FONDPOLICA - KD - %

COBO

Pripravnik
21. feb 2008
114
0
16
Pozdravljeni,

zanima me kolikšen delež zneska ki ga vplačujem vsak mesec gre za ZAVAROVANJE
bonk.gif
kolikšen gre v izbrani SKLAD.

Ko sem pred 5 leti sklenil mi je bilo seveda rečeno da se to vse obrača v skladih
bonk.gif
Po 3000 € vloženega ( kljub overall POZITIVNI RASTI sklada ) nimam niti podrazno 1000 € .... I know I ve been had, but where the hell did it go če ne v sklad?

Torej kok % je storskov kok % je zavarovanje kok % je v sklade.

Hvala za odgovore

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Odvisno.... kolk si star, ali maš bolezni, kakšna je zavarovalna vsota, imaš tudi nezgodno zavarovanje zraven....

Računaj, da na celo dobo gre cca 6% premije za stroške, vendar v prvih 2-3 letih bistveno več, ker so notri vključene
provizije in ostali stroški. Te vrste naložbe so namenjeno dolgoročno in po 3 letih imaš vedno manj kot vložiš.

Največja traparija je da se prekine take police po treh letih ali kasneje, ker v tem prvem obdobju plačaš levji del
stroškov ki se ti ne vrnejo.

COBO

Pripravnik
21. feb 2008
114
0
16
Mene vbistvu sam zanima a jst dajem 50€ na mesec da gre 50% V NIČ aka zavarovanje in 25€ naprej v sklade, kateri morajo po temtakem met hudo dobro rast da jst nakonc ostanem z svojim vlozkom ...ali gre manj za zavarovanje.

Ta odstotek bi rad vedel.

COBO

Pripravnik
21. feb 2008
114
0
16
No procentualno si na boljšem ampak v vsakem primeru je SLABA! Lahko samo zaupaš za kolk % ti je bilo rečeno da gre v sklade in kolk % v zavarovanje oz. a si se zavedal da gre velik delez za zav. ?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja, folk vplača še nadaljnih 10 jurjev, da ne izgubi 500€, pa čeprav jih to stane še 5000. Treba šparat pa ni važno kolk stane!

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Zadeva je sledeča:

Skleneš polico za neko obdobje, recimo 25 let. Stroške te police za celotno dobo (oz. veliko večino stroškov) med katere sodi provizija prodajalca, upravljanje s polico/ denarjem...plačaš v prvih treh letih, kasneje zanemraljivo.

In če recimo plačuješ 50 eur na mesec...ti gre za zavarovanje (za primer smrti) recimo 5 eur (to je bolj na pamet, odvisno od spola, starosti, višine zavarovalne vsote...kakorkoli..1 euro gor ali dol), 30-40% premije gre za stroške, ostalo, recimo 25 eur pa v sklade. Potem še kako se skladi gibajo...
To je prva 3 leta!

Kasneje stroškov praktično ni, tako da ti gre mesecno par evričev v zavarovanje, ostalo pa celota v sklade.

Te cifre, ki si jih pišete kakšno imate stanje na policah so odkupne vrednosti, torej keš, ki ti ga zav. izplača, če sedaj pogodbo prekineš in dvigneš. (ponekod dvigneš lažje, drugod pod točno določenimi pogoji)

p.s. To sem napisal nasplošno, ne za Fondpolico...približno je povsod enako.

lp

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Grawe in Triglav vem, da se lahko online preveri...za druge bi blo treba malo počekirat po njihovih www straneh...

Če ne drugače, ti morajo javit, če jih pokličeš in ti pošljejo po pošti izpis stanja.

COBO

Pripravnik
21. feb 2008
114
0
16
Stanje preveriš če greš na Celovsko 2606 in das zahtevek za izračun stanja. Še čakam.

No uncle_sam hvala za info: Sam sem rekel če gre ne vme 5 max 10 € za zavarovanje ind stroske ( sedja po 3. letih ) in ostalo v sklade dobro, ampak ce gre pa 50%50 ( skladi vs. stroski/zav ) pol pa k vragu.

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Saj ti je povedal, da je to LE prvih nekaj let.
Pa recimo, da si v petih letih odvajal 15 eur mesečno ZA STROŠKE (pri 6% stroških na celo dobo npr. 15000 eur) in recimo 5 eur za zavarovanje, si v sklade dajal le 30 eur mesečno. In kakšno je bilo povprečje rasti, si malo poglej...
Morda bo kak kadejevec povedal, koliko so stroški pri FP.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ksz.

Sem poklical na KD in jih vprašal kje je poročilo. Rekla mi je, da tisti ki smo letos tretje leto vplačevali v fond polico, da bomo naslednje leto aprila enkrat prejeli poročilo za nazaj.
Lahko pa ga dobimo že prej, če napišemo dopis da želimo imeti poročilo že zdaj.

Sem pa do sedaj že 3.5 leta pri KDju in vplačujem v fondpolico pa sem po mojih izračunih tja zmetal okoli 4jurje za sklad. Me prav zanima kakšo bo stanje zdaj naslednje leto, ker sem sredi recesije povečal vplačila za 50%, od takrat so se pa skladi že malo pobrali.