Formatiranje virusnega USB-ja

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kolega računalničar mi je predlagal za formatiranje virusno obolelega USB ključka (sestre), naj to naredim na Mac-u. stvar narejena, nobenga jamranja, oz. da bi karkoli bilo s tem virusom, se je pa že na začetku ena zanimiva stvar pokazala. ko sem USB priklopil, se je poleg ikone za USB pokazala še ikonca za DVD pogon (U3 System). le-ta je ostala tudi po formatu in se je ne da pobrisati, niti se je ne da formatirati. lahko pa jo odprem, ampak so neke tri ikonce notri ...

prilagam print screen po formatu. kakršenkoli nasvet bi mi prišel prav.
836730-discutility.jpg

Priponke

• 836730-discutility.jpg
    836730-discutility.jpg
    127,3 KB · Ogledi: 200

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ne... to ni virus... to je dodatek, ki ga imajo predvsem Sandiskov USB kljucki... in sluzi dodatni varnosti pdoatkov na kljucku (lahko zaklenes z geslom,... ).

http://www.u3.com/

Da ne bo kdo mislil, da gre za kaksen virus, ce naleti na sledece:

Pri enih kljuckih je zraven prilozen "bonus", ki ga prispeva placnik kljucka. Npr. neka firma deli zastonj USB kljucke za reklamo za svoj proizvod, velik del kljucka je normalen (tja lahko das karkoli hoces, predstavi se kot izmenljivi disk), del pa je namenjen reklami (prezentacija od te firme). Ta del se racunalniku predstavi kot na USB prikljucen CD in vsebuje stvari, katerih nacelno ni mogoce odstraniti.

Tako kot zgoraj je to normalna stvar.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
U3 je read-only, tak da se nimaš kaj sekirat.

To je kao CD-ROM (ker Windows sicer ne zažene autorun programčka).

Je bila prva stvar, katero sem odstranil po nakupu ključka...
wink-1.gif