Ford Focus karavan vs. Renault Megane karavan

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Novi Focus karavan proti staremu Meganu 2004 karavan. Zdaj imam dizla in se mi ga zdi škoda matrat po 5km dvakrat dnevno. Prej sem se vozil dvakrat po 40km dnevno in sem bil zelo zadovoljen s povprečno porabo 5 litrov. Zato bi menjal za bencinarja in mi je dokaj poceni Focus Ebony padel v oči. Saj sta zelo podobna voza, ne? V Focusu je najbrž malo manj placa, to je pa to. Je kdo vozil oba, da mi lahko napiše pluse in minuse enega ali drugega - primerjalno. Pa Ford in Renault haterji prosim preskočite temo. Hvala.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Focus je par let novejši model, pelje se bolje, v notranjosti podobna žalost, ampak vseeno je focus boljši. Kot celota je focus vsekakor boljši avto, ampak če bi šel kupit novega? Nikakor ne. Je ostala konkurenca sodobnejša.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Glede Megana:
1.6 16V motorji so neproblematični (če že kaj crkne, je to vžigalna tuljava - nova je okoli 50€).
Odpove lahko vodilo za pomik stekla in senzor za odklepanje vrat (če imaš pametno kartico).
Od znanih napak je to več ali manj vse.
Focusa pa nisem vozil.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Men je kolega ki servisira Forde povedal samo to Megane kradejo za rezervne dele , Fordov pa ne! Mel sem Focusa dizla 1.6 TDCI 80 KW in sem bil zelo zadovoljen. Pije več kot Megane, je pa zdaj nov najbrž cenejši, ker prihaja nov ven. Sedaj je cena Focusa najnižja kot kdajkoli. Ne splača se ti kupovat starga, ker novga dobiš že od 10.290€ (3 vrata 1.4 becin) pa recimo da daš 11k€, pa tudi to ni prav velik. Jaz sem 5 let starga prodal za 7k€.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Focus je par let novejši model, pelje se bolje, v notranjosti podobna žalost, ampak vseeno je focus boljši. Kot celota je focus vsekakor boljši avto, ampak če bi šel kupit novega? Nikakor ne. Je ostala konkurenca sodobnejša.

Ne vem, če lahko za 14k€ dobiš "boljši" (karavan, veliko opreme, podoben bencinski motor) nov avto kot tega Focusa. Govorim o močnejši varianti 1.6 bencin. Moti me edino samo 5 prestav. Pri Meganu me ravno to najbolj moti. Pri 130 že na 3k obratov.
rolleyes-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Glede Megana:
1.6 16V motorji so neproblematični (če že kaj crkne, je to vžigalna tuljava - nova je okoli 50€).
Odpove lahko vodilo za pomik stekla in senzor za odklepanje vrat (če imaš pametno kartico).
Od znanih napak je to več ali manj vse.
Focusa pa nisem vozil.

Novi Megane me ne zanima. Razmišljam ali zdaj vzeti tega Focusa (ker je poceni in ker je bencinar) ali še nekaj časa voziti dizla in posledično enkrat letno pucati EGR ventil (pa to je še najmanjši problem).
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Ne vem, če lahko za 14k€ dobiš "boljši" (karavan, veliko opreme, podoben bencinski motor) nov avto kot tega Focusa. Govorim o močnejši varianti 1.6 bencin. Moti me edino samo 5 prestav. Pri Meganu me ravno to najbolj moti. Pri 130 že na 3k obratov.
rolleyes-1.gif

Jaz bi vzel hyundai i30cw, pa jebeš forda. Podvozje ima focus boljše, potem je pa konec. Pa še kar se zanesljivosti tiče je hyundai na drugem koncu lestvice kot ford. Od časov tistih poceni hyundaijev so zelo napredovali, ford je pa še zmeraj tam.

EDIT: pa tudi varnostno je focus bolj na nivoju 5 let starega cliota... (samo 4x airbag leta 2010 ni odpustljivo)

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ali vzeti i30 ali podobnega korejca je meni odgovorila testna voznja. Pri kiji ceed mi je odpadel rocaj vrat znotraj na voznikovi strani, pri i30 pa crknila najprej komplet osvetlitev armature, nato pa se komplet avto. Oba testna, prevozenih manj kot 1000km.
hysterical-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ford focus, zanesljiv avto z malo serijskimi napakami, bencinarji so tudi bulletproof. Na tvojem mestu bi ga vzel, ce ti 3l visja poraba ne bo delala problemov glede na trenutnega sparovcka 1.5dci, meni se po tem motorju vcasih se vedno kolca.

http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/ford/focus-2008/

Nehajte teziti s temi visokimi obrati. Masine v avtomobilih so narejene, da se vrtijo! Nic cudnega da moras pucati erg vsako leto
smile-1.gif
Ce bi rad vozil s 1500rpm si kupi kamion, s 700rpm pa tanker.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a se nisi ti iz mene delal norca..pa avto, ki ga kupim povprečno zdrži pri hiši...6 let...ti si včeraj zamenjal 19 za megana in zdej bi spet.

aja..v litiji živet pa menjat avte ni problem. sploh če natepavaš še 24/7 riž pa sojino omako.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a se nisi ti iz mene delal norca..pa avto, ki ga kupim povprečno zdrži pri hiši...6 let...ti si včeraj zamenjal 19 za megana in zdej bi spet.

aja..v litiji živet pa menjat avte ni problem. sploh če natepavaš še 24/7 riž pa sojino omako.

Ne vem sicer, zakaj ti moram polagat račune, pa naj ti razložim, k si bolj počasne sorte.

Dizla za dvakrat dnevno 5km mi je škoda. To je to. Imam pa lahko samo en avto pri hiši, zato ne pride v poštev nakup R5 ali AX za vožnjo na šiht.

Drugi del tvojega komentarja pa dokazuje, da mojega posta sploh prebral nisi...
bonk.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
In kaj ga je tako škoda?

Ta mašina ni namenjena taki uporabi. Ima 120k in res ne mislim dvakrat letno vozit na servis zaradi EGR ventila. Pa še kaj drugega gre lahko narobe.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
za kok keša gledaš, če ni skrivnost.

dizel za kratko ni, je pa navaden dizel manj občutljiv. če delaš na koncu vleiko km se vseeno splača

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Tist egr ventil pa kar še lahko gre narobe pa verjetno vseeno ne bo prišlo stat toliko kot bo doplačilo za nov avto...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Tist egr ventil pa kar še lahko gre narobe pa verjetno vseeno ne bo prišlo stat toliko kot bo doplačilo za nov avto...

Doplačilo bo cca. 9k €.
Ford ima 2 leti garancije?