nic sparalo in je slo vse na polno), na novo mostvo, novo osebje, drugacen nacin dela z drugo politiko, na nova prizorisca, na mlajse dirkace, ki se nic ne "sparajo" in jim predstavlja se dodatno motivacijo "odreti" 7x prvaka. Verjamem, da se se vedno cuti kompetitivnega, a zal - Michael, leta in nekaj letna odsotnost naredijo svoje, kljub fizicni pripravljenosti.
Vse povedano in napisano...

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Miha je prišel nazaj, ker je že pred časom (dolgo nazaj) rekel, da bo zaključil kariero pri Mercedesu, tam kjer jo je tudi začel oz. so ga spravili noter. Njegova vrnitev mogoče res ni najbolj pametna, ampak konec koncev nima nobenmu več kej dokazovat, tko da.... Nej uživa.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.885
6.962
113
Relativno dobro napisano, čeprav dvomim, da je zgubil hitrost, njegov največji edge je bil "grind", kateri, ga je postavil na prva mesta toliko let. Namreč ogromno časa je preživel v tovarni in na stezi in testiral različne komponente, taktike, etc in na koncu je bil avto narejen točno za njega... sem prepričan, če bi letos bilo dovoljeno testiranje, bi že bili pred RBR.

Letos tudi dirkač ne more kaj dosti narediti z surovo vožnjo, saj precej hitro uniči gume.

F1 je šport, kjer fizična pripravljenost ni tako pomembna, kot recimo pri nogometu, tam 40 letni starčki res nimajo kaj delati. Človek edino z leti zgudi nekaj na refleksih, ampak tudi tega v moderni F1 ni več toliko, da bi vplivalo na performance.

IMO, je njegov največji problem, da je v bistvu surova hitrost handicap in da se ne more testirati.

Vrnitev neumnost? Ve vem, zakaj bi bila neumnost nekaj, za kar dobiš na desetine miljone eurov, miljarder ni, tako da se ne more braniti takšnih denarcev, pa če hkrati še uživa, oz počne to, kar ima rad...why not. Bo pa znan po še eni statistiki, worst f1 return ever
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.885
6.962
113
Mansell tudi nikol ni bil nek poseben dirkač, takrat je dobil prvenstvo ker je pač williams bil uber alles, nekje v rangu hilla bi jaz rekel da je.

Vsestransko ja, ampak tudi 50 letnik nima problema biti vsestransko dobro pripravljen.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

F1 je šport, kjer fizična pripravljenost ni tako pomembna, kot recimo pri nogometu, tam 40 letni starčki res nimajo kaj delati. Človek edino z leti zgudi nekaj na refleksih, ampak tudi tega v moderni F1 ni več toliko, da bi vplivalo na performance.

IMO, je njegov največji problem, da je v bistvu surova hitrost handicap in da se ne more testirati.

Prosim?
crazy1.gif
A imajo po tanovem vozniki kakšna pomagala, ki jim pomagajo pri refleksih, al kaj?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Miha je prišel nazaj, ker je že pred časom (dolgo nazaj) rekel, da bo zaključil kariero pri Mercedesu, tam kjer jo je tudi začel oz. so ga spravili noter. Njegova vrnitev mogoče res ni najbolj pametna, ampak konec koncev nima nobenmu več kej dokazovat, tko da.... Nej uživa.

Miha je priso noter, da dvigne popularnost F1 pri svabskih nacijah. To je to.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Veš kdo so majstri...

motogp dirkači.... tam pa res boli vse, nekej je zdet v kokpitu in vrtet volan... nekej pa zdet na motorju 250 konjskemu in prelagat 150 kilski moped sem ter tja in se držat pri zaviranju....

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ja, nedvomno so mojstri, jim pa vsaj ne trpi vrat pri 3,5G stranskega pospeška
wink-1.gif

Da ne bo krega: eni in drugi morajo prenašati zelo hude obremenitve in pri tem kar lep čas obstati popolnoma skoncentrirani ter voziti brez napak. Nam se tudi sanja ne, kako jih dejansko premetava po stezi, on pa ob vsem premetavanju vozijo na desetinko enake kroge