Ford "maher", diler, poznavalec....

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kolegi!

Imamo med nami koga, ki se ukvarja pretežno s Fordi?
Zanimam se za S-maxa, letnik 2008-2010, obvezno bencinar, Titanium.
Hvala

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Top shit...
zmaga.gif

Pa na plin.
grims-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
kaj pa rabiš točno?

V bistvu me zanima 2.0 atmosferc s titanium opremo, zazeljen sibedah...kupoval bom pa maja meseca.
Ce poznas koga, ki bo prodajal....let me know
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Si ga že peljal s tem motorjem? Ker ta motor še v Fiesti ni ravno nek presežek zmogljivosti, da o porabi niti ne govorim... Jaz bi absolutno iskal 2.5T ali 2.0 Ecoboost.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ne nisem ga še peljal. Poraba je/bo 8-9l/100 km, kar je zame sprejemljivo.

2.0 T ima praktično identično porabo, s to razliko da kračo premika hitreje, vendar je treba vedeti, da dodatni KW, podprti s turbino
predstavljajo zame nepotrebni strošek.

Dizel odpade.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Ne nisem ga še peljal. Poraba je/bo 8-9l/100 km, kar je zame sprejemljivo.

2.0 T ima praktično identično porabo, s to razliko da kračo premika hitreje, vendar je treba vedeti, da dodatni KW, podprti s turbino
predstavljajo zame nepotrebni strošek.

Dizel odpade.

Poraba v tej embalaži bo prej 10+, atmosferca in turbo je pa brezveze primerjat, ker gre za skoraj 60 konjev razlike. Da ne bo nakoncu na N/A še višje, ker to bo treba v tej krači konkretno vrtet ves čas.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Bo pac moral biti med bolj varcnimi in ne bo ravno 160+ pa AC stalno oziroma ga ne bo imel za dostavo otroka v vrtec v sosednjo ulico.
Ce bi napisal 9-10 bi mu pa bolj verjel.
http://www.spritmonitor.de/de/...amp;powerunit=2

Sicer pa sem z mojimi starinami kar med nizjimi "porabniki. Ce bi se lahko izognil polovice hribovske voznje, potem bi bil na prvi strani.
evil.gif

Bolje da te po nakupu preseneti liter nizja poraba od pričakovane kot pa liter višja.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa ni toliko, raje več. Kolikor sem se vozil z takimi vozili (Galaxy in S-Max) s tem agregatom je bilo potrebno konkretno vrtenje v visoke obrate, redno prestavljanje navzdol pri prehitevanjih in tiščanje...
Da je vozilo vzdrževalo 120 v klanec na AC iz Gradca na Dunaj (Zoeber) je bilo potrebno voziti v 4ti in vrteti na 5000 RPM... 5 ni vlekla, pa sva bila sama z voznikom...
Porabo pa si potem lahko zamisliš (10+).

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Poraba bo kar takšna, kot sem rekel 8,9 litrov na 100km. Povprečno. Ok, pustimo parkrat na leto dolgo furo pa občasno AC 160 ali več in 2x na leto v Avstrijo čez ljublej v Celovec, kjer bo 2.prestava pela.

Avto bo za družinske namene, glavni avto, torej zjutraj otroke v vrtec, služba, domov spotoma v vrtec in to je to.

Za dnevne kratke fure bo skrbela gajba, Scenic bencinar. Gajba, ker to je v primerjavi z Smaxom.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tudi S-MAx ni nič drugega kot gajba. Oz. drvarnica, ker je večji. Glede na to da so jih imeli kot službena vozila v firmi s cateto sem delas vem kaj je bilo...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Oprosti, ampak da meces v isti kos smaxa in scenica moram reci, da nimas pojma. Pa ne govorim o obliki, ker to je subjektivno.
Pozicija za volanom, vozna dinamika, podvozje, materijali....ni primerjave.
Edino kar jih druzi je funkcijonalnost.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
No no no, da si ne boš ti kaj naredil. Scenic je šajtrga (ker je manjši), S-MAX pa drvarnica.
Enoprostorci so Espace, Galaxy, Sharan
Ostalo so limuzinski kombiji oz. še razred nižje kompaktni enoprostorci.
Meriva in podobna jajčka pa đe razred nižje.
Dovolj sem se prevozil in vozil S-MAX/Galaxy te generacije da vem da ni nobenih presežnikov v tem vozilu.
Lahko pa začnemo s seznamom hib...
Drugače mi je bil S-MAX zelo všečen voz, samo ne oni za 22.990 EUR (socialna varianta). Žal sedanji model ni nek napredek, poleg tega mi nekatere fordove rešitve niso všeč in jih ne bi imel. Vsekakor je ena izmed njih 5 stopenjski menjalnik pri dotičnem (sicer zelo dobrem) agregatu.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Šajtrga, Drvarnica, koliba kolikor ti temu rečeš, velja v mojem primeru zaradi splošnega počutja v avtu in kvalitete materialov.
Ti uporabljaš te fraze navezujoč se na velikost.
Pač tukaj nisva na istem.

Je pa dejstvo eno, kvaliteta občutek v notranjosti, da ne govorim še enkrat o vožnji, tu scenik nima za B od bureka. Da ne govorim o položaju za volanom, pozicija stopalk, volana itn. štrbunk.
Jaz pa nočem štrbunka.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ravno kvaliteta materijalov in tkanin je bil velik issue v fordu.
Sicer je pa itak vseeno, reno, ford, fauve... to so kola za rajo, brez nekih presežnikov.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
no no ne tak grdo govorit .... das auto ma dokazano presežke
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: