Fontana piva

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
pravijo žalčani da je Žalec znan po hmelju.
hahahaha
Jaz pa pravim da je znan po kurbariji v hotelu, drugem pa nič!
srce-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.468
113
KSZ

V Žalcu smo pili pivo iz prve fontane piva v Evropi

Da si natočimo pivo, potrebujemo spominski vrček, ki ima na dnu čip NFC. Vrček bomo lahko za šest evrov kupili v žalskem turistično-informativnem centru (TIC) in v enem od gostinskih lokalov v Žalcu. Teh je na poti iz smeri Celja do fontane Zeleno zlato, ki stoji v žalskem parku, kar precej. Vrček nato postavimo pod pipo, kjer je čitalec čipov NFC, in točenje piva se začne. Na vsaki pipi ga dobimo en deciliter, natočimo pa si lahko največ pet decilitrov piva.

Na torkovem odprtju fontane Zeleno zlato bo strankam, te bodo jutri izjemoma kupile samo vrček, pivo pa nato pile brezplačno, na voljo pet vrst piva: avtohtoni žalski Kukec, temno kovaško pivo iz pivovarne hotela pod Roglo, medeno svetlo pivo Kratochwill, bakreni ale Adam Ravbar in pivo Maximus imperial IPA iz pivovarne Vizir.

nahrung002.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Vse lepo dokler se ne bo ali ne bo kdo porinil dlan ali česa drugega v zapirajoč točilni aparat in takrat bo ?? katastrofa!
Slika prikazuje ta aparat v spuščanju in tudi odprtino ki ni izdelana po varnostnih predpisih.
2475952-Zajetaslika.JPG

Priponke

• 2475952-Zajetaslika.JPG
    2475952-Zajetaslika.JPG
    35,4 KB · Ogledi: 255
Nazadnje urejeno:

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Ampak ni to samo vstop v podzemno komoro? Kamor bo šel samo pooblaščeni? Tistih 5 fontan je s polnimi cevmi...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.394
5.669
113
Adam Ravbar.... Kaže da so obogatil ponudbo... Zanimivo
zmaga.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Po vsem videnem me preseneča da je zunanjost te pivske fontane tako minimalistična , notranji del strojnice seveda zahteva svoje in je verjetno primerno urejen moti e pa res ta način zapiranja teh pivskih aparatov ne vem no če so pri pridobivanju soglasij pomislili na varnost verjetnost da se ob spuščanju mimogrede kdo poškoduje mu stisne prste ali pa se v ta prostor ki spominja na stiskalnico kaj zatakne, meni deluje prav grozljivo in največja fora je ta da se prične spuščanje po tistem ko se pivo natoči in verjetno tudi vzame iz same točilne naprave, vse deluje na hidravlični način ki verjetno nima senzorja da bi se ob morebitni napaki oz zaznavi tujka v aparatu to samodejno ustavilo. Moje mišljenje je da bi se dalo to lepše urediti in res narediti fontano ne pa napajalnike kot v štali z živino.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.024
3.682
113
Kolikor je videti so cilindri za fontane pnevmatski, kar pomeni, da je tlak v valju tam nekje okrog 8 BAR. To načeloma ne bi smelo povzročiti prevelikih poškodb ob namernem rinjenju roke v valj. Sicer pa vsaka šola nekaj stane in če si dovolj star, da sprožiš točenje moraš biti obenem tudi že dovolj odgovoren, da veš, da se ne rine roke v spuščajočo fontano.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
ksz

Mene pa zanima kje bi se v Žalcu dalo scat iti, če se slučajno piva malo popije?

Gumpy

Pripravnik
23. jan 2015
48
0
6
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Adam Ravbar.... Kaže da so obogatil ponudbo... Zanimivo
zmaga.gif

Če se temu, kar pri Ravbarju točijo reče ALE, potem so moji ALE pirčki SUPERSONIC ALE
evil.gif

Sem ga degustiral že pred časom: natočijo ti ga v 0,5l krigel za njihove lagerje. Aroma skoraj nezaznana, okus po ječmenu na spodnjem nivoju za ale piva. V pookusu zelo malo ali skoraj nič... Skratka zelo ''šparavno'' izbran recept
smirk-1.gif

Drugače pa sem razočaran nad izborom petih vrst piv na fontani! Kot, da v SLO nimamo kaj boljšega...

Lp!

Bobek007

Drehher
22. jul 2007
303
0
16
Vidim, da nimaš pojma o pnevmatskih cilindrih, tlak ni toliko pomemben (če je 5 ali 8 bar) pomemben je premer cilindra oziroma premer batnice.
Namerno ali nenamerno, zasnovano mora biti tako, da ni možno porinti prsta not in tu ni debate, namerno ali nenamerno.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Pa dobro sej verjetno so vsaj en opticni senzor zmontiral na ohisje za kriticne primere. Verjetno pa to tudi ne bo kar naprej gor/dol lezlo. Pride skupina ki bi rada pila, upravljalec zalaufa fontano in "pipce" prilezejo na plano in potem po zakljucku jo izklopi in "pipce" zlezejo nazaj not. Tako si jaz predstavljam.