Ford Fiesta mnenja?

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Zanima me vaše mnenje, kateri avto do priblizno 10k€.
Kupujem pa nov avtomobil, bencinar motor 1,2 ali 1,4, 5 vrat.

Trenutno imam v igri ponudbo za Fiesto 1,4 Trend (+ Control paket 2 dodatno) za 10.700€
Ponujajo mi pa 2500 € za moj stari avto za katerega mi ostali kupci ponujajo max 1800€.
Zelo bom hvaležen za vasa mnenja.

LP

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
V tem rangu je trenutno (ako ti prostor na zadnjih klopi in pa tisto malega kar ostane zadaj ni pririteta) zelo dobra izbira VW Up! (oz Škoda Citygo). Za 10k dobiš že celo nekaj opreme in pa pbčutek da voziš nekaj večjega.

Razna vozila enega razreda višje (Fiesta) dobiš za ta denar samo v oskubljeni verziji z nemogočimi motorji, s tem da je po mojem mnjenju počutje na prvih dveh sedežih precej slabše.

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Mislim, da se bom odločil kar za Fiesto. NIsem še 100%
smile-1.gif

Kdo ima kakšne izkušnje z novimi Fiestami in sicer 1,4 mašino.
Avto mi je ful všeč, malo me moti ker ni tako zelo prostoren, vendar nek kompromis mora biti.
Opreme ima ta model, ki ga imam ogledanega dovolj. Mogoče bi manjkal kakšen ESP vendar, če sem do sedaj brez mislim da bom lahko še nekaj let.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Jaz bi na tvojem mestu pogledal še (zdaj bodo nekateri padli v šok
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.683
10.964
113
Vozim občasno, teh 97 KM je veliko bolj živih kot npr. na corsi (zadnji model) z 1.4 90 KM motorjem. Res pa je, da je nekak bolj glasna od spredaj in od spodaj, kot corsa. Ne paše mi tale transformer radio, ostalo je kul, sedi se dobro, ovinkov se drži. Mešana poraba do 6.5.

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
NIč potem sem se odločil kar za Fiesto.
Sicer sem šel pogledat tudi Kio in bi za enak denar dobil malo več opreme in daljšo garancijo, vedar se mi vseeno bolj dopade Ford.
Upam, da ne bo večjih problemov z njim.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Predlagam, da si sposodiš testni avto in to vsaj za en dan.

Pred kratkim sem naredil en izlet z novim modelom Fieste k severnim sosedom in v zadnjih 10 letih ne pomnim (skoraj novega) vozila s tako slabim občutkom za volanom, nagibanjem karoserije, lego na cesti... kot defenziven šofer, da se razumemo. Že na sopotnikovem sedežu sem se spraševal, če so gume ok ali če je bil avto ruknjen.

Takole na pamet bi rekel slabo (nastavljeno?) podvozje in preveč ojačan električen servo, da moraš že pri mestni vožnji bolj pozljivo obračat volan ako si ne želiš pretiranega nihanja. Glede na to, da Ford slovi po dobri legi na cesti, dopuščam možnost, da je šlo zgolj za težave konkretnega vozila.

Bila je pa to neka srednja opcija, tako po opremi kot motorju (mislim da 1.4 ali 1.6, cca 100KM).

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Zanimivo, ker ravno to hvalijo vsi testi katere sem prebral. Torej lego na cesti in v ovinkih.
Sam sem šel na testno vožnjo, sicer samo en krog par kilometrov, ker nisem imel več časa. Občutek je bil dober, nisem pa je sprobal na zelo razgibanem terenu ali pa avtocesti.

laibach123

Pripravnik
18. mar 2012
217
0
16
če bos jemal fiesto vsekakor vzemi 1.4 motor. super poskočen motor. Razen na avtocesti v kaksen klanec če nimas zaleta zna zgubit vso moč in imas tak filing kot,da bi imel pod havbo crknga konja! drugače se pa meni zdi,da je lega na cesti vredu. nobenih pripomb.
aja....pa vzami tempomat se splača.(pa cena tempomata ni nvem niki velka..70 ojrov).

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Ja vzel bom 1.4. Tempomata ne rabim, ker imam itak do sluzbe priblizno 10km medkrajevne poti. Za parkrat na leto pa je brezveze.
Vzel bom pa skoraj najverjetneje kar iz salona, tako da se ne morem ravno zmisljevat.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Jaz bi samo dodal, ceprav pravis da bi ti bilo brez ok, da danes nov avto brez ESP je mal tko brezveze. Ko te resi je vreden vsakega centa.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.597
1.123
113
Titograd
Da nisi vozil kake ki je že bila kdaj močneje razbita? Puncina Fiesta je stara 3 leta, pa nagibanja praktično ni, obenem pa te ne pretrese kot v polotu, ampak je zadeva tudi precej udobna. Občutka, kaj je pod kolesi, je sicer res manj kot pri mojem focusu, volan je pač bolj city varianta, mehek. Kar je pri parkiranju majka, pri večjih hitrostih pa rabiš nekaj časa da se tega navadiš.

Ona ima 1,2 ker ji je čisto dovolj, testno sem vozil tudi 1,4, po pravici povedano sem od 97 konj pričakoval nekaj več, ni bilo nekega posebnega življenja v njej, v srednjih obratih je sicer bolj vlekla kot šibkejša fiesta, v nižjih pa je razlika zelo majhna.

Avto pa je glede na konje dokaj požrešen, pretežno relacijske vožnje je pila 6,5l/ 100 km.... 82 konjev
bonk.gif
sta pa motorja precej zanesljiva.

Če za 10k € dobiš 97 konjsko s 5 baloni in ESP-jem (ostala krama kot je avtomatska klima, elektrošipe, daljninsko centralno in mp3 predvajalnik so itek v vseh v sloveniji prodanih fiestah) bi znala biti kar ok nakup.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Napišem še jaz svojo izkušnjo...

Več kot 10 let sem imel službena vozila Mercedes, srednjega in višjega ranga. Ko sem zamenjal službo tega ni bilo več. Ker sem imel za seboj eno večjo investivijo sem si kupil Fiesto. Rabljene nisem želel, ker se mi ni dalo hodit okrog, da me bodo nategovali "avto je kot nov" in sem kupil novo. Motor 1,4, oprema Ambiente, zadaj temna stekla, tempomat, parkirni senzorji... Skratka želel sem imeti najmočnejši motor in vso opremo, kar so pač imeli na zalogi.

Ko sem avto plačal je najprej stal pri tkrgovcu še en mesec, ker je nisem želel odpeljati, saj sem imel vmes še vedno službeni avto. Enostavno se nisem mogel prijazniti s tem, da grem iz avta za skoraj 100.000 EUR na Fiesto.

Zdaj jo imam pol leta. Ni in ne bo Mercedes. Sem pa z njo zelo zadovoljen. Če sem iskren pred nakupom niti testne vožnje nisem opravil. Moti me to, da nima ESP. O.K., valda bi imel še xenon, pa aktivni tempomat, pa kamero... pa še dodatnh 200KM... Ampak pustimo nerelano.

Relano gledano, za ta denar super avto. Če se prav spomnim sem dal z anjo nekaj čez 12.000 EUR, pa vzel sem še podlajšano garancijo. Porabo imam mislim da 7,3 litra, res pa je, da je ne šparam. Kar se tiče poskočnosti glede na moje prejšnje avte ne gre nikamor, glede na konkurenco v tem rangu je pa supar avto. Zelo pozitivno sem presenečen nad lego na cesti. V ovinkih se celotna konkurenca, govorim v tem cenovnem rangu skrije. Osebno mi je avto všeč, kot mi je všeč tudi to, da nisem več nikomur na očeh in se ljudje bolj brigajo zase, kot pa zame. Ampak O.K., to ni povezano z avtom. Skratka, sem zadovoljen z izbiro...

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Hvala za mnenja.
Sem danes dobil Fiesto in zankrat moram rečt ,da je prvi vtis zelo kul.
Se bomo pa za vikend kam zapeljali pa bomo videli kako in kaj.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Sam sem s Fiesto naredil enih 100 km. Mislim, da je bila celo 1.4. Khm, lega ni pripomb, ampak trušč noter, slišanje vsega iz podvozja, kvaliteta materialov pa je no go. Plastik fantastik. Mi je bila zelo zanimiva, dokler je nisem peljal. Po tem mi ne bi prišla v izbor, res pa je, da sem ''čuden''.
smile-1.gif

Še to: avto zelo dobro skriva svoje konje, kolikor se spomnim ima dosti kratka prestavna razmerja, kar pomeni, da zelo hitro začne tulit. Samo to je že kar nekaj nazaj, tako da možno, da sem kaj zamešal.